4/2013
19.3.2013

Kehysriihessä muistettava kaikki palkansaajat

Akava toivoo hallitukselta rohkeutta torstain kehysriihessä. Työllisyyttä ja kasvua ei synny pelkillä työmarkkinaratkaisuilla, jos hallitus ja eduskunta eivät uskalla tehdä välttämättömiä rakenteellisia uudistuksia. Uudistusten pääpainon on oltava työuria pidentävissä keinoissa.

Akava painottaa, että hallituksen on muistettava kehysriihessä tasapuolisesti kaikkien palkansaajien asema ja ostovoima. Jos ostovoima ei lisäänny riittävästi palkankorotuksin, kestävin ratkaisu on, että ansiotuloverotusta kevennetään kaikissa tuloluokissa. Akavan mielestä ansiotuloverotusta tulee alentaa asteittain EU15-maiden tasolle, ja ensi vuoden palkkaverotukseen on tehtävä vähintään inflaatiotarkistukset yleistä palkkakehitystä vastaavaksi.

Yhteisöverotusta voi laskea asteittain 22 prosenttiin sillä edellytyksellä, että yritykset investoivat osaamiseen sekä koneisiin ja laitteisiin.

– Yritysverotuksen keventämistä voidaan rahoittaa karsimalla yritystukia. Verotulojen saamiseksi tarvitaan työllisyyttä, osaajia ja aktiivisia kansalaisia. Tämä ei onnistu ilman laadukasta koulutusta ja syrjäytymistä ehkäisevää osaamisohjelmaa, sanoo Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

Akava julkaisi tänään elinkeinopoliittisen ja veropoliittisen ohjelman, joilla se haluaa jatkaa keskustelua kasvusta ja työllisyydestä.

>Tiedotteeseen
>Akavan kehysriihikannanotto
>Akavan elinkeinopoliittinen ohjelma
>Akavan veropoliittinen ohjelma

Työmarkkinaneuvottelut jatkuvat tänään kello 12

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on kutsunut työmarkkinaosapuolet koolle tänään klo 12  Etelärantaan. Akavan hallitus käsitteli neuvottelutilannetta eilisessä kokouksessaan.

Vetoomus työpaikoille: tasa-arvosuunnitelmat ajan tasalle

Työmarkkinajärjestöt esittävät tänään tasa-arvon päivänä yhteisen vetoomuksen työpaikkojen tasa-arvosuunnittelun puolesta. Tasa-arvosuunnittelu antaa työpaikoille mahdollisuuden kehittää työoloja ja parantaa henkilöstön työhyvinvointia. Se hyödyttää sekä työnantajia että työntekijöitä.

Tasa-arvolain mukaan vähintään 30 henkilöä säännöllisesti työllistävän työnantajan on tehtävä vuosittain tasa-arvosuunnitelma. Työmarkkinajärjestöt ovat laatineet tasa-arvosuunnittelun tarkistuslistan, jota työpaikat voivat käyttää oman suunnittelunsa tukena

>Tiedotteeseen
>Tasa-arvosuunnittelun tarkistuslista

Seuraa Akavaa Twitterissä

Jaamme Akavan Twitter-tilillä ajankohtaisia asioita ja tilannetietoja mm. hallituksen kokouksista, tapahtumista ja neuvottelujen etenemisestä. Seuraa, jaa ja kommentoi tviittejämme!
>Akava Twitterissä
>Akava Facebookissa

Akava fb 200x200px