Uutiskirje
31.8.2018
Katuvilinää_03_b

Akava: Budjettiriihessä oikeansuuntaisia päätöksiä innovaatio- ja tutkimusrahoituksesta

Akava kiittää hallituksen päätöstä kasvattaa panostuksia innovaatioihin ja tutkimukseen. Palkansaajien ostovoima parantuu budjettiriihen päätösten ja työttömyysvakuutusmaksun alennuksen ansiosta. Työllisyystoimenpiteitä esiteltiin määrällisesti paljon, mutta ne eivät luultavasti riitä nostamaan työllisyysastetta tarpeeksi.


Akavan asiantuntijat arvioivat budjetin plussat ja miinukset


Opiskelija-elämää_26_a

Akavan asiantuntijat arvioivat hallituksen vuoden 2019 budjettia. Mikä oli hyvää ja missä on vielä parantamisen varaa?EU:n tulevaisuus ratkeaa pitkän aikavälin budjettineuvotteluissa


Petri Sarvamaa_rajattu

Euroopan unionin seuraavasta monivuotisesta rahoituskehyksestä neuvotellaan parhaillaan. Käynnissä olevissa rahoituskehysneuvotteluissa on kyse sekä rahasta että Euroopan tulevaisuudesta.VKD2018_LOGO_TARRA_RGB

Vastuullinen kesäduuni 2018 -kampanjan päätösseminaari järjestetään 6.9.2018 Sanomatalossa Helsingissä. Tilaisuudessa palkitaan vuoden Vastuullisimmat kesätyönantajat kolmessa kategoriassa ja lisäksi Akava palkitsee kesäduunitutkimuksen pisteiden perusteella korkeakouluopiskelijoita ansioituneesti kesätyöllistäneen työnantajan.

Kuntamarkkinat_2kiel_punainen


Akava ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry osallistuvat yhteisellä näyttelyosastolla Kuntamarkkinoille 12.-13.9. Kuntatalolla (2. krs, osasto 2.32).

Akavan ja JUKOn "Parhaat osaajat kuntiin" -tietoiskut:
  • ke 12.9. klo 14:30-14:50, K-kerros, Tietolinja
  • to 13.9. klo 14:00-14:20, K-kerros, Tietokimara


Lisätietoa tapahtumasta: Kuntamarkkinat 2018


Uskalla oppia - Dare to Learn -tapahtuma tulee jälleen

Dare to Learn 36310936462_66290c7e13_b

Dare to Learn on Pohjois-Euroopan suurin oppimisen festivaali, joka tuo yhteen oppimisen ja osaamisen eri toimijoita koulumaailmasta yrityksiin ja järjestöihin. Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Akava, OKM, OPH ja suomalaiset yliopistot. Tapahtuma järjestetään 18.-19.9.2018 Kaapelitehtaalla, Helsingissä.

Akava-yhteisön ohjelmassa ovat mukana Akava ja Akavan opiskelijat sekä Tekniikan akateemiset TEK, Suomen Ekonomit, Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut, Akavan Erityisalat ja Tieteentekijöiden liitto.

Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa tapahtumasta Dare to Learn 2018


Alueelliset työeläkekoulut lähestyvät – ilmoittaudu mukaan!

Alueelliset työeläkekoulut on tarkoitettu maakunnissa toimiville ammattiliittojen luottamushenkilöille, toimihenkilöille ja hallinnon jäsenille sekä aktiiveille. Lisäksi niihin voivat osallistua aiheesta kiinnostuneet ammattiliittojen jäsenet. Työeläkevakuuttajat Tela järjestää alueellisten työeläkekoulujen tilaisuudet yhteistyössä SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa.

Lue lisää Alueelliset työeläkekoulut


Henna Pursiainen Tuumaamossa: Arpajaislain uudistus on hölmöläisen peiton jatkamista


Henna Pursiainen 200

Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Henna Pursiainen ottaa esiin arpajaislain uudistuksen. Se on hänen mielestäään hölmöläisen peiton jatkamista: yhtäällä pyritään hyvään eli ehkäisemään pelihaittoja ja syrjäytymistä, toisaalla vähennetään rahoitusta järjestöiltä, jotka työllään pyrkivät tähän ennaltaehkäisyyn. 

Markus Penttinen Tuumaamossa: Kaikki EU-tiet vievät Turkuun


Markus Penttinen 200x200 px

Tällä viikolla kokoonnutaan  kolmen päivän ajaksi Turkuun pohtimaan Eurooppa-kysymyksiä. Kyseessä on ensimmäinen Eurooppa-foorumi Suomessa.

Lue kirjoitus: Kaikki EU-tiet vievät TurkuunAlueelliset työeläkekoulut lähestyvät – ilmoittaudu mukaan!

Alueelliset työeläkekoulut on tarkoitettu maakunnissa toimiville ammattiliittojen luottamushenkilöille, toimihenkilöille ja hallinnon jäsenille sekä aktiiveille. Lisäksi niihin voivat osallistua aiheesta kiinnostuneet ammattiliittojen jäsenet. Työeläkevakuuttajat Tela järjestää alueellisten työeläkekoulujen tilaisuudet yhteistyössä SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa.

Lue lisää Alueelliset työeläkekoulut


Akavan Esimiesverkosto

EH_logo_300x250

Esimies & Henkilöstö -tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisen liikkeen- ja henkilöstöjohdon kalentereissa. Tapahtuma on 4.–5. syyskuuta Helsingin Messukeskuksessa.Akavan Esimiesverkosto on tapahtuman yhteistyökumppanina.

Akavan puheenvuoro 4.9. kello 11–11.30 käsittelee kilpailukieltosopimuksia. Puhujana on työmarkkinajohtaja Riku Salokannel Suomen Ekonomeista.

Lisätietoja


Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400