Uutiskirje
22.11.2013
Jarmo Viitanen

Aikuisiällä akateemiselle uralle

Monet suorittavat korkeakoulututkinnon ja vaihtavat alaa aikuisiällä. Entisestä ammatista on usein hyötyä sekä opiskeluissa että uudessa työssä. Kolme uudelleenkouluttautunutta kertoo Akavalaisen artikkelissa, mikä heidät veti takaisin koulun penkille.

>Akavalaisen artikkeliin

Esimiehen hyvinvointi on kaikkien etu

Liisa Hakala

– Lentokoneen turvallisuusohje sopii hyvin esimiehille: Jos ilmanpaine laskee koneessa liian alhaiseksi, laita happinaamari ensin itsellesi ja auta sen jälkeen toisia, kirjoittaa sosiaali- ja terveysministeriön johtaja Liisa Hakala esimiesverkoston tuoreessa artikkelissa.

Jos esimies on hyvässä hapessa, hän pystyy auttamaan henkilöstöään onnistumaan työssä ja voimaan hyvin.

>Esimiesverkoston artikkeliin

Tasapainoa työ- ja perhe-elämään – hyvä vinkkilista työpaikoille

Työmarkkinakeskusjärjestöt ovat laatineet yhdessä listan hyvistä käytänteistä, joilla voidaan edistää työn ja perhe-elämän yhteensovittamista työpaikoilla. Vinkkilistassa annetaan käytännön neuvoja muun muassa perhevapaista ja työn joustoista sopimiseen. Kannattaa tutustua ja ottaa käyttöön omalla työpaikalla!
 
>Suositus työn ja perheen tasapainottamisen hyvistä käytännöistä

Sisäpiirin tieto ei anna oikeutta laiminlyödä yt-menettelyä

Avain_Lehtikuva

Teollisuuden Palkansaajien yhteistoimintaryhmä halusi selvittää yhteistoimintamenettelyn ja sisäpiirin tietojen suhdetta toisiinsa. Arkikokemus on osoittanut, että mikäli yt-menettelyssä joudutaan kertomaan sisäpiirin tietoja, yritys jättää asiat kertomatta tai usein jopa ei käy yt-menettelyä lainkaan.

Yhteistoiminta-asiamies on antanut asiasta ohjeen yhdessä Finanssivalvonnan kanssa. Ohjeen mukaan henkilöstön edustajalla on oikeus saada sisäpiirin tiedoksi luokiteltavaa tietoa, jos se on tehtävän hoidon kannalta välttämätöntä. Yrityksellä ei myös ole suoraan oikeutta laiminlyödä yt-menettelyä sen vuoksi, että käsiteltävissä asioissa on mukana kyseisiä tietoja.

>Akavalaisen artikkeliin

Syksyn Akava-päivät huipentuvat Ouluun ja Tampereelle

Syksyn Akava-päivä-kiertue huipentuu ensi viikon lopulla Tampereelle ja Ouluun. Tampereen Akava-päivän paneelissa keskustellaan korkeasti koulutettujen työllistymistä ja opiskelijoiden työharjoittelun tukemista. Oulussa esillä ovat muun muassa alueen työllisyysnäkymät.

Katso tarkemmat ohjelmat ja ilmoittaudu mukaan! Tilaisuudet ovat kaikille akavalaisille avoimia ja maksuttomia. Tapahtumia voi seurata myös Twitterissä tunnuksella #Akavapäivä.
  • 28.11. Tampere
  • 29.11. Oulu
Julkaisemme jokaisesta Akava-päivästä lyhyen jutun Akavalainen-verkkolehdessä.

Win-win-win

Liisa Jaakonsaari

Euroopan parlamentti päätti keskiviikkona yritysten naiskiintiöistä. Liisa Jaakonsaari kertoo ajatuksiaan aiheesta Kohti parempaa Eurooppaa -kolumnisarjassa.

>Kohti parempaa Eurooppaa

Tuumaamossa: Hakijasuman purku ratkaisee ongelmia väärästä päästä

Esitys opiskelupaikkojen lisäämisestä korkeakoulujen hakijasuman purkamiseksi on Akavalle mahdoton nieltäväksi, kirjoittaa Ida Mielityinen.

>Tuumaamoon

Pappi auttaa perheitä vaikeina hetkinä

Pekka Puukko

Viikon akavalainen, pappi Pekka Puukko työskentelee perheneuvojana.

– Kun ihminen kertoo asioita, joissa hän kokee epäonnistuneensa sekä tuntee syyllisyyttä ja häpeää, hyväksyvä läsnäolo ja kuuntelu ovat armon julistusta silloinkin, kun sanaa armo tai Kristus ei mainita, Puukko sanoo.

>Viikon akavalainen

Akavan kulttuuripoliittinen ohjelma päivitetty

Akavan kulttuuripoliittinen ohjelma on uudistettu. Uusi versio ohjelmasta on osoitteessa www.akava.fi/kulttuuripolitiikka

Mistä hyvät työpaikat on tehty?

Työelämä 2020 -hanke haastaa työpaikkoja jakamaan blogeissaan parempaan työelämään liittyviä vinkkejä.

Ensimmäisessä Työelämä 2020 -haasteblogissa hankejohtaja Margita Klemetti haastaa yritykset 3 Step IT, Vincit ja Sininen Meteoriitti Oy kertomaan, miten ne ovat rakentaneet hyvän työpaikan.

Kyseiset yritykset ovat saaneet tunnustusta Suomen parhaina työpaikkoina. Lue, mikä on heidän onnistumisensa resepti!

>Mistä hyvät työpaikat on tehty? -haasteblogi
>3 Step IT:n vastaus
>Vincitin vastaus
>Sinisen Meteoriitin vastaus