Uutiskirje
13.9.2013
Kemiaa12 kapea

Akavalaisille esimiehille oma verkosto

Akavan ja sen jäsenliittojen yhteinen Esimiesverkosto on käynnistänyt toimintansa. Akavalaisista joka viides eli noin 80 000 toimii johtaja- tai esimiestehtävässä.

Esimiesverkoston tavoitteena on herättää ja innostaa esimiehenä työskenteleviä akavalaisia kehittymään ja verkostoitumaan. Lisäksi verkostossa tarjotaan esimiehille vinkkejä muun muassa hyvistä tietolähteistä, työkaluista ja koulutuksista. Esimiesverkosto tekee yhteistyötä muun muassa Työelämä 2020 -hankkeen toimijoiden kanssa.

>Esimiesverkoston sivuille

Esimies ei voi kehittyä yksin

Olli-Pekka JuoperiOlli-Pekka Juoperi aloittaa Esimiesverkoston artikkelisarjan.

"Karkeasti ottaen esimies ei ole ihminen, vaan esimies-sanalla tarkoitetaan nimenomaan erityislaatuista kytkentää kahden tai useamman ihmisen välillä. Sen vuoksi esimiehisyys voi kehittyä vain vuorovaikutussuhteessa", kirjoittaa valmennusyritys HUMAPin toimitusjohtaja Olli-Pekka Juoperi. Hän avaa Esimiesverkoston asiantuntija-artikkelien sarjan.

>Artikkeliin

Johtaja, tunteiden tulkki

Tunteita ei kannata työpaikoilla vältellä, vaan niitä pitäisi hyödyntää, kehottaa psykologi ja kirjailija Jarkko Rantanen. Hän kertoo kirjassaan Vaikuta tunteisiin! Lisää voimaa tekemiseen, miksi tunteet ovat tärkeitä ja miten niihin voi vaikuttaa.

Työpaikan tunneilmastolla on suuri vaikutus siihen, miten organisaatio menestyy. Rantanen painottaa johtajien vaikutusta tunneilmaston syntymiseen: organisaation ilmapiiri selittää jopa 30 prosenttia tuloksesta, ja johto muokkaa toiminnallaan yli puolet ilmapiiristä. Tyytymättömyys työoloihin maksaa työpaikoille miljardeja alentuneena työtehona, sairasteluna ja poissaoloina.

>Artikkeliin

Nuorten duuni-info aloittaa maanantaina

juha koskinen 3Juha Koskinen neuvoo nuoria uran alkumetreillä.

Työelämänsä aloittaville nuorille avautuu ensi viikolla uusi maksuton neuvontapalvelu. Nuorten duuni-info opastaa muun muassa työsopimukseen, palkkaan ja työaikoihin liittyvissä kysymyksissä. Palvelu on Akavan, SAK:n ja STTK:n yhteinen ja se on osa Ylen Nuorille. Nyt! -kampanjaa.

– Etukäteen on hyvä selvittää alan vähimmäispalkka, korvaukset ilta- ja viikonlopputyöstä sekä työaika ja oikeus lomaan. Kun pelisäännöt ovat hallussa, ei uuteen työpaikkaan menemistä tarvitse jännittää, Nuorten duuni-infon neuvoja Juha Koskinen sanoo. Juha Koskinen neuvoo nuoria työuran alkumetreillä.

>Nuorten duuni-infon sivuille
>Nuorten duuni-info Facebookissa


Oman elämänsä sankari

Karri Liikkanen

Viikon akavalainen on valtiotieteiden kandidaatti Karri Liikkanen. Hän haluaa olla jossain asiassa maailman paras, vasta se riittää. – Itse en suostu tiettyyn rooliin, vaan haluan rikkoa rajoja vaikkapa vierailijana Salkkareissa, Liikkanen sanoo.

>Viikon akavalainen

Tuumaamossa: Äidin kolme toivetta

Kun vanhin poika aloittaa lukion viimeisen luokan, äitiä jännittää varmasti poikaa enemmän, kertoo Akavan vastaava lakimies Jaana Meklin.

>Tuumaamoon

Akava Camp kerää uusia jäseniä ennätystahtia

Akavan ja jäsenliittojen yhteinen Akava Camp -korkeakoulukiertue käynnistyi syyskuun alussa. Kampanjasuunnittelija Veikka Kuusisto raportoi Akava Camp -korkeakoulukiertueen vaiheita tien päältä.

>Artikkeliin

Tilaa FinUnionsin uutiskirje

FinUnionsin uutiskirje lähetetään noin kahden viikon välein FinUnionsin toimistosta Brysselistä ja se antaa katsauksen palkansaajien kannalta merkittäviin EU-asioihin, lainsäädäntöön ja keskusteluun.

>Uutiskirjeen tilaus