Uutiskirje
7.9.2018
Katunakymaa_c

Akava Works -selvitys: Työntekijöiden kilpailukieltoja on ryhdyttävä valvomaan tai niiden käyttömahdollisuuksia on rajoitettava

Aalto-yliopiston taloustieteen ryhmä selvitti Akava Worksin toimeksiannosta työntekijöiden kilpailukieltosopimusten hyötyjä ja haittoja työmarkkinoilla.

Selvitys tarkastelee laajasti käytössä olevien kilpailukieltosopimusten vaikutusta yhteiskunnan kokonaishyvinvointiin.

Akava-Works_kilpailukieltoselvitys_twitterAkavan Uraguru neuvoo ja ohjaa työelämäasioissa

Elokuussa julkaistu Uraguru on chattibotti, joka neuvoo, ohjaa ja tsemppaa nuoria aikuisia työelämän kiemuroissa. Uraguru löytyy osoitteesta akava.fi/uraguru. Uraguru-botti on suunnattu 20-35 -vuotialle nuorille aikuisille, joille ammatillinen järjestäytyminen ei ole ennestään tuttua. Uragurua markkinoidaan syksyn 2018 aikana Akavan ja liittojen kanavissa yhteistyössä sosiaalisen median vaikuttajien, tubettaja Soikun sekä bloggari ja podcast-tuottaja Natalia Salmelan kanssa.

Uraguru_kuva3


Mentoroinnissa kaikki oppivat

Mentorit_A7R0593_verkkoon

Yhä useampi työntekijä pohtii uraansa, osaamistaan ja arkeaan jonkun kokeneemman kanssa. Mentoroinnissa oppivat sekä mentoroitava että mentori, ryhmämentoroinnissa opitaan myös toisilta.

Artikkeli nostaa esiin myös Akavan ja jäsenliittojen yhteisen mentorointihankkeen joka on tarkoitettu korkeakoulutetuille maahanmuuttajille ja turvapaikanhakijoille. Sen tarkoituksena on antaa tulijoille vertaistukea, oman alan käytännön tietoa ja tukea työllistymisessä.

Lue lisää: Mentoroinnissa kaikki oppivat


Akava palkitsi oululaisen Kraton Chemicalin

Vastuullinen kesäduuni_nostokuva

Akava palkitsi Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa korkeakouluopiskelijoita ansioituneesti kesätyöllistäneen oululaisen Kraton Chemicalin.

Lue lisää voittajasta:
Akava palkitsi Kraton Chemicalin


Akava ja JUKO mukana Kuntamarkkinat-tapahtumassa


Kuntamarkkinat_2kiel_punainenAkava ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry osallistuvat yhteisellä näyttelyosastolla Kuntamarkkinoille 12.-13.9. Kuntatalolla (2. krs, osasto 2.32).

Akavan ja JUKOn "Parhaat osaajat kuntiin" -tietoiskut:
  • ke 12.9. klo 14:30-14:50, K-kerros, Tietolinja
  • to 13.9. klo 14:00-14:20, K-kerros, Tietokimara

Lisätietoa tapahtumasta: Kuntamarkkinat 2018Tuumaamossa Anu Tuovinen: Yrittäjä, huolehdi jaksamisestasi


Anu Tuovinen 200x200 px


Työhyvinvointi tuottaa tulosta. Yrittäjälle oman työterveyshuollon järjestäminen on vapaaehtoista. Yrittäjä tekee työtään usein suurella motivaatiolla tunteihin katsomatta.
Hanna-Maija Kause Tuumaamossa: Hyvinvoivat perheet ovat investointia tulevaisuuteen


Hanna_Maija_Kause_200x200


Työn ja perheen yhteensovittaminen nousee järjestelmällisesti esiin, kun lapsiperheen haasteista ja lapsensaannin ajoituksesta kysytään ihmisiltä itseltään. Siksi perhevapaauudistuksen ja työelämän tasa-arvon lisäämisen on oltava vahvasti seuraavan hallituksen asialistalla.

Lue kirjoitus: Hyvinvoivat perheet ovat investointia tulevaisuuteen
Alueelliset työeläkekoulut lähestyvät – ilmoittaudu mukaan!

Alueelliset työeläkekoulut on tarkoitettu maakunnissa toimiville ammattiliittojen luottamushenkilöille, toimihenkilöille ja hallinnon jäsenille sekä aktiiveille. Lisäksi niihin voivat osallistua aiheesta kiinnostuneet ammattiliittojen jäsenet. Työeläkevakuuttajat Tela järjestää alueellisten työeläkekoulujen tilaisuudet yhteistyössä SAK:n, Akavan ja STTK:n kanssa.

Lue lisää Alueelliset työeläkekoulut


Uskalla oppia - Dare to Learn -tapahtuma tulee jälleen 

Dare to Learn on Pohjois-Euroopan suurin oppimisen festivaali, joka tuo yhteen oppimisen ja osaamisen eri toimijoita koulumaailmasta yrityksiin ja järjestöihin. Tapahtuman pääyhteistyökumppanit ovat Akava, OKM, OPH ja suomalaiset yliopistot. Tapahtuma järjestetään 18.-19.9.2018 Kaapelitehtaalla, Helsingissä.

Akava-yhteisön ohjelmassa ovat mukana Akava ja Akavan opiskelijat sekä Tekniikan akateemiset TEK, Suomen Ekonomit, Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut, Akavan Erityisalat ja Tieteentekijöiden liitto.

Tervetuloa mukaan!


Lisätietoa tapahtumasta Dare to Learn 2018
Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400