Uutiskirje
4.5.2018
Opiskelija-elämää_31_e

Ongelmia kesätöissä? – Maksuton kesäduunari-info neuvoo pulmatilanteissa

juuli_jokinen_03

SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-info avataan tänään keskiviikkona. Kesäduunarineuvoja Juuli Jokinen kehottaa kesätyöntekijöitä käymään huolellisesti läpi työsuhteen ehdot ennen työsopimuksen allekirjoittamista. Kesäduunari-infosta voi pyytää neuvoja myös ennen kesätyön alkamista, Jokinen vinkkaa.


Lue lisää: Ongelmia kesätöissä? – Maksuton kesäduunari-info neuvoo pulmatilanteissa
Yksilöllisyys on tärkeää millenniaaleille työelämässä

Akava-Works_yksilöllisyys-tärkeää-millenniaaleille-työelämässä_twitter

Akava Works selvitti nuorten korkeakoulutettujen työelämäodotuksia. Yksilöllisyys korostuu, mutta nuorillekin on tärkeää pysyvä työ ja vakaa toimeentulo – vanhempien ikäluokkien tavoin. Työelämä- ja koulutusasiantuntija Miika Sahamies kokosi selvityksen tuloksia artikkeliksi.

Lue artikkeli: Yksilöllisyys on tärkeää millenniaaleille työelämässä
Esimiesverkosto: Työlinjalla Pekka Sauri -sarja

TEM_podcast_banner_1111x555_V1-logoilla

Työlinjalla @pekkasauri -podcastissa tärkeä aihe: Miten puuttua häirintään ja kiusaamiseen työyhteisössä? Miten ehkäistään epäasiallista käytöstä?

Keskustelemassa Helsingin kaupungin henkilöstöjohtaja Marju Pohjaniemi ja Työterveyslaitoksen johtava konsultti Susanna Kalavainen.

Kuuntele Työlinjalla Pekka Sauri -sarjaa
Yhdenvertaisena työelämässä -seminaari 28.5.2018


Akava on mukana järjestämässä Yhdenvertaisena työelämässä -seminaaria. Sen tavoitteena on tuoda esiin ajankohtaista tietoa ja kannustaa luomaan yhdessä ratkaisuja, jotta voisimme olla kaikki luomassa yhdenvertaista ja tasa-arvoista työelämää. Keskitytään osaamisen ja motivaation esiin nostamiseen, osaamispotentiaalia on, meillä kaikilla.


yhdenvertaisuus_SOME_FB_v3_ppi300 (1)

Akava Works: Korkeakoulutettujen työttömien määrä vähentyy vauhdikkaasti, työttömyyskatsaus huhtikuu 2018

Korkeakoulututkinnon suorittaneiden työttömien määrä jatkaa nopeaa vähenemistään. Korkeakoulutettuja työttömiä oli vuoden 2018 maaliskuun lopussa yhteensä 36 461. Vähennystä vuotta aiempaan verrattuna tuli 8 338 henkilöä eli 18,6 prosenttia.

Työttömyyskatsaus: Korkeakoulutettujen työttömien määrä vähentyy vauhdikkaasti; työttömyyskatsaus huhtikuu 2018Komissiolta oiva budjettiesitys, Suomenkin kannattaa tukea lisävaroja EU:lle

Akavan mielestä Euroopan komission tänään julkaisema esitys EU:n monivuotiseksi budjetiksi on oikealla tiellä. Budjetin kokonaismenoissa nostetaan tutkimuksen ja koulutuksen osuutta tuntuvasti.

Tiedote: Komissiolta oiva budjettiesitys, Suomenkin kannattaa tukea lisävaroja EU:lleYTN tutki: Liki puolet piti työmääräänsä liian suurena. Työtahti on kiristynyt ja työkuorma kasvanut

Artikkeli: Työtahti on kiristynyt ja työkuorma kasvanutAkava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400