Uutiskirje
9.11.2018
Kemiaa12 kapea

Palkan pitää olla oikeudenmukainen ja sillä pitää pärjätä


Työelämää_03_a

Palkka-avoimuus on tärkeä osa oikeudenmukaisuuden kokemusta työyhteisössä. Palkan ohella monet muutkin tekijät ovat merkityksellisiä työmotivaatiolle ja työhyvinvoinnille. Muun muassa mahdollisuus oppia, työtiimin henki ja yhteinen aikaansaaminen sekä johtaminen vaikuttavat työhyvinvointiin.Akava: Työelämän lainsäädännön valmistelu kolmikantaisesti on yhteinen etu


Akavan hallitus käsitteli kokouksessaan kolmikantaisesti valmisteltuja perusteluja työsopimuslain säännöksiin, jotka koskevat henkilöperusteisen irtisanomisen muutoksia.Tieteentekijöiden liitto palkitsi vakaumuksellisen vaikuttajan

Vuoden tieteentekijä 2018 Jussi Jalonen_kuva

Vuoden 2018 tieteentekijänä palkittu historioitsija Jussi Jalonen kiittää vahvaa yhteishenkeä, jolla yliopistoyhteisö valmistautuu eduskuntavaaleihin. Tulevan hallituksen pitää korjata viime vuosien politiikalla aiheutetut vauriot.Lapsi mukaan töihin -päivä tuo lapset käymään  työpaikoilla

Lapsi mukaan töihin -päivä


Marraskuussa lapset voivat olla mukana työpaikoilla ja nähdä itse, millaista vanhemman tai muun tärkeän aikuisen työpaikalla on.  Työpaikoilla voidaan järjestää ohjelmaa lapsille. Päivän sivustolla on muun muassa ohjelmaideoita työpaikoille ja mahdollisuus haastaa mukaan päivän viettoon.

Akava ja muut työmarkkinajärjestöt ovat mukana Lapsi mukaan töihin -teemapäivän vietossa. Teemapäivä on osa lapsen oikeuksien viikkoa.

Lue tapahtumasta ja osallistu


Euroopan suunta: Brexit tulee, näytä kiireiseltä -seminaari


brexit is coming look busy


Eurooppalainen Suomi järjestää syksyn virallisen brexit-seminaarin tiistaina 27.11.2018 kello 12:45-16:00 Musiikkitalon terassilämpiössä, osoitteessa Mannerheimintie 13 A, Helsinki.

Seminaarissa keskustelemme tulevaisuudesta ja analysoimme brexitin – joko sopimuksellisen tai sopimuksettoman – vaikutuksia Suomeen ja Euroopan unioniin. Mitä tapahtuu 30 000 suomalaiselle Iso-Britanniassa? Miten suomalaiset yritykset ja työntekijät voivat varautua brexitiin? Mitä opimme siitä?

Lisätietoa tapahtumasta: Euroopan suunta: Brexit tulee, näytä kiireiseltä -seminaari
Tuumaamossa Eeva Karhamo: Hyväntekeväisyyttä ilon kauttaEeva Karhamo 200x200 px

Akava ja monet sen liitot,ovat tänä vuonna mukana Nenäpäivässä. Nenäpäivä on hyväntekeväisyyskampanja, joka yhdistää viihteen ja huumorin hyväntekeväisyyteen.

Lue blogi: Hyväntekeväisyyttä ilon kautta


Akava Works -blogissa Pasi Sorjonen: Jääkö sukanvarteen liian vähän?

Pasi Sorjonen 200x200 px

Pääekonomisti Pasi Sorjonen pohtii kirjoituksessaan, mitä oikeasti tarkoitamme kun puhumme säästämisestä, miten sitä mitataan ja säästävätkö kotitaloudet liian vähän.

"Säästämisen mittaaminen on mutkikkaampaa kuin ajatellaan. Kun keskustelemme säästämisestä ja sen vähäisyydestä, meidän pitäisi muistaa kertoa, mitä mittaria käytämme ja perustella, miksi olemme valinneet juuri sen."

Lue blogiLuottamustunti-työkalu auttaa työpaikkoja rakentamaan luottamusta

Luottamustunti_Twitter-jako_1024x512px

Työelämä 2020 -hanke tarjoaa Luottamustunti-verkkopalvelun luottamuksen vahvistamiseen työpaikoilla. Luottamustunti ohjaa työpaikan tiimiä käsittelemään yhden tunnin aikana luottamukseen liittyviä asioita ja luomaan käytäntöjä luottamuksen edistämiseksi.

Lue lisää Esimiesverkoston sivuiltaAkava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400