Uutiskirje
5.10.2018
Vaadiparempaa_yleiskuva_raj

Vaadi parempaa -kampanjalla nostamme esiin osaamisen merkityksen

vaadi parempaa osaamistonni tonninseteli

#Vaadiparempaa-kampanjassa nostamme esiin osaamisen kehittämisen merkityksen. Akava liittoineen herättelee pohtimaan, mitä osaamisen kehittäminen eli elinikäinen oppiminen tarkoittaa. Kampanjan materiaalina on muun muassa video, jossa esiintyy tuttu hahmo. Katso video tästä.

Nostamme esiin käytännön neuvoja, miten jokainen voi kehittää osaamistaan. Muista esimerkiksi, että kannattaa keskustella työnantajan kanssa mahdollisuuksista kouluttautua. Ole rohkea ja perustele, miksi koulutus hyödyttää myös työnantajaa pitkällä aikavälillä.

Lue lisää Vaadi parempaa


Ida Mielityinen Tuumaamossa: Vaaditaan parempaa


Ida Mielityinen_verkkoon

Osaaminen on ratkaisevaa Suomen tulevaisuuden menestykselle. Ida Mielityinen selventää blogissaan, miksi Suomi tarvitsee osaamisstrategian ja mitä #vaadiparempaa-kampanja tarkoittaa. Mitä pitää vaatia ja keneltä?

Lue blogi:
Vaaditaan parempaa


Akava Works -artikkeli: Korkeakoulutettujen osuus on kasvanut samanaikaisesti työllisyydessä ja työttömyydessä

toimistossa turkoosi


Pääekonomisti Eugen Koev tarkastelee artikkelissaan työllisyyttä, työttömyyttä koulutusasteittain. Hän nostaa esiin myös Suomen toimialarakenteen muutoksia.

Lue artikkeli:


Akava: Suomelle luotava osaamisstrategia


Akava ehdottaa, että Suomelle luodaan osaamisstrategia, joka toteutetaan seuraavalla hallituskaudella. Nykyinen osaaminen ei turvaa työtä kaikille.

Aikuisopiskelu21b

Seuraavaan hallitusohjelman pitää Akavan mielestä sisällyttää mm. oppivelvollisuusiän nostaminen ja elinikäisen oppimisen rahoitusmallin uudistus.

Lue tiedote
Akava: Suomelle on luotava osaamisstrategia

En kompetensstrategi för Finland

Akava föreslår att Finland får en kompetensstrategi som genomförs under nästa regeringsperiod, eftersom den nuvarande kompetensnivån inte garanterar arbete för alla.

Läs vårt pressmeddelande
Akava: Finland behöver en kompetensstrategiYrittäjyysstrategia antaa eväitä työllisyyden lisäämiseksi


Neuvottelu_33_b.png

Akava pitää tuoreessa yrittäjyysstrategiassa hyvänä sitä, että siinä esitetään monia toimia, joiden tavoitteena on edistää yrittäjyyttä ja nostaa työllisyysastetta. Strategiassa asetetaan kunnianhimoinen työllisyysastetavoite, 78 prosenttia.

Lue tiedote
Akava: Yrittäjyysstrategiasta eväitä työllisyyden lisäämiseksiKohti parempaa Euroopaa -kolumnissa Elsi Katainen: Parempaa ruokaturvaa tiedettä soveltamalla

Elsi Katainen_nosto

Euroopan parlamentin jäsen Elsi Katainen nostaa esiin ruokaturvan, maatalouden ja ruokakulttuurin sekä ruuan eettisyyden Kohti parempaa Eurooppaa -kolumnissa. Ruuantuotanto perustuu tulevaisuudessa yhä tiukemmin tieteeseen ja tutkimustulosten soveltamiseen ruuantuotannon alkulähteillä, hän toteaa.

Parempaa ruokaturvaa tiedettä soveltamalla


Kunnon työn päivää vietetään 7. lokakuuta

kunnon työn päivä banneri-600x250


Kunnon työn päivä kiinnittää huomiota työoloihin, koska meistä jokainen ansaitsee ihmisarvoisen työn ja hyvän työelämän. Teemapäivää vietetään joka vuosi samaan aikaan noin 60 maassa, nyt kymmenettä kertaa.

  • Tapahtuman tunnisteena somessa on #kunnontyönpäivä.


Lue lisää tapahtumasta: Kunnon työn päivän sivusto
Tuumaamossa
Timo Saranpää aiheenaan akavalainen
yrittäjyys

Timo Saranpää_pikkukuva

Akavalainen yrittäjä on yksinyrittäjä mutta ei työskentele yksin, kirjiottaa AKY - Akavalaiset yrittäjät ry:n puheenjohtaja Timo Saranpää. Akavalaisten yrittäjien määrä on kasvanut 10 viime vuoden aikana lähes 70 prosenttia ja heitä on nyt noin 30 000.

Julkisuudessa korostuu ensimmäis(t)en työntekijöiden palkkaamisen vaikeus, mutta Saranpää toppuutelee huolia, joita liitetään työnantajana toimimiseen. "On hyvä huomata, että ensimmäisen työntekijän palkatessaan yrittäjä valitsee itselleen työkaverin".

Lue kirjoitusAkavas mål för arbetslivet


Työelämää_07_b

Akavas mål för arbetslivet har publicerats också på svenska. I programmet beskrivs nuläget och utvecklingstrenderna. Programmet slår fast Akavas mål för utvecklingen av arbetslivet. Akava anser bl. a. att arbetslivslagstiftningen bör moderniseras.

Arbetets nya era: trygghet och balans Akavas mål för arbetslivet 2019–2023Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400