Uutiskirje
4.12.2013

Syksyn Akava-päivät huipentuivat Tampereelle ja Ouluun

Tiivisteollisuus

Syksyn Akava-päivä-kiertue päättyi marraskuun lopussa Tampereelle ja Ouluun. Rakenneuudistukset, uusi työ ja korkeasti koulutettujen työttömyys nousivat esiin, kun Akavan edustajat tapasivat elinkeinoelämän, korkeakoulujen ja kaupungin edustajia.

>Oulussa on pöhinää -artikkeliin
>Manse näyttää mallia -artikkeliin

Elääkö Suomi niin kuin opettaa?

OlliRehn Lehtikuva23448848 c

Komission varapuheenjohtaja Olli Rehn vieraili Akavan syysliittokokouksessa marraskuun lopussa. Hän nosti puheessaan esiin muun muassa Euroopan unionin saavutuksia sekä huolensa Suomen talouden tilanteesta.

>Akavalaisen artikkeliin

Arvostusta ikääntyneiden taidoille ja kokemukselle

Seniori työssä1

Akavan syysliittokokousseminaari paneutui ikääntyneiden asemaan työelämässä useasta näkökulmasta. Sen sijaan, että ikääntyneet nähdään lähinnä kehityksen jarruna tai muunlaisena taakkana työyhteisössä, heidän taitojaan ja pitkää kokemustaan tulisi arvostaa ja hyödyntää. Ne voi nähdä jopa Suomen etuna kansainvälisessä kilpailussa.

>Akavalaisen artikkeliin

Hallitus leikkaa taas koulutuksesta

Hallituksen rakenneuudistusohjelman päätökset talouden kasvuedellytysten vahvistamiseksi ja kestävyysvajeen umpeen kuromiseksi jäivät puolitiehen. Akava piti hallituksen elokuun lopussa tekemää rakenneuudistusohjelmaa kannatettavana, mutta erityisesti koulutukseen kohdennetut rahoitusleikkaukset vesittävät aikaisempia esityksiä.

>Tiedotteeseen

Kaisa Hirvensalo viestinnän asiantuntijaksi Akavaan

Kaisa Hirvensalo on aloittanut 2. joulukuuta Akavassa viestinnän asiantuntijana. Hirvensalo on aiemmin työskennellyt muun muassa Pelastakaa Lapset ry:n viestintäpäällikkönä ja erilaisissa viestinnän tehtävissä Nokia Oyj:ssä. Hirvensalon tehtävä on viestinnän asiantuntija Jaana Parkkolan perhevapaan sijaisuus.

>Tiedotteeseen

FinUnionsin johtajaksi Pekka Ristelä

Palkansaajien EU-edustuston FinUnionsin uudeksi johtajaksi on valittu Pekka Ristelä. Hän aloittaa kolmivuotisessa tehtävässään ensi vuoden alussa. Ristelä on työskennellyt Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestössä vuodesta 2006 kansainvälisten asioiden asiantuntijana ja elinkeinopoliittisena asiantuntijana.

>TiedotteeseenKehittämiskonsultti auttaa voimaan työssä paremmin

Airi Tolonen

– Kun ihmiset innostuvat itse työnsä kehittämisestä ja minun työpanostani ei kukaan muistakaan, olen tehnyt työni hyvin, sanoo Viikon akavalainen, kehittämiskonsultti Airi Tolonen.

Junnusta jääräksi?

Taloussanomien jutun mukaan iäkkäämmät työntekijät ovat tottuneet siihen, että esimies käskee, alainen tekee työn ja se riittää. – Tämmöinenkö minustakin on tullut? pohtii lakimies Jaana Meklin Tuumaamo-blogissa.

Huippu-urheilu: työntekijöiden riiston kenttä

– Kaikki urheilukisat eivät ole työntekijöiden hikipajoja, mutta aivan liian moni on. Kansainvälisten urheilujärjestöjen pitäisi viimeinkin katsoa totuutta silmiin ja siivota oma pesänsä, kirjoittaa kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Penttinen viimeviikkoisessa Tuumaamo-kirjoituksessaan.