5/2012
18.6.2012

Akava julkisti kuntavaalitavoitteensa

Akava painottaa tänään julkistetuissa kuntavaalitavoitteissaan kuntien talouden tervehdyttämistä sekä puolustaa laadukasta opetusta ja koulutusta. Akavan mielestä kaikkialla Suomessa on tarjottava laadukkaat palvelut sekä terveellinen ja turvallinen asuinympäristö. Tämä edellyttää kuntakoon kasvua.

– Väestörakenteen muutokset ovat karu tosiasia, jotka panevat huoltosuhteen, ikä- ja elinkeinorakenteen koville. Kuntien on pakko hakea uusia toimintamalleja kaikkialla Suomessa, toteaa Fjäder.
>Lue lisää

Akava SuomiAreenalla 18.–20.7.2012

Tervetuloa Akavan tilaisuuksiin Porin SuomiAreenalla!


Akava järjestää paneelikeskustelun Ahneet sukupolvet – toteutuuko oikeudenmukaisuus? keskiviikkona 18.7. klo 15–17.45 kaupungintalon pihalla. Keskustelussa ovat mukana eläkeläinen, psykologi Pirkko Lahti, Allianssin puheenjohtaja Hanna-Mari Manninen, Funny Filmsin toimitusjohtaja Osku Pajamäki ja Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder. Paneelin juontaa toimittaja Tuomas Enbuske.Opiskelijat järjestävät perinteisen Varjo-jazzin torstaina 19.7. klo 17–21 Porin opiskelijatalolla. Menoa vauhdittaa The Tom O'Finland -bändi. Piipahda myös kesäisillä Akava-teltoilla Kansalaistorilla 18.–20.7. klo 10–17.

>Lue lisää


Akavan viestintäjohtajaksi Marjo Ollikainen

Yhteiskuntatieteiden kandidaatti Marjo Ollikainen on valittu Akavan viestintäjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään elokuun puolivälissä. Ollikainen siirtyy Akavaan Helsingin Sanomien politiikan toimituksesta, jossa hänen pääasiallisena seuranta-alueenaan ovat olleet työmarkkina-asiat. Ollikaisella on takanaan 16 vuoden toimittajaura Helsingin Sanomissa.

– Olen tehnyt pääasiallisen työurani Helsingin Sanomissa ja viihtynyt erinomaisesti. Nyt vain tuli aika hypätä ja tehdä jotakin uutta, eikä näin upeita tilaisuuksia kävele vastaan joka päivä, Ollikainen kertoo.

– Akava on selvästi terävöittänyt edunvalvontaansa ja näkynyt yhteiskunnallisena vaikuttajana entistä paremmin. Hyvä draivi näkyy jo ulospäin, ja sellaiseen taloon on todella hieno tulla.

Nuorten työllistämisessä sanoista tekoihin

Akavan, SAK:n ja STTK:n mielestä nuorten yhteiskuntatakuun toteuttaminen on erittäin tärkeä hanke Suomen tulevaisuuden kannalta. Yhteiskuntatakuun onnistuminen edellyttää, että koulupudokkaat ”saadaan kiinni” mahdollisimman nopeasti eikä kukaan jää vaille jatko-opintopaikkaa. Takuun vaikuttavuuden kannalta on oleellista, että sen toteutumista seurataan ja arvioidaan aktiivisesti.

Palkansaajakeskusjärjestöjen puheenjohtajat osallistuivat tänään EK:n järjestämään keskustelutilaisuuteen nuorten työllistymiseksi ja koulutukseen ohjaamiseksi.
>Lue lisää


Akavalainen-lehden teemana ikä ja osaaminen


Akavalainen 3 2012 kansi180

Akavalaisen kesänumero on ilmestynyt. Lehdessä käsitellään mm. iän merkitystä työelämässä sekä Akavan koulutus- ja työllisyyspoliittisia tavoitteita.
>Akavalainen verkkojulkaisuna

Kesäduuni-info palvelee läpi kesän
Akavan, SAK:n ja STTK:n maksuton kesäduuni-info palvelee kaikkia kesätyöntekijöitä maanantaista perjantaihin klo 9-15.
>www.kesaduuni-info.fi
>www.facebook.com/kesaduunari