Uutiskirje
9.6.2017
Koodausta_03_a

3 tärkeintä kehityskohtaa suomalaisessa innovaatiopolitiikassa

oecd-vesa 1000x550

OECD on tehnyt ensimmäistä kertaa laajan maaraportin Suomen innovaatiopolitiikasta. Akavan vastaava lakimies Vesa Vuorenkoski kertoo videolla OECD:n raportin pääkohdat.

Katso Youtube-videoTervetuloa Pride-viikon tapahtumiin!

Pride_kutsu

Akava on jälleen mukana Helsinki Pride -viikon vietossa. Järjestämme yhteistyössä EK:n, SAK:n ja STTK:n kanssa seminaarin yhdenvertaisuudesta työelämässä 27.6. Lisäksi osallistumme SAK:n ja STTK:n kanssa Pride-kulkueeseen 1.7. Tervetuloa mukaan!

Lisätietoa Pride-viikon tapahtumistaOnko työpaikallasi jo yhdenvertaisuussuunnitelma?

Pride_banneri2017

Tiesitkö, että vähintään 30 hengen työpaikoilla on oltava yhdenvertaisuussuunnitelma? Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, Akava ja STTK muistuttavat Helsinki Pride -viikolla 26.6.–2.7. työpaikkoja yhdenvertaisuussuunnitelman tekemisestä.

Lisätietoa yhdenvertaisuussuunnitelmastaEuroopan ammattiliitot seisovat Pariisin ilmastosopimuksen takana

Eurooppalaiset ammattiyhdistysjärjestöt ovat sitoutuneita Pariisin ilmastosopimukseen ja valmiita tekemaan osansa ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi.

– Viikko sen jälkeen kun presidentti Trump päätti Yhdysvaltojen vetäytymisestä Pariisin ilmastosopimuksesta, muistutamme jälleen kerran, että kansainvälisellä yhteisöllä ei ole muita vaihtoehtoja kuin nopeuttaa siirtymistä vähähiilisen yhteiskuntaan, sanoo eurooppalaisen ay-liikkeen johtaja Montserrat Mir.

Lue tiedote

Kiertotalous – korkean osaamisen talousmalli

Elina Moisio 200x200 px

"Kiertotalous ei ole kaiken mullistava vallankumous. Se ei ole aate, vaan arkinen tapa ajatella asiat tehokkaammin", kirjoittaa Akavan asiantuntija Elina Moisio Tuumaamossa.

Lue blogikirjoitusYritysvastuulle EU:n laajuiset säännöt

Heidi Hautala

EU on ottanut europarlamentaarikko Heidi Hautalan mukaan onnistuneita edistysaskelia yritysvastuun saralla. Toimenpiteet eivät ole kuitenkaan vielä riittäviä. "EU:lta tarvitaan kattava yritysvastuustrategia. On luotava kaikkia aloja sitovia, yhteisiä sääntöjä", Hautala kirjoittaa kolumnissaan.

Lue kolumniAkava SuomiAreenalla: Kuoliko sivistys?

SuomiAreena logo rgbAkavan järjestää keskustelutilaisuuden "Kuoliko sivistys – onko Suomi vielä sivistysvaltio?" SuomiAreenalla 11.7. Keskustelussa pohditaan, millä mittareilla voidaan mitata Suomen sivistystä. 

Lisätietoa Akavan SuomiAreena-tilaisuudesta

Kooste Akavan liittojen tilaisuuksista SuomiAreenassaAkava ry – Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki, puh. 020 7489 400