8/2011
8.11.2011

Raamisopimusta sovelletaan tes-neuvotteluissa

Akavalaiset neuvottelujärjestöt käyvät parhaillaan alakohtaisia työehtosopimusneuvotteluja työmarkkinakeskusjärjestöjen sopiman raamiratkaisun pohjalta. Sopimukset olisi saatava valmiiksi  24.11. mennessä, sillä keskusjärjestöt ja maan hallitus arvioivat raamisopimuksen kattavuutta 25.11. Jos sopimus on tarpeeksi kattava, valtio toteuttaa lupaamansa tukitoimet.

Lue lisää neuvottelutilanteista


Johtajanimityksiä Akavassa

Akavan hallitus on kokouksessaaan tänään päättänyt johtajanimityksistä. Filosofian maisteri Pekka Piispanen on nimitetetty Akavan yhteiskunta- ja talouspolitiikasta vastaavaksi johtajaksi ja lakimies Maria Löfgren on nimitetty johtajaksi vastaamaan työelämäasioiden edunvalvonnasta. Maria Löfgren aloittaa uudessa tehtävässään heti ja Pekka Piispanen tammikuun alussa.

Lue lisää

PekkaPiispanen08
Pekka Piispanen
Löfgren Maria02
Maria Löfgren

Eurooppalaiset työaikaselvitykset tuovat lisätietoa suomalaiseen työaikakeskusteluun

Työmarkkinoiden keskusjärjestöt pitävät tärkeänä, että kansainvälinen ja eurooppalainen

näkökulma on mukana työaikoja koskevassa keskustelussa. Työajoissa ja työaikajärjestelyissä on nähtävissä kansainvälisiä trendejä, joissa on hyödyllistä tunnistaa myös Suomen tilanne muihin maihin verrattuna. Keskusjärjestöt järjestivät 2.11.2011 työaikaseminaarin, jossa käsiteltiin suomalaisia ja eurooppalaisia työaikoja.

Lue lisää

Uuden ajan konehuone Demola on Suomen paras kesätyönantaja

Vuoden 2011 Suomen parhaaksi kesätyönantajaksi on valittu tamperelaisen Uuden Tehtaan konehuone Demola. Voittajan valitsi Akavan opiskelijavaltuuskunta AOVAn raati, jonka puheenjohtajana toimi työministeri Lauri Ihalainen.


– Kesätöillä on iso merkitys omalle alalle työllistymisessä. Kesätyöpaikan hyvät käytännöt vaikuttavat opiskelijoiden osaamisen kehittymiseen, työkokemukseen ja työllistymiseen jatkossa. Nyt palkittu Demola on tästä hyvä esimerkki, työministeri Ihalainen kiittelee.

Lue lisää

Suomen paras kesätyönantaja 2011

Vuoden 2011 paras kesätyönantaja: Uuden Tehtaan Demola

Tapahtumia

Luovuuden johtamisen seminaari

Akava järjestää Luovuuden johtamisen seminaarin keskiviikkona 23.11.2011 kello 13–16. Seminaarissa pohditaan luovuuden johtamista korkeasti koulutettujen näkökulmasta. Tilaisuus on täynnä. Yleisö voi seurata seminaaria ja  osallistua keskusteluun myös Twitterissä #Akavaluo
Lue lisää


Suomalaisen työn tulevaisuus – arvoja vai ahneutta?

Akavan, SAK:n ja STTK:n Uudenmaan aluetoimikunnat järjestävät yhteistyössä Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turvan kanssa presidentinvaalipaneelin keskiviikkona 23.11.2011 kello 18 Vanhalla ylioppilastalolla. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä netissä.
Lue lisää

Akavan liittokokous 30.11.2011

Akavan liittokokous pidetään keskiviikkona 30.11.2011 Akavatalon Valopihalla.