Uutiskirje
31.3.2017
Perhearki_19_b

Akavan uusi perhevapaamalli lisää joustavuutta ja tasa-arvoa

Akavan perhevapaamallin tavoitteena on ensisijaisesti lisätä työelämän tasa-arvoa ja nostaa työllisyysastetta. Malli joustavoittaa perhevapaiden käyttöä ja tuo lisää turvaa perhevapaalta työhön palaavalle. Akavan perhevapaamalli huomioi erilaiset perhemuodot.

Lue tiedote

Tutustu Akavan perhevapaamalliin

Lue ruotsinkielinen tiedote Akavas nya familjeledighetsmodell ökar flexibiliteten och jämlikheten


Mitä Akavan perhevapaamalli tarkoittaa akavalaisen kannalta?

Akava haluaa edistää tasa-arvoa ja nostaa työllisyysastetta uudella perhevapaamallillaan. Kysymykset ja vastaukset -artikkelimme selventää, mitä Akavan perhevapaamalli tarkoittaa akavalaisten näkökulmasta.

Lue Akavalaisen artikkeli


Akavikot: Mitä työnantaja voi tehdä edistääkseen perhevapaiden tasaisempaa jakautumista vanhempien kesken

Akavikko 1_rajattu

Akava on esitellyt uuden perhevapaamallinsa. Akavikot pohtivat, tuoko malli riittävästi elementtejä siihen, että perhevapaat toteutuisivat nykyistä tasaisemmin vanhempien kesken. Entä miten työnantaja voi osaltaan edistää tätä työpaikoilla.

Akavikot-raati eli Akavan Heikki Taulu (vas.), Anu Tuovinen, Elina Moisio ja Miika Sahamies kommentoivat kukin omasta näkökulmastaan.

Lue Akavikot10 keinoa: Näin tuottavuutta parannetaan kunnissa
musiikinopetusta12


Kuntien tuottavuutta parannetaan työhyvinvoinnilla, sanoo Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Jukon järjestöpäällikkö Jarmo Niskanen. Hän kertoo kymmenen tutkittua keinoa, jotka tekevät kunnista tehokkaampia.

Lue Akavalaisen artikkeli
 

Tuumaamo: Kuntien päättäjillä tuhannen taalan paikka henkilöstöön panostamisessa

Kuntien tehtävät ovat myllerryksessä sote- ja maakuntauudistuksen takia. Vaikka kuinka valmisteltaisiin ja varauduttaisiin, henkilöstö on muutosten ja epävarmuuden keskellä vielä pitkään. Myönteistä  hämmästystä herättää, että kuntatyöntekijöiden kokemukset esimiestyöstä ja johtajuudesta ovat parantuneet.

Maria Löfgren 100x100 px

Lue Maria Löfgrenin blogiUransa keskivaiheilla oleva osaaja menestyy myös tulevaisuudessa


Neuvottelu_33_b.png


Tradenomien ja insinöörien voimin Suomeen on kehitteillä toimintatapa, jolla autetaan uransa keskivaiheilla olevia tunnistamaan työelämän uusia vaatimuksia ja omia vahvuuksiaan muuttuvilla työmarkkinoilla.

Ammattikorkeakoulu Haaga-Helian lehtori Niina Jallinoja vetää Taidot työhön -osahanketta, johon osallistuu kaikkiaan kuusisataa yli 40-vuotiasta tradenomia ja insinööriä.

Lue Akavalaisen artikkeli


Palkansaajat pettyivät koulutustyöryhmään – hallitukselta odotetaan nyt parannuksia työttömien mahdollisuuteen opiskella

Palkansaajakeskusjärjestöt ovat pettyneitä opetus- ja kulttuuriministeriön kolmikantatyöryhmään, jossa ei löydetty keinoja helpottaa työttömien kouluttautumista tai sivutoimista opiskelua.

Lue tiedote

Akavan ansiomerkit vuodelta 2017

Akava on myöntänyt vuoden 2017 ansiomerkit tunnustuksena aktiivisesta työstä akavalaisten, Akava-yhteisön ja yhteiskunnan puolesta. Ansiomerkit myönnettiin jäsenjärjestöjen tekemien ehdotusten pohjalta ja ne luovutetaan saajilleen jäsenjärjestöjen ja Akavan tilaisuuksissa.

Lämpimät onnittelut ansiomerkin saajille!

Lue lisää

Akavan kunta- ja maakuntavaalitavoitteet

Akavan kunta- ja maakuntavaalitavoitteet tähyävät tulevaisuuteen.

Millaiset kunnat ja maakunnat pystyvät tulevaisuudessa tarjoamaan laadukkaat palvelut sekä puitteet elämiselle ja työntekemiselle?

Tutustu Akavan tavoitteisiin

Akava PopUp Lahdessa

Kauppakeskus Trio Lahti


Akava PopUp
-tapahtuma suuntasi Lahteen 27.3. Kampuksilla on keskusteltu työelämän ja opiskelun turvasta sekä tavattu akavalaisia liittoja. Klo 15 alkaen olimme tavattavissa kauppakeskus Triossa.

Seuraavaksi suuntaamme kohti Lappeenrantaa 6.4.
Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400