Uutiskirje
12.12.2013
Finnair lentäjä Lehtikuva

Finnairin lentäjät järjestäytyvät Akavaan

Finnairin lentäjien yhdistys Suomen Liikennelentäjäliitto SLL järjestäytyy Akavaan edunvalvontajärjestö Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTYn kautta.

Lentäjien edunvalvonta on perinteisesti ollut yrityskohtaista. Työehtosopimukset tehdään jatkossakin yritystasolla, mutta lentäjät hakevat yhteisellä edunvalvonnalla laajempaa kansallista yhteistyötä eri yhtiöiden lentäjien välille.

– Kun näin hyvin edunvalvontaansa hoitanut ammattiryhmä kokee tarpeen syventää järjestäytymistään, on se merkki myös järjestäytymättömille palkansaajille. 2020-luvun työelämä ei ole vielä valmis – ammattiliittoon liittyminen on fiksu liike, toteaa puheenjohtaja Sture Fjäder.

>Tiedotteeseen

Esimies ei voi olla kiva kaveri

Anna Lavikkala

Hyvä johtaminen ja työilmapiiri vaativat esimiehen aikaa ja läsnäoloa, kirjoittaa Kaupan Liiton työmarkkinajohtaja Anna Lavikkala (kuvassa) tuoreessa esimiesverkoston artikkelissa.

– Kun tilanne edellyttää esimiehen asiaan puuttumista, se on esimiehen tehtävä. ”Kiva kaveri” ei ole ongelmallisissa tilanteissa synonyymi hyvälle esimiestyölle, Lavikkala muistuttaa.

>Akavalaisen artikkeliin

Jouluna jo myöhäistä?

Opiskelijat24

Nyt on paniikkitilanne! Kaverit kertovat työnantajille lähetetyistä kesätyötyöhakemuksista tai seuraavan kesän harjoittelujaksoista eri puolilla maailmaa. Itsellä on ollut mielessä lähinnä joululahjojen ostaminen tai korkeintaan laskettelureissu Alpeille. Onko kaikki menetetty?

Monster.fi:n toimitusjohtaja antaa Akavalaisen artikkelissa vinkkejä kesätyön hakemiseen. Lisäksi kolme akavalaista opiskelijaa kertovat, miten helppoa kesätöiden hakeminen heidän alallaan on ollut.

>Akavalaisen artikkeliin


Veronkierto vai hyvinvointivaltio?

Satu Hassi

Euroopan unionin maiden arvioidaan menettävän veronkierron vuoksi noin 1000 miljardia euroa vuodessa, kirjoittaa Satu Hassi Kohti parempaa Eurooppaa -kolumnisarjassa. Hän haluaa veronkierrolle pisteen.

>Kohti parempaa Eurooppaa

Ura merien suojelun parissa

Kai Myrberg

Viikon akavalainen, merentutkija Kai Myrberg työskentelee Suomen Ympäristökeskuksessa. Hän parantaa työkseen Suomenlahtea, opettaa Itämerestä ja kirjoittaa valtameristä.

>Viikon akavalainen

SYL:n ja Akavan eläketavoitteet lähes yhteneväiset

Marina Lampinen Akavan työvaliokunnassa

SYL:n puheenjohtaja Marina Lampinen, hallituksen jäsen Joel Kuuva ja sosiaalipoliittinen sihteeri Sini Terävä kävivät keskustelemassa tavoitteistaan Akavan työvaliokunnassa ennen itsenäisyyspäivää.

>Akavalaisen artikkeliin

Uutiskirje kertoo tuoreimmat jutut

Akavalainen-lehti siirtyi viime kesänä printistä verkkoon. Akavalainen-verkkolehteä toimitetaan jatkuvalla syötöllä, ja uudet jutut nostetaan esiin Akavan verkkosivuilla, Facebookissa ja Twitterissä. Lisäksi verkkolehden tuoreimmat jutut poimitaan viikoittain Akavan uutiskirjeeseen.


Toimituksemme ottaa mielellään vastaan palautetta lehden jutuista. Palautetta ja juttuvinkkejä voi antaa palautelomakkeella. Lukuiloa!