Uutiskirje
12.12.2014
Opiskelijastipendit 2014

Veronalennukset eivät saa romuttaa palveluiden laatua

Mahdolliset tuloveronalennukset eivät saa Akavan mielestä johtaa siihen, että julkisten palveluiden laatu romahtaa. Elinkeinoelämän keskusliitto EK on esittänyt tänään kolmen miljardin veronalennuksia palveluita leikkaamalla.

> Lue tiedote


Sote-uudistus toi vain yhden hallintoportaan lisää

Hallituksen ehdotukset sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämiseksi jäivät Akavan mielestä lakiehdotuksessa alkumetreille. Nyt sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmään on pystytty luomaan vain yksi hallintoporras lisää. Yksityiset palveluntuottajat ja kolmas sektori jäävät alihankkijan asemaan. 

> Lue tiedote


Työntekijöiden odotusten kohtaaminen

Työyhteisö tarvitsee eri-ikäisiä työntekijöitä, jotta kehittämisinto ja kokemus olisivat tasapainossa. Kokenut opettaja tarvitsee toisenlaista tukea esimieheltä kuin aloitteleva, kirjoittavat rehtorit Antti Ikonen ja Kaisa Isotalo Esimiesverkoston artikkelissa. 

Antti Ikonen Kaisa Isotalo

> Lue Esimiesverkoston artikkeli Akavalaisesta


Eurocadresilla on alkanut vauhdikas edunvalvontakausi

Eurocadresissa työskentelevä asiantuntija Janina Mackiewicz kertoo Eurocadresin ajankohtaisista edunvalvontahankkeista, kuten liikesalaisuuksia käsittelevän direktiiviehdotukseen vaikuttamisesta.

JaninaMackiewicz

> Lue Akavalaisen artikkeli


Viikon luku:

28 prosenttia korkeasti koulutetuista työttömistä on pitkäaikaistyöttömiä

Korkeasti koulutetuista työttömistä 28 prosenttia on ollut työttömänä yli vuoden. Korkeasti koulutetuilla tarkoitetaan alemman tai ylemmän korkeakouluasteen ja tutkijakoulutusasteen tutkinnon suorittaneita.

Työttömyyden kesto 10 2014

Akava jakoi stipendejä opiskelijoille

Puheenjohtaja Sture Fjäder jakoi Akavan opiskelijastipendit viidelletoista ansioituneelle opiskelijalle. Valinnassa painotettiin stipendinsaajien aktiivisuutta Akavan opiskelijoiden valtuuskunnan toiminnassa ja aluevaikuttamisessa.

> Lue tiedote


Tuumaamo:

Onko sortoa tarjota pätkätyötä työttömälle?

Aloitin työni Akava-yhteisössä hoitamalla jäsenten työsuhdeongelmia. Ja voi elämä, että niitä riitti, koska tuolloin elettiin 1990-luvun puoliväliä, sitä mustinta lama-aikaa. Jäsenten suurimpana pelkona oli jääminen työttömäksi. Liian moni jäikin ja putosi työmarkkinoilta, huipputasoisesta koulutuksesta ja nousujohteisesta urasta huolimatta. Liian monella työttömyys pitkittyi ja työllistymismahdollisuudet lähes nollautuivat.

Maria Löfgren

> Lue Maria Löfgrenin blogikirjoitus


Työhyvinvoinnin puolestapuhuja

Teija Raivisto

Viikon akavalainen, ylihammaslääkäri Teija Raivisto toi työpaikalleen toivotun muutoksen ja sai Hyvä hammaslääkäriesimies -kunniamaininnan. Työhyvinvointi on Raivistolle sydämenasia.

> Lue Viikon akavalainen


Työelämän monitahoinen muutos on maailmanlaajuista

Viisi suurta muutosvoimaa vaikuttaa yksittäisen työntekijän työhön ja muuhun elämään, mutta myös työyhteisöihin ja yhteiskunnalliseen kehitykseen. Professori Lynda Gratton kuvaa kehityskulkua havainnollisesti ja monipuolisesti teoksessaan The Shift, Muutos. 

> Lue kirja-arvio Akavalaisesta


Ajankohtaista liitoissa

> Lue Akava-yhteisön uutisia