Uutiskirje
8.2.2019
Järjestö_01_d

Akavan hallitusohjelmatavoitteet


Akavan hallitusohjelmatavoitteet Työstä ja osaamisesta kasvua

Akava korostaa hallitusohjelmatavoitteissaan työn ja osaamisen merkitystä. Työllisyysastetta pitää nostaa edelleen. Akava ehdottaa osaamisstrategian ja jatkuvan oppimisen järjestelmän luomista Suomelle, sillä työuran aikainen osaamisen kehittäminen on yhä tärkeämpää.

Lue lisää vaalitavoitteistamme:

  • Vaalitavoitteet kokonaisuudessaan

Akavan hallitusohjelmatavoitteet: Työstä ja osaamisesta kasvua

  • Kymmenen päätavoitetta 

Akavan kymmenen päätavoitetta seuraavalle hallituskaudelle


Korkeakoulutettujen työttömien määrä vähenee hyvää vauhtia - työttömyyskatsaus tammikuu 2019


toimistossa turkoosi


Korkeakoulututkinnon suorittaneiden työttömien määrä vähenee hyvää vauhtia. Korkeakoulutettuja työttömiä oli joulukuun 2018 lopussa yhteensä 35 805. Vähennystä vuotta aiempaan verrattuna tuli 5 366 henkilöä eli 13,0 prosenttia.Alueelliset työeläkekoulut jatkuvat

14443 tela logo

Työeläkevakuuttajat Tela ry järjestää yhteistyössä palkansaajakeskusjärjestöjen ja Eläketurvakeskuksen kanssa alueellisia työeläkekouluja vuonna 2019.

Teemana ovat eläketurva, rahoitus ja kestävyys. Alueelliset työeläkekoulut on tarkoitettu maakunnissa toimiville ammattiliittojen luottamushenkilöille, toimihenkilöille ja hallinnon jäsenille sekä aktiiveille. Lisäksi niihin voivat osallistua aiheesta kiinnostuneet ammattiliittojen jäsenet.

Tapahtumien tiedot ovat käytettävissä Akavan ja Telan sivustolla
Alueelliset työeläkekoulut

Lue artikkeli aiheesta
Tietoa ja vuoropuhelua eläkkeistä
Akava mukana Ääni työlle -kiertueella

Ääni työlle LOGO

Kevään eduskuntavaaleissa ratkaistaan Suomen suunta seuraaviksi vuosiksi. Akava, SAK, STTK, EK ja KT Kuntatyönantajat järjestävät vaalien teemoista Ääni työlle -kiertueen. Kiertueen tapahtumia on yhteensä yhdellätoista paikkakunnalla ympäri Suomea.

Seuraava tilaisuus on Porissa 13. helmikuuta kello 17–18.30 (Kauppakeskus Puuvillan Areena, os. Siltapuistokatu 14). Paneeliin osallistuvat Akavan Miia Kannisto, STTK:n Katarina Murto, SAK:n Annika Rönni-Sällinen, EK:n Ilkka Oksala ja KT:n Sari Ojanen.

Tervetuloa!

Katso tarkemmat tiedot
Ääni työlle -kiertue

Uraguru-chattibotti neuvoo nyt myös ruotsiksi ja englanniksi


Karriärgurun - nostekuva

Nuorille aikuisille työelämäneuvoja ja kannustusta antava Uraguru-chattibotti palvelee nyt myös ruotsiksi ja englanniksi.


Uraguru kieliversioineen on käytettävissä Akavan verkkosivuilla osoitteessa: www.akava.fi/uraguru


Ehdota Akavan yrittäjäpalkinnon saajaa

Vielä ehdit ehdottaa Akavan yrittäjäpalkinnon saajaa!

Akavan yrittäjäpalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena ansioituneelle yrittäjälle tai ammatinharjoittajalle. Palkinnolla tuodaan esille yrittäjyyden suurta merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille.

Jos mielessäsi on ehdokas, tee ehdotuksesi 15. helmikuuta mennessä.Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400