Uutiskirje
9.2.2018
Neuvottelu_08_b

Akavan tekijät: Tuomas Hujala haluaa olla mahdollistaja oman liittonsa jäsenille

Tuomas Hujala

Tuomas Hujalan mielestä ay-liikkeellä pitäisi olla jäsenten työelämään ja urille aidosti jotakin annettavaa. "Pitäisi muuttua enemmän mahdollistajiksi jäsenten elämässä", hän kuvaa Akavan tekijät -haastattelussamme. Hujala on Akavan sairaanhoitajat ja Tajan hallituksen jäsen ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn luottamusmies työpaikallaan.

Lue artikkeli: Akavan tekijät: Tuomas Hujala haluaa olla mahdollistaja oman liittonsa jäsenilleSarvamaan kolumnissaan: "Toivottavasti myös kansallisista hallituksista löytyy lopulta valmiutta uudistaa systeemiä"

Petri Sarvamaa

Komissio antaa ehdotuksen monivuotisesta rahoituskehyksestä toukokuun lopussa. Europarlamentaarikko Petri Sarvamaan mielestä ehdotukset on tärkeää käsitellä nopeasti. "Toivottavasti myös kansallisista hallituksista löytyy lopulta valmiutta uudistaa systeemiä," Sarvamaa kirjoittaa kolumnissaan.

Lue kolumni: Raha paljastaa, mikä on tärkeääTervetuloa Akavaan, Terhi Walamies!

Terhi Walamies_verkkokäyttö

Akavan viestintä sai tämän viikon alussa vahvistusta, kun Terhi Walamies aloitti perhevapaalle jääneen Vesa Saarisen sijaisena. Terhin työtehtäviin kuuluvat muun muassa verkkolehti, uutiskirje, tiedotteet ja sosiaalinen media. Terhi uskoo, että aiempi kokemus Lääkäriliitossa työskentelystä on hyödyksi Akavan viestinnässä.

Lue artikkeli: Terhi Walamies aloitti Akavan viestintätiimissäkuva_verkkosivulla_text1_AKAVA_2000x677

Tuumaamo: Miltä hallituksen työllisyystavoite näyttää tilastojen valossa?

Eugen Koev 200x200 px

Tuumaamossa Akavan pääekonomisti Eugen Koev pohtii, onko hallituksen työllisyystavoite saavutettavissa. "Tällä hetkellä työvoiman tarjonta riittänee 72 prosentin työllisyysasteen saavuttamiseksi, mutta ei esimerkiksi 75 prosentin työllisyysasteeseen", kirjoittaa Koev.

Lue blogikirjoitus: Onko hallituksen työllisyystavoite saavutettavissa?Akava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400