1/2012
10.2.2012

Puolustusvoimien leikkaukset heikentävät puolustusvalmiutta

 

Hallitus ilmoitti keskiviikkona mittavista vähennyksistä Puolustusvoimissa. Akava, Päällystöliitto ja Upseeriliitto pitävät hallituksen esittämiä leikkauksia kohtuuttomina.

– Nyt tehdään kireällä aikataululla liian suuria supistuksia. Ne vaarantavat Suomen itsenäisen puolustuskyvyn. Kriisitilanteessa joutuisimme toimimaan entistä pienemmillä ja huonommin koulutetuilla joukoilla sekä vanhentuvalla kalustolla, Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder toteaa.

Fjäder esittää, että maan hallitus harkitsee ainakin osittaista määrärahojen palauttamista muutaman vuoden jälkeen.

>Lue lisää


Kuntauudistuksissa muistettava henkilöstö

Akavan mielestä vahvoihin peruskuntiin pohjautuva ja kuntien määrän vähentämiseen tähtäävä kuntauudistus on tarpeellinen. Kunnat ovat merkittäviä korkeasti koulutettujen työllistäjiä. Noin kolmannes akavalaisista työskentelee kuntasektorilla.

– Uudistuksessa on tärkeintä laadukkaiden, asiakaslähtöisten ja kustannustehokkaiden palveluiden turvaaminen, toteaa Fjäder.

Laadukkaiden palveluiden edellytyksenä on henkilöstön korkea ammattitaito. Palveluiden korkeasta laadusta huolehtiminen takaa sen, että työskentelyolosuhteet kunnissa ovat ammattieettisesti kestävät. Myös henkilöstö on tärkeää ottaa kuntauudistuksen valmisteluun mukaan.

>Lue lisää

Akavan linjaukset kuntauudistukseen esitellään 17.2. ilmestyvässä Akavalainen-lehdessä


Turku on Suomen paras opiskelijakaupunki 2011

Turku on valittu Suomen parhaaksi opiskelijakaupungiksi 2011. Kilpailu Suomen parhaasta opiskelijapaikkakunnasta järjestettiin Akava Campin yhteydessä syksyllä 2011. Turun kolme opiskelija- ja ylioppilaskuntaa palkittiin keskiviikkona 8.2. Akavan Työelämäkiertueen yhteydessä.
>Lue lisää


Suomen paras opiskelijakaupunkiSuomen parhaan opiskelijakaupungin palkinnon ottivat vastaan TYYn puheenjohtaja Jukka Koivisto (vas.), TUOn puheenjohtaja Ringa Prauda ja ÅAS:n puheenjohtaja Raine Katajamäki. Kuva: Katja Keto

Kuntauudistus esillä Akavalaisessa

Kansi Akavalainen1 12

Vuoden ensimmäinen Akavalainen ilmestyy 17.2. ja sen aiheina ovat mm. kuntauudistus, asiantuntijoiden johtaminen sekä verkkokokoustaminen ja muuntuvat työtilat.
Akavalainen verkkojulkaisuna


Opiskelijoiden Työelämäkiertue taas tien päällä


Akavan opiskelijoiden perinteiden Työelämäkiertue kiertää kevään aikana korkeakouluissa eri puolilla maata. Kiertueen teemana on tasapuolinen työelämä. Kiertueella jaetaan opiskelijoille tietoa  kesätyöstä, työharjoittelusta ja osa-aikaisista töistä.
Lisätietoa kiertueesta ja aikataulu