Akavan uutiskirje
19.6.2013

Ay-liike tuomiolla SuomiAreenalla

Ammattiyhdistysliikettä riepotellaan julkisuudessa milloin mistäkin. Miten ay-liike puolustautuu siihen kohdistuneita syytöksiä vastaan? Tule seuraamaan tuomiota Ay-liikkeen syyllisyysoikeudenkäyntiin perjantaina 19.7. SuomiAreenalla. Oikeudenkäynnin juontaja-tuomarina toimii Kaarina Hazard.

Akava on mukana myös SuomiAreenan Kansalaistorilla keskiviikosta perjantaihin 17.–19.7. Muun muassa trubaduuri Keke Lammassaari esiintyy päivittäin Akavan teltalla.

Voit seurata tunnelmia ja osallistua keskusteluun myös Akavan Facebook-sivuilla ja Twitterissä #suomiareena-tunnuksella.

>Akava SuomiAreenalla

Akavan EU-vaalitavoitteet: osaaminen ja kasvu turvattava

Akava antaa Suomen Euroopan unionin jäsenyydelle selvän tuen vastikään laadituissa EU-vaalitavoitteissaan.

– Unioni on tuonut muun muassa rauhaa, suuret kotimarkkinat ja kansalaisille vapaat liikkumismahdollisuudet. Toisaalta Akava toivoo EU:sta nykyistä sosiaalisempaa ja taloudeltaan vahvempaa. Lisäksi sen tulisi olla lähempänä kansalaisia. Näiden tavoitteiden toteuttamiseksi on tehtävä joukko linjantarkistuksia ja ryhtyä moniin käytännön toimenpiteisiin, sanoo Akavan kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Penttinen.

>Penttisen haastattelu Akavalaisessa
>Akavan EU-vaalitavoitteet

Lomautettujen asiointi TE-toimistossa muuttuu

Lomautettujen pitää 1.7.2013 alkaen ilmoittautua itse työnhakijaksi verkossa osoitteessa www.te-palvelut.fi. Työnhaku ei tule enää voimaan työnantajan ilmoituksella, jos lomautus on alkanut heinäkuussa tai myöhemmin. Samalla työnantajien ei tarvitse enää ilmoittaa yksittäistä lomautettua koskevia tietoja TE-toimistolle.

Uudella menettelyllä lomautetut saavat entistä yhdenmukaisempaa ja tasapuolisempaa palvelua. Työnhaun käynnistäminen ja lomautetulle tarjottava palvelu eivät enää riipu työnantajien lomauttamien työntekijöiden määrästä ja lomautuksen toteuttamistavasta.

>Lue lisää

Mukavaa juhannusta!


Tuumaamossa: Ruotsin vai Suomen malli?

Tradenomiliiton toiminnanjohtaja Mika Varjonen perkaa blogitekstissään keskustelua niin sanotusta Ruotsin mallista, jossa viimeksi työhön tullut irtisanottaisiin ensimmäisenä. – Tällaista automaattia ei tule ottaa käyttöön, Varjonen painottaa.

>Tuumaamoon

Paras kansi valittu

Toimituksemme julisti kesäkuun alussa viimeisen printtilehden kunniaksi äänestyksen parhaasta Akavalaisen kannesta. Lukijamme äänestivät suosikkiaan innokkaasti. Voittaja oli lopulta selvä: vuoden 2007 ensimmäisen numeron kansi.

10 Akavalainen 2007-1

Arvoimme yhteystietonsa jättäneiden kesken kesäisen yllätyslahjan. Onnittelut kesäyllätyksen saajalle ja kiitos kaikille äänensä antaneille!

>Äänestyksessä mukana olleet kannet