Uutiskirje
19.12.2013
Hyvää joulua

Nyt ne katseet pois peruutuspeilistä

Puheenjohtaja Sture Fjäder tekee tilinpäätöksen kuluneesta vuodesta Akavalaisen kolumnissaan.

– Vuosi on ollut meille palkansaajille monin tavoin raskas. Keväällä keskitimme voimat tuloratkaisuun, joka kariutui vapun alla. Teollisuuden tuottavuus on heikentynyt, julkiset palvelut uhkaavat kokonaan kriisiytyä ja myös akateemisten työttömien määrä on lisääntynyt. Onneksi vuosi 2013 on ollut akavalaiselle yhteisölle myös hyvä, Fjäder kirjoittaa.

>Akavalaisen artikkeliin

Eurooppa ei saa mennä pesuveden mukana

Mitro Repo

– Ei ole kauan siitä, kun kyttäsimme toistemme aikeita ase kädessä. Se aika ei saa tulla takaisin, kirjoittaa Mitro Repo Kohti parempaa Eurooppaa kolumnisarjassa.

>Kohti parempaa Eurooppaa -kolumnisarjaan

”Pohjoismaisen ay-yhteistyön renessanssi on ovella”

Pohjoimaiden liput_Lehtikuva

PAY:n väistyvän puheenjohtajan Sture Fjäderin mielestä kilpailukykyistä Pohjolaa rakennetaan parhaiten yhteistyöllä.  Fjäder puolustaa tiukasti pohjoismaista työehtosopimusmallia ja kolmikantaa, mutta muistuttaa, että paikoilleen ei voi pysähtyä.

– On pystyttävä uudistumaan. Ja siinä on onnistuttava hyvin, jotta pohjoismainen malli saataisiin säilytettyä, Fjäder sanoo.

>Akavalaisen artikkeliin

Ministeri Niinistö: Ei veronkorotuksille ja valtionosuuksien kiristämiselle

Ville Niinistö

Mieluummin rakenteellisia uudistuksia kuin leikkauksia ja juustohöylää. Tähän päätelmään kiteytyivät Vihreiden puheenjohtajan, ympäristöministeri Ville Niinistön ja Akavan hallituksen ajatukset Niinistön vieraillessa Akavan hallituksen vuoden viimeisessä kokouksessa tiistaina.

>Akavalaisen artikkeliin

Osaamisen kehittämiseen uutta puhtia

Osaamisen kehittämistä ja siihen liittyvää verovähennystä koskeva lakipaketti on nyt valmis ja se astuu voimaan 1.1.2014.

Kolmikantaisesti valmisteltu lakipaketti toteuttaa raamisopimuksen yhteydessä sovitun koulutusvähennyksen työnantajille. Lakipaketin tavoitteena on suunnata koulutusta aiempaa useammille työntekijöille ja kaikille henkilöstöryhmille sekä lisätä koulutusta työntekijäryhmille, jotka ovat jääneet vähemmälle koulutukselle. 

Verovähennys ja sitä vastaava koulutuskorvaus edellyttää henkilöstö- ja koulutussuunnitelmaa. Kannusteen saa enintään kolmelta koulutuspäivältä työntekijää kohti vuodessa.

>Pykäliin

Tuumaamo: Lullukoita, mutta vain jouluna

Lullukkaväki-vertaus pullahti äskettäin esiin Akavan syysliittokokouksessa Olli Rehnin puheessa, kirjoittaa verkkoviestinnän asiantuntija Ritva Siikamäki Tuumaamo-blogissa.

>Tuumaamo

Ytimessä: Järkikansaa

Vuosi kääntyy lopuilleen. EU-päämiehet kokoontuvat vielä Brysseliin linjaamaan päätöksiä puolustuspolitiikasta ja pankkiunionista, kirjoittaa kansainvälisten asioiden asiantuntija Jenni Karjalainen Ytimessä-blogissa.

>Ytimessä

Ei tullut poliisia, tuli marketing project manager

Jaakko Pihlaja ihaili pienenä poliiseja. Halu ihmisten kanssa työskentelyyn ja ammattitaidon kehittämiseen jäi.

>Viikon akavalainen

Työttömyysturvalakiin muutoksia

Työttömyysturvalaki muuttuu vuoden 2014 alusta. Keskeisimmät ansioturvan saajaa koskevat muutokset ovat luettavissa Työttömyyskassojen yhteistyöjärjestön TYJ:n verkkosivuilta

Nyt työpaikat tekemään huoneentauluja!

Työelämä 2020 -hanke haastaa suomalaiset työpaikat tekemään huoneentauluja muistuttamaan työyhteisöjä tärkeistä asioista.

>Lisätietoa TTL:n tiedotteesta

Uutiskirje kertoo tuoreimmat jutut

Akavalainen-lehti siirtyi viime kesänä printistä verkkoon. Akavalainen-verkkolehteä toimitetaan jatkuvalla syötöllä, ja uudet jutut nostetaan esiin Akavan verkkosivuilla, Facebookissa ja Twitterissä. Lisäksi verkkolehden tuoreimmat jutut poimitaan viikoittain Akavan uutiskirjeeseen.

Toimituksemme ottaa mielellään vastaan palautetta lehden jutuista. Palautetta ja juttuvinkkejä voi antaa palautelomakkeella. Lukuiloa!