Uutiskirje
10.10.2014

Kiertotaloudesta uutta työtä -video

Elina Moisio  kiertotalousvideo

Akava on mukana Kohti kiertotaloutta -koalitoissa, joka pyrkii edistämään kiertotaloutta Suomessa. Asiantuntija Elina Moisio kertoo lyhyellä videolla, mistä kiertotaloudessa on kyse ja miksi Akava haluaa edistää kiertotaloutta. 

> Katso kahden minuutin video kiertotaloudesta

Välistävetäjä vaanii verkossa - nettihuijaukset harmaan talouden vastaisen kampanjan teema

Harmaan talouden vastainen tiedotuskampanja jatkuu 6.-19.10. Syksyn kampanjan teemoja ovat rehellinen yrittäjyys, tuote- ja lääkeväärennökset sekä nettihuijaukset. Kampanjan tunnuslauseena on "Välistävetäjä vaanii verkossa" ja sen avulla pyritään tuomaan esille erilaisia huijauksia jotka tapahtuvat netissä.

> Lue kampanjasta lisää
> Kampanjasivusto www.mustatulevaisuus.fi

Tutkinto auttaa uudelleentyöllistymisessä

Työ- ja elinkeinoministeriön tuore julkaisu Selvitys ICT-alalta irtisanottujen henkilöiden urapoluista osoittaa, että tutkinto on hyvä suoja työmarkkinoiden nopeissa muutoksissa.

> Lue tiedote

Millainen tulevaisuuden EU:n pitäisi olla?

Sampo Terho karuselli

Miten Euroopan unionia tulisi kehittää? Millainen tulevaisuuden EU:n pitäisi olla? Sampo Terho pohtii Kohti parempaa Eurooppaa -kolumnissaan EU:n ongelmia ja tapoja korjata niitä.

> Lue Kohti parempaa Eurooppaa kolumni

SAK, STTK, Akava ja SASK: Vastuuta ihmisoikeuksista ei voi ulkoistaa kuluttajille

Kunnon työn päivä 449Työntekijöiden perusoikeudet kuuluvat kaikille työntekijöille. Kansainvälisenä Kunnon työn päivänä 7. lokakuuta SAK, STTK, Akava ja SASK muistuttavat, että riittämättömät palkat ja kurjat työolot ovat kuitenkin arkipäivää sadoille miljoonille ihmisille. Järjestöt haastoivat suomalaisyritykset huolehtimaan työntekijöiden oikeuksista kaikessa liiketoiminnassaan, myös alihankintaketjuissaan ja Euroopan ulkopuolella. Vastuuta ihmisoikeuksien toteutumisesta ei voi ulkoistaa kuluttajille. 

> Lue Kunnon työn päivä tiedote

Viikon luku

Arvio lapsivähennyksestä vuoden 2015 verotuksessa

Verotukseen tulee vuosille 2015–2017 lapsivähennys, jonka suuruus määräytyy puhtaan ansiotulon perusteella. Täysi vähennys on 50 euroa vuodessa, jos ansiotulot alittavat 36 620 euroa. Akavalaisista, joilla on alaikäinen lapsi tai lapsia, 41 prosenttia ei saa lapsivähennystä korkeiden tulojen perusteella.

Arvio niistä jotka eivät saa lapsivähennystä

Ajankohtaista liitoissa

> Lue Akava-yhteisön uutisia

Tuumaamo:

Ihan valveilla kauppasopimuksissa

Suomen suhtautumista kansainvälisiin kauppasopimuksiin on puitu välillä varsin kirpeään sävyyn julkisuudessa, hiljakkoin muun muassa Helsingin Sanomien mielipidepalstalla. Tietoa kaupankäynnistä ja sen eri ulottuvuuksista voi aina toki lisätä, mutta ei Suomessa kuitenkaan niin pihalla tai unessa olla kuin Anki Sirola antoi kirjoituksessaan ymmärtää.

Markus Penttinen

> Lue Markus Penttisen blogikirjoitus

Syksyn alueelliset tilaisuudet  jatkuvat

Esimiesverkosto banneri 70x130mm

Akavan Esimiesverkosto jatkaa alueellisten tilaisuuksien järjestämistä. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Esimies, miten johdat erilaisuutta?

Työpaikoilta löytyy tekijöitä joka lähtöön: on puurtajia, vastarannankiiskiä ja ideageneraattoreita. Mutta miten esimies saa erilaisuuden koko työyhteisön voimavaraksi?

Jyväskylä, Scandic Jyväskylä, ti 18.11.2014 klo 8-10
Espoo, EMMA museo, to 20.11.2014 klo 8-10

Esimies, viestintä ja vastuu

Esimiehillä on huomattavasti suurempi viestintävastuu organisaatioissa, kuin kuvitellaan. Esimies rekrytoi, perehdyttää, ohjaa, palkitsee, motivoi, toimii esimerkkinä ja johtaa tiiminsä kohti menestystä. Esimiestyö on johtamista ja johtaminen hyvin pitkälti viestintää.

Tampere, Scandic Tampere Station, ke 19.11.2014 klo 16-18

> Lue lisää Esimiesverkostosta

Syksyn Akava-päivät

Akava-päivät 2014 banneri 90x130mm 22082014

• 10.10. Kainuu, Kajaani
• 16.10. Etelä-Pohjanmaa, Seinäjoki
• 13.11. Uusimaa, Helsinki
• 18.11. Keski-Suomi, Jyväskylä

> Ohjelmat ja ilmoittautumiset: