Uutiskirje
8.11.2013

Työhyvinvoinnin vahtikoirat

Katri Juvonen rajattu kuvaaja Ari Korkala

Organisaatiomuutokset ja talouden tiukan ajat laittavat henkilöstön jaksamisen koetukselle sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Työsuojeluvaltuutettuja tarvitaan työpaikoilla nyt ehkä enemmän kuin koskaan.

Kaksi työsuojeluvaltuutettua kertovat Akavalaisen artikkelissa omasta työstään. Katri Juvonen (kuvassa) selvittää päivittäin monenlaisia tilanteita homekouluista haastaviin vanhempiin. Toni Ahlroth varautuu omassa työssään muun muassa pankkiryöstötilanteisiin.

>Akavalaisen artikkeliin

Asetu ehdolle työsuojeluvaaleissa!

Työsuojeluvaltuutettujen vaalit käydään työpaikoilla marras-joulukuussa. Akavalaisten työhyvinvoinnin edistämiseksi on tärkeää, että jokaiselta työpaikalta löytyy myös asiantuntijoita ja esimiehiä edustava työsuojeluvaltuutettu.

Ole mukana vaikuttamassa, että työpaikallasi voidaan hyvin, työt sujuvat ja vuorovaikutus toimii!

Lisätietoa: www.akava.fi/tyosuojeluvaalit

Tavoitteena olla paras työnantaja kaikkina vuodenaikoina

Riku Huttunen ottaa vastaan palkinnon

Energiamarkkinavirasto on valittu vuoden 2013 Suomen parhaaksi kesätyönantajaksi. 

– Seuraava tavoitteemme on olla paras työnantaja myös syksyllä, talvella ja keväällä, hymyili palkinnon vastaanottanut Energiamarkkinaviraston ylijohtaja Riku Huttunen (kuvassa).

>Akavalaisen artikkeliin

Lukukausimaksut eivät yksin ratkaise korkeakoulujen kansainvälistymistä

Ulkomaalaisten opiskelijoiden lukukausimaksut eivät ratkaise suomalaisten korkeakoulujen kansainvälistymiskehitystä, Akava huomauttaa. Koulutusviennin edistämistä pohtinut työryhmä ehdottaa korkeakoulujen kansainvälistymiseksi yhdeksi ratkaisuksi oikeutta periä lukukausimaksuja opiskelijoita, jotka tulevat Suomeen EU:n tai ETAn ulkopuolelta.

>Tiedotteeseen

Duunineuvoja: Työelämän pelisäännöt hukassa – lisää tietoa peruskouluun

juha koskinen 10

Koulujen olisi annettava nykyistä enemmän työelämätietoa, kehottaa Nuorten duuni-infon neuvoja Juha Koskinen (kuvassa). Lisää työelämään liittyvää opetusta kaivattaisiin niin peruskoulun yläluokilla, ammatillisissa oppilaitoksissa kuin lukioissakin.
 
Syyskuun puolesta välistä lähtien toiminut Nuorten duuni-info päättyi marraskuun alussa. Maksuttoman neuvontapalvelun tarjosivat palkansaajajärjestöt SAK, STTK ja Akava osana Ylen Nuorille. Nyt! -kampanjaa.
 
>Tiedotteeseen

Onnea isät!

Isän kanssa -video

Isyyden ja työn yhdistämisestä on tullut kuluneen vuoden aikana helpompaa. Isän omaa vapaata on pidennetty 54 arkipäivään. Ensi vuoden alussa käyttöön otettava joustava hoitoraha tuo isille taloudellisia kannusteita lyhentää työviikkoa ja olla mukana lasten arjessa.

Akavalaiset isät käyttävät muihin palkansaajiin verrattuna enemmän isyysvapaita, vuonna 2007 valmistuneista miehistä perhevapaita käyttäneet olivat kotona keskimäärin 0,3 vuotta.

Hyvää isänpäivää!

>Katso hellyttävä Isän kanssa videoNuorten työkyvystä on huolehdittava

Anneli Jäätteenmäki

Anneli Jäätteenmäki vaatii työkyvyttömien kuntoutukseen parempia resursseja Kohti parempaa Eurooppaa -sarjan kolumnissaan.

> Kohti parempaa Eurooppaa -kolumnisarjaan

Salaylitöitä ja tietotyön ergonomiaa

Kuinka akavalainen jaksaa työssään ja millä keinoilla työuria voidaan pidentää? Näitä Suomen tulevaisuuden ratkaisevia haasteita pohdittiin Akava-päivillä Hämeessä 7. marraskuuta.

>Akavalaisen artikkeliin

Tuumaamossa:
Tien päälle taas

Akavan virallinen maantiekiitäjä, kampanjasuunnittelija Veikka Kuusisto kertoo, miltä asfaltin nieleminen syyshämärässä tuntuu.

>Tuumaamoon

Intohimona helppo syöminen

Taina Luova

– Tavoitteenani on, että ihmisten olisi helppo ja hyvä syödä, sanoo Viikon akavalainen, ravitsemusterapeutti Taina Luova. Lapsuuden kokemukset ja kiinnostus lääketieteeseen saivat Luovan kiinnostumaan alasta.


>Viikon akavalainen

Hae Akavan opiskelijoiden aluevaikuttajaksi

Akavan opiskelijat hakee opiskelijoiden aluevaikuttajia eri puolille maata. Aluevaikuttajan tärkein tehtävä on toimia linkkinä alueen korkeakoulujen ja Akavan opiskelijoiden välillä. Aluevaikuttaja edustaa Akavan kaikkia opiskelijoita, ei vain omaa liittoaan.

>Tiedotteeseen