Akavan uutiskirje
7.6.2013

Työaika kuriin lakimuutoksella

Kesäkuun alussa voimaan tullut työturvallisuuslain muutos tuo työpaikoille uusia keinoja puuttua työaikakulttuurin rappioon. Lakimuutos velvoittaa työnantajat selvittämään ja tunnistamaan työajoista aiheutuvat vaaratekijät ja arvioimaan niiden vaikutusta työntekijöiden turvallisuudelle ja terveydelle. Työajoista aiheutuvat vaaratekijät on lain mukaan ymmärrettävä laajasti.

>Tiedotteeseen
>Työturvallisuuslain muutos käytännössä (ppt)

Akavan pätkätyökysely: Puolet määräaikaisista työsuhteista on ketjutettuja
Jopa 48 prosenttia akavalaisista määräaikaisista tekee työtään ketjutetussa määräaikaisessa työsuhteessa, kertoo Akavan tuore jäsenkysely. Heillä oli kyselyn aikana menossa vähintään kolmas peräkkäinen määräaikainen palvelussuhde saman työnantajan kanssa. Keskimäärin vastaajat olivat toisessa peräkkäisessä määräaikaisuudessaan, mutta pahimmillaan peräkkäisiä pätkäsuhteita oli kertynyt useiden vuosien ajalta kymmeniä.

>Tiedotteeseen
>Pätkätyökyselyn tulosten yhteenveto


Akava Camp tien päällä jälleen syksyllä

Akava Camp -korkeakoulukiertue vierailee syksyllä 26 korkeakoulussa. Kiertueella jaetaan tietoa työelämästä ja akavalaisista ammattiliitoista sekä kerrotaan opiskelijoille, miksi järjestäytyminen kannattaa.

>Lisätietoa kiertueesta

Akavan uusi ilme yhdistää perinteitä ja muutosta

Akava on uudistanut logonsa ja visuaalisen ilmeensä. Uudistus perustuu ajatukseen, että Akavalla on sekä rohkeutta uudistua että rohkeutta kunnioittaa niitä perinteitä, jotka on hyväksi havaittu. Logon ja visuaalisen ilmeen on suunnitellut graafinen suunnittelutoimisto Nimiö.

>Tiedotteeseen
>Akava graafinen ohje

Akavalainen-lehti siirtyy verkkoon

Viimeinen painotuotteena julkaistava Akavalainen-lehti ilmestyi tänään. Akavalainen jatkaa verkkolehtenä osoitteessa www.akavalainen.fi


Tuoreen paperilehden pääaiheita ovat pätkätyöt, ostovoiman turvaaminen ja ensi syksyn neuvottelut. Puheenjohtaja Sture Fjäder vaatii pääkirjoituksessaan, että ammattiyhdistysliikkeen on siirryttävä 2030-luvulle. 


Lisäksi Kaarina Hazard kirjoittaa kolumnissaan puheen valmistuvalle. ”Keksi peli, se kai olis se varma neuvo. Kuka tietää, miljoonat voi oottaa”, Hazard opastaa.


Akavalainen313 kansi 300px kopio
>Akavalainen 3/2013
>LakiWoman siirtyi verkkoon

Äänestä paras kansi

Akavalaisen toimitus on valikoinut lehden kansikuvia vuosien varrelta. Voit äänestää omaa suosikkiasi 18.6. mennessä. Arvomme osallistujien kesken kesäyllätyksen.

>Äänestykseen

Maltilla kohti syksyä

Puheenjohtaja Sture Fjäder kirjoittaa Akavalaisen kolumnissaan, millaisella mielellä ensi syksyn neuvotteluihin valmistaudutaan.

>Sturen kolumniin

Ytimessä-blogissa keskitytään olennaiseen

ILOn vuosittainen työkonferenssi  alkoi keskiviikkona Genevessä. Jenni Karjalainen raportoi tapahtumia paikan päältä.

>Ytimessä-blogiin

Tuumaamossa: Pelon valtakunta

Jaana Parkkola kysyy blogitekstissään, voiko vihapuheeseen turtua.

>Tuumaamoon

Luettua: Kun oma äänikään ei kelpaa

Keitäs tyttö kahvia

Marjo Ollikainen luki Eveliina Talvitien Keitäs tyttö kahvia -kirjan. Ollikaisen mielestä kirjassa on hetkensä, mutta kansitekstin lupausta se ei lunasta.

>Kirja-arvioon