Uutiskirje
6.10.2017
Juna-asema_02_d

Ehdotettu liikesalaisuuslaki kaventaisi liikaa työntekijöiden perusoikeuksia

vesa vuorenkoski salassapito v2

Akava katsoo, että työ- ja elinkeinoministeriön johtaman työryhmän valmistelema ehdotus uudeksi liikesalaisuuslaiksi on liian epäselvä ja tulkinnanvarainen. Palkansaajakeskusjärjestöt jättivät työryhmän mietintöön eriävän mielipiteen.

– Ehdotettua liikesalaisuuslakia on muutettava työntekijöiden oikeuksien turvaamiseksi ja vastuun rajaamiseksi, vaatii Akavan vastaava lakimies Vesa Vuorenkoski.

Lue tiedotePerhevapaauudistus vaikuttaa myös asenteisiin – Työelämän tasa-arvo tehdään työpaikoilla

Perhearki_15_b

Perhevapaauudistus ei yksin riitä työelämän tasa-arvon toteuttamiseksi. Käytäntöjä voidaan muuttaa työpaikoilla jo nykyisen perhevapaajärjestelmän aikana, kannustaa Akavan työelämäasioiden päällikkö Lotta Savinko.

Lue artikkeliLöydä piilotyöpaikat verkostojen ja sosiaalisen median avulla

Työelämää_41_a

Valjasta verkostot. Seuraa yritysuutisia. Ole aktiivinen somessa. Suomen Ekonomien uravalmentaja Arja Parpala ja Sitran asiantuntija Perttu Jämsén kertovat, miten piilotyöpaikat löytyvät parhaiten.

Lue artikkeliKorkeakoulutettujen työttömien määrä vähentyi jälleen ennätyksellisen paljon

tyottomyyskatsaus - korkeakoulutetut - syyskuu17 1000px versio2

Akavan uunituore työttömyyskatsaus tuo hyviä uutisia: korkeakoulutettujen työttömyys vähenee nyt vauhdilla. Vaikka korkeakoulutettuja työttömiä on yhä paljon, työttömien määrä on vähentynyt vuodessa yli 7 000 henkilöllä.

Lue tuorein työttömyyskatsaus


Jokaisesta päivästä syrjimätön Kunnon työn päivää

Miika Sahamies 200x200 px

Asiantuntija Miika Sahamies kirjoittaa Tuumaamossa yhdenvertaisuudesta, joka on Kunnon työn päivän teemana Suomessa. "Hyvällä yhdenvertaisuussuunnittelulla ollaan askelta lähempänä tavoitetta; jokaisen työpäivän on oltava syrjimätön Kunnon työn päivä," Sahamies kirjoittaa.

Lue blogikirjoitusOsallistu huomenna Kunnon työn päivään!

kunnon työn päivä banneri-600x250

Kansainvälistä Kunnon työn päivää vietetään 7. lokakuuta. Palkansaajakeskusjärjestöt SAK ja Akava sekä Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK nostavat Kunnon työn päivänä esiin yhdenvertaisuuden työelämässä.

Osallistu päivään kertomalla sosiaalisessa mediassa, mikä tekee päivästäsi Kunnon työn päivän. Onko se tasa-arvo, kahvitauko vai kenties upeat työkaverit? Vai toivotko johonkin parannusta meillä Suomessa tai maailmalla? Jaa vastauksesi tunnisteella #kunnontyönpäivä.

Lue tiedote

Kunnon työn päivän Facebook-sivutKenelle Akavan yrittäjäpalkinto 2017?

Nyt on aika pohtia kenelle kuuluisi Akavan yrittäjäpalkinto tänä vuonna. Palkinnolla tuodaan esille yrittäjyyden merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille. Ehdotukset tulee jättää 20.10. mennessä.

Lue lisää Akavan yrittäjäpalkinnostaAkava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400