Uutiskirje
3.3.2017
Perhearki_15_d

Sivistysyhteiskunta 2117, osa 2: Tulevaisuuden kansansivistystyötä tehdään ompeluseuroissa


Ompeluseura_logo_rajattu

Akavalaisen uudessa Suomi100-artikkelisarjassa matkataan kohti tulevaisuuden sivistysyhteiskuntaa. Naisten työelämäverkosto Ompeluseuran perustajat Milla Halme (ylh.) ja Maria Teikari uskovat, että sivistysyhteiskunta perustuu koulutukseen ja tasa-arvoon.

Lue Akavalaisen artikkeli

Katso video

Ompeluseura
Euroopan unionin saavutukset eivät saa jäädä populismiaallon varjoon

EU-lippu_1000 pix Lehtikuva

Akava haluaa vahvan, osaavan ja kilpailukykyisen Euroopan. Akava korostaa, että Euroopan unionin saavutukset on tuotava vahvasti esiin sekä suomalaisessa että eurooppalaisessa keskustelussa. Akava nostaa esiin huolen eurooppalaisesta yhteistyöstä asiakirjassaan unionin tulevaisuudesta ”Kohti uutta EU:ta”.

Lue tiedote ja tutustu asiakirjaan

Akavan viestejä EU:n ytimeen

Kohti uutta Euroopan unionia

Akava julkaisi näkemyksensä EU:n tulevaisuudesta ”Kohti uutta Euroopan unionia” 1. maaliskuuta samana päivänä kuin komissio toi esiin tulevaisuuden vaihtoehtonsa. Lisäksi Akava valitsi erityisiä vaikuttamiskohteita EU-tasolle, kuten työaikadirektiivi, tutkimusohjelma Horisontti, henkinen työsuojelu, EU:n sosiaalinen ulottuvuus, osaamiskysymykset ja väärinkäytösten ilmoittajat.

Lue Akavalaisen artikkeliAkavan jäsenmäärän kasvu jatkuu

Akavan liittojen kokonaisjäsenmäärä oli vuoden vaihteessa 607 254. Kasvua edelliseen vuoteen oli 10 307 jäsentä. Kokonaisjäsenmäärään sisältyy 115 091 opiskelijajäsentä, joiden lukumäärä kasvoi 3 361 henkilöllä, sekä 59 192 eläkeläisjäsentä.

Lue tiedote

Viikon luku: Akavan opiskelijajäsenmäärä oli 115 091 vuoden alussa

Opiskelijajäsenten-määrä-2017-alussa
Hyvinvoiva työntekijä tuo viivan alle paremman tuloksen

Työelämää_03_a

Hyvä johtaja huolehtii henkilöstöpääoman riittävyydestä. Hän on alaisistaan välittävä tuloksentekijä, joka muuntaa työhyvinvoinnin euroiksi.

Lue Akavalaisen artikkeliAkava jätti eriävän mielipiteen OKM:n työryhmän loppuraporttiin korkeakoulujen rahoitusmalleista

Akava on jättänyt eriävän mielipiteen tänään julkaistuun opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmän esitykseen korkeakoulujen rahoitusmalleista. Työryhmän raportissa esitetään laadullisen työllistymisen sisällyttämistä korkeakoulujen rahoitusmalleihin. Akava huomauttaa, että korkeakoulutettujen työllistymisen haasteet eivät tule raportin esittämillä tavoilla riittävästi esiin.

Lue tiedote
Suomen ja Ruotsin työmarkkinamallien maaottelussa ei ole selkeää voittajaa

Eugen Koev_verkkokäyttö

Suomen ja Ruotsin palkanmuodostusmalleissa on piirteitä, jotka erikseen tarkasteltuna saattavat olla eduksi joko makrotaloudelliselle vakaudelle tai mikrotaloudelliselle joustavuudelle. On kuitenkin vaikea löytää perusteluja julistaa jommankumman malli toista paremmaksi.

Pääekonomisti Eugen Koevin kirjoitus on julkaistu Palkansaajien tutkimuslaitoksen Talous & Yhteiskunta -lehdessä 1/2017.

Lue lisää
Akavan kunta- ja maakuntavaalitavoitteet

Akavan kunta- ja maakuntavaalitavoitteet tähyävät tulevaisuuteen.

Millaiset kunnat ja maakunnat pystyvät tulevaisuudessa tarjoamaan laadukkaat palvelut sekä puitteet elämiselle ja työntekemiselle?

Tutustu Akavan tavoitteisiin

Tervetuloa joukkoon, uusi Akavikko Elina Moisio!

Elina Moisio_rajattu

Akavikkojen asiantuntijaraatiin astuu mukaan Elina Moisio. Hän sai vanhempainvapaalta palattuaan “sote-herätyksen” ja syttyy hallituksen puoliväliriihestä.

Lue Akavalaisen artikkeli

Ehdota Vuoden työpaikkavaikuttajaa

Akava on perustanut Vuoden työpaikkavaikuttaja -palkinnon nostaakseen esiin akavalaisten luottamusmiesten tärkeää työtä.

Palkinto myönnetään ensimmäisen kerran vuonna 2017 ja se jaetaan Akavan kevätliittokouksen yhteydessä.

Lue lisää ja tee ehdotus 31.3. mennessä!
Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400