Uutiskirje
30.8.2013
hightech01 kapea

Järjestöt osoittivat vastuullisuutta vaikeassa tilanteessa

Akava on hyväksynyt neuvottelutuloksen työllisyys- ja kasvusopimukseksi. Maltillinen palkkaratkaisu ja hallituksen rakennepaketti antavat eväitä työllisyyden nostamiseksi.

– Ratkaisu on erittäin maltillinen, mutta nyt on ajateltava ennen kaikkea vaikeaa talous- ja työllisyystilannetta. Sekalinjainen malli, eli prosenttipohjaisen ja euromääräisen korotuksen yhdistelmä, edellytti ja osoitti kaikilta kompromissikykyä. Nyt on vastuullisen politiikan aika, ja työmarkkinajärjestöt osoittivat vastuunsa tällä sopimuksella, sanoo puheenjohtaja Sture Fjäder.

Akava halusi sopimukseen prosenttikohtaisia korotuksia. Ensimmäisenä vuotena maksetaan 20 euron korotus ja toisena vuotena kustannusvaikutukseltaan 0,4 prosentin korotukset.

>Lue lisää
>Työllisyys- ja kasvusopimus

Akava budjettiriihestä: Rakenteellisiin uudistuksiin viimeinkin vauhtia

Hallituksen budjettiriihen päätökset parantavat julkisen talouden kestävyysvajeen hallintaa ja työllisyysastenäkymiä. Akavan mielestä suuri osa päätetyistä rakenneuudistuksista on kannatettavia erityisesti työn tarjonnan ja kestävyysvajeen helpottamisen näkökulmasta. Osa rakenteellisista uudistuksista sopii kuitenkin huonosti osaamisen edistämiseen ja työurien pidentämiseen.

>Lue lisää

Harjoittelijan palkkausperusteet on kirjattava työ- ja virkaehtosopimuksiin

Akavan opiskelijat vaativat, että harjoittelijoiden palkkausperusteet kirjattaisiin alakohtaisiin työ- ja virkaehtosopimuksiin.

– Työ- ja virkaehtosopimukseen kirjatut perusteet yhtenäistävät käytäntöjä alan sisällä, tekevät harjoittelijan palkkaamisesta selkeämpää työnantajalle sekä takaavat opiskelijoille yhdenvertaisen ja opintoja tukevan harjoittelukokemuksen, sanoo Akavan opiskelijoiden puheenjohtaja Jouni Markkanen.
 
>Lue lisää

Työelämä syksyn Akava-päivien teemana

Akava-päivien teemana on tänä syksynä Työhön! Tilaisuuksissa käsitellään akavalaisten työelämää eri puolilla Suomea: työllistymistä, työelämän laatua, työelämän rakenteita, työssä jaksamista ja työyhteisöjen tarpeita.

Tilaisuudet ovat maksuttomia ja niihin ovat tervetulleita kaikki akavalaiset. Paikkakuntakohtaiset ohjelmat varmistuvat syksyn aikana.

Akava-päivät syksyllä 2013:

  • 24.9. Seinäjoki
  • 3.10. Helsinki
  • 10.10. Jyväskylä
  • 30.10. Mikkeli
  • 31.10. Lappeenranta
  • 7.11. Hämeenlinna
  • 12.11. Kajaani
  • 28.11. Tampere
  • 29.11. Oulu
>Akava-päivät 2013

Ehdota Akavan yrittäjäpalkinnon saajaa

Vielä ehtii antamaan ehdotuksia vuoden 2013 Akavan yrittäjäpalkinnon saajaksi. Aikaa ehdotuksien jättämiselle on 20.9.2013 saakka. Ehdotuksia voivat tehdä akavalaiset, Akavan jäsenjärjestöt ja niiden jäsenet sekä Akavan elinkeinopoliittinen toimikunta.

Palkinto myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta yrittäjyydestä, toimimisesta akavalaisen korkeasti koulutetun yrittäjyyden hyväksi tai yrittäjyyden toimintaedellytysten vahvistamiseksi. Palkinnon saaja voi olla akavalaisen jäsenjärjestön yksi tai useampi jäsen.

>Lue lisää ja anna oma ehdotuksesi

Tuumaamossa: Pitkää päätyyn ja perään!

Kun valtiovarainministeri puhalsi pilliin ja avasi pelin, Akava oli jo hoitanut verryttelyn ja valmis astumaan kentälle, kirjoittaa Akavan yhteiskunta-asioiden päällikkö Mats Nyman eilisestä rakennepaketista. Akava teki omat ehdotuksensa rakenneuudistuksista vuoden alussa.

>Tuumaamoon

Akava Camp kiertää jälleen korkeakouluja

Akava Camp -korkeakoulukiertue alkaa ensi viikolla. Kiertue vierailee syksyllä 26 korkeakoulussa. Opiskelijat saavat Akava Camp -pisteeltä hyödyllisiä neuvoja ja käytännön vinkkejä työelämään liittyvissä asioissa. Kiertueen slogan onkin ”Työstä hyvä tulevaisuus”.

>Akava Camp

 "Taidan olla toiveammatissani"

Arjo Kaarre

Viikon akavalainen, majuri Arjo Kaarre työskentelee Kaartin jääkärirykmentissä huoltopäällikkönä. Työssään hän arvostaa erityisesti vaikuttavuutta, itsenäisyyttä ja selkeitä vastuita. – Minulle on vasta viime vuosina todella auennut, kuinka monipuolinen upseerin ammatti on, Kaarre sanoo.

>Viikon akavalainen