Uutiskirje
7.4.2017
paivakodissaa07 b

Työryhmä on valmistellut vaihtoehtoja perhe-eläkejärjestelmän kehittämisen jatkovalmisteluun


Tulevaisuuden perhe-eläkejärjestelmä on nykyistä yksinkertaisempi ja lasten asema on aiempaa parempi. Näin luonnostelee perhe-eläkejärjestelmän kehittämistä selvittänyt kolmikantainen työryhmä, jonka tekemä raportti julkaistiin 7. maaliskuuta. Työryhmän selvitystyöstä sovittiin vuoden 2017 eläkeuudistuksen yhteydessä. Ryhmä keskittyi tarkastelemaan työeläkejärjestelmän perhe-eläke-etuuksia.

Lue lisää
Vanhempi konstaapeli Ilari Kulmanen valvoo Vantaan puolesta

Ilari Kulmanen

Vanhemman konstaapelin ja poliisikoiranohjaaja Ilari Kulmasen työviikossa vuorottelivat (27. maaliskuuta–2. huhtikuuta) yötyö, poliisikoira Täsmä ja pääluottamusmiehen velvollisuudet. Ja päivät venyivät.

Lue vanhemman konstaapeli Ilari Kulmasen työviikosta
Esimies - vahvista näitä taitoja

Työelämää_25_c

Arvostatko jokaista työntekijää? Erotatko merkityksellisen? Kuunteletko? Esimiestyön tuntevat johtamistieteiden tohtori Merja Fischer, kehittämispäällikkö Kirsi Hanhisalo ja pääsihteeri Jannica Aalto kokosivat omat TOP 3 -listansa esimiehen tärkeimmistä taidoista.

Lue Esimiesverkoston artikkeli Akavalaisesta
Suomi 100 - Työn 100 askelta -seminaari 11.5.

Miten teknologian kehitys ja muut megatrendit muuttavat työntekoa tulevaisuudessa?

Akavan, SAK:n ja STTK:n Uudenmaan aluetoimijat järjestävät Uusimaa-viikolla kaikille avoimen ja maksuttoman seminaarin työn tulevaisuudesta. Seminaari on torstaina 11.5.2017 kello 17–19.30 Kansallissalissa osoitteessa Aleksanterinkatu 44 A 2. krs, Helsinki.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan 4.5. menneessä.

Tervetuloa!Tuumaamo: Äänesi on arvokas, kun käytät sen

Kuntavaalien ennakkoäänestys on ollut ilahduttavan vilkasta, tosin kuntakohtaista vaihtelua esiintyy. Äänestysaktiivisuuteen on saattanut vaikuttaa hieman se, että näitä vaaleja käydään merkittävien muutosten keskellä. Sote- ja maakuntauudistus vaikuttavat kuntien tehtäviin ja kuntapalveluihin monin tavoin, jopa hämmentävän monin tavoin.

Pekka-Piispanen-100x100 pikseliä

Lue Pekka Piispasen blogi
Tuumaamo: Kuntavaalikeskustelut – median menetetty mahdollisuus

En ole varmasti ainoa, joka on pettynyt kuntavaalikeskusteluihin. Eilistä huipennusta, Ylen lähettämää puolueiden puheenjohtajien välistä väittelyä voitaneen pitää jonkinlaisena rimanalituksena. Itse asiassa syyttävä sormeni ei osoita kuitenkaan poliitikkoihin, vaan toimittajiin. Väittely oli täynnä asioita, joista päätetään Suomen hallituksen esityksestä eduskunnassa, ei suinkaan kunnissa.


Kristiina Kokko 100x100 px

Lue Kristiina Kokon blogi
Akava PopUp Lappeenrannassa

PopUp Lappeenranta 0604


Akava PopUp
-tapahtuma suuntasi Lappeenrantaan 6.4. Kampuksilla on keskusteltu työelämän ja opiskelun turvasta sekä tavattu akavalaisia liittoja. Klo 15 alkaen olimme tavattavissa kauppakeskus IsoKristiinassa.

Seuraavaksi suuntaamme kohti Vaasaa 20.4.

Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400