Uutiskirje
13.6.2014
Opiskelijaelämää13 rajattu

Akava: Uhkailu koko sopimusjärjestelmän romuttamisesta ei auta

Koko sopimusjärjestelmää ei pidä romuttaa ääriesimerkkien vuoksi, Akava huomauttaa. Elinkeinoelämän keskusliitto EK on esittänyt, että työnantajat irtautuvat kokonaan pääosin hyvin toimivasta sopimusjärjestelmästä satamalakon vuoksi.

Työmarkkinajärjestöt neuvottelevat parhaillaan sopimusjärjestelmän uudistamisesta.

– Tämä on nimenomaan se pöytä, jossa nyt pitäisi löytää keinot siihen, miten osapuolet voivat yhdessä sopien ja toisiinsa luottaen huolehtia työrauhasta ja sen säilymisestä. Se ei onnistu siten, että uhkaillaan koko yhteiseen sopimiseen liittyvän järjestelmän romuttamisella, sanoo puheenjohtaja Sture Fjäder.

> Lue Akavan tiedote

Laadullisia ratkaisuja maksujen sijaan!

Akavan opiskelijat eivät ymmärrä ministeri Krista Kiurun näkemyksiä EU- ja ETA-maiden ulkopuolisten opiskelijoiden lukukausimaksujen tuomisesta hallitusneuvotteluihin hakijasuman purkamisen saati korkeakoulujen rahoituspohjan laajentamisen välineenä (HS 8.6.2014).

> Lue Akavan opiskelijoiden tiedote

Akava SuomiAreenalla


Akava on jäsenliittoineen mukana heinäkuussa SuomiAreena-tapahtumassa Porissa.

Akavan yleisötilaisuus

Työstä hyvää elämää -kilpailu 15. heinäkuuta 2014 kello 14.00–15.15 Jazzkadun lavalla

Tule katsomaan, millaista on hyvä työelämä ja mitkä ovat Suomen työelämän menestyksen avaimet. Kisassa on vastakkain kaksi joukkuetta, joiden näkemyksistä yleisö valitsee suosikin.

Joukkueenjohtajina toimivat johtaja Mika Kojonkoski, Suomen olympiakomitea, ja myyntijohtaja Marjaana Satuli, TK Property Management.

Joukkueissa ovat mukana toimitusjohtaja Jyri Häkämies Elinkeinoelämän keskusliitto EK:sta ja toiminnanjohtaja Mika Varjonen Tradenomiliitosta, puheenjohtaja Sture Fjäder Akavasta ja työmarkkinapäällikkö Anu Sajavaara Palvelualan työnantajat Palta ry:stä. Tapahtuman juontaa toimittaja Reetta Räty.

> Porissa nähdään!

Ehdota Akavan yrittäjäpalkinnon 2014 saajaa

Akavan yrittäjäpalkinnon tavoite on tuoda esille yrittäjyyden suurta merkitystä akavalaisille sekä akavalaisen yrittäjyyden merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille.

Palkinto myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta yrittäjyydestä, toimimisesta akavalaisen korkeasti koulutetun ammattinharjoittamisen ja yrittäjyyden hyväksi tai niiden toimintaedellytysten vahvistamiseksi.

Ehdotuksia palkinnon saajiksi voivat tehdä akavalaiset, Akavan jäsenliitot ja niiden jäsenet sekä Akavan elinkeinopoliittinen toimikunta. Ehdotuksia  toivotaan erityisesti jäsenliittojen yrittäjätyöryhmiltä, yrittäjävaliokunnilta ja yrittäjäneuvottelukunnilta.

Akava julkistaa vuoden 2014 yrittäjäpalkinnon saajan syksyllä liittokokouksensa yhteydessä 27.11.2014.

> Tarkempia tietoja yrittäjäpalkinnosta

Osaamiseen perustuva kasvu edellyttää suunnanmuutosta

Tuoreiden Elinkeinoelämän keskusliiton investointilukujen perusteella suomalaisten teollisuusyritysten tutkimukseen ja tuotekehitykseen kohdistuvien sijoitusten määrä laskee edelleen voimakkaasti. 

Vesa Vuorenkoski 2

> Lue Vesa Vuorenkosken blogikirjoitus

Kehitysyhteistyötä yrittäjäasenteella

Tiina Saukko

Tiina Saukon ekonominura ei edennyt perinteisimpiä polkuja pitkin. Hän on tehnyt nuorisotyötä lastenkodissa, auttanut huumenuoria, edistänyt reilua kauppaa ja tehnyt varainhankintaa. Aloittaessaan Suomen World Visionin toiminnanjohtajana 2009, palaset tuntuivat loksahtavan paikoilleen.

> Lue Viikon akavalainen

Suomen paras kesätyönantaja 2014 -kilpailu

Akavan opiskelijat etsii Suomen parasta kesätyönantajaa. Kilpailu järjestetään seitsemännen kerran ja se on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta.
 
Akavan opiskelijat haluaa kiinnittää kilpailulla huomiota työpaikkojen hyviin käytäntöihin ja esimiestaitoihin. Sekä kesätyöntekijät että työnantajat voivat ehdottaa Suomen parasta kesätyönantajaa.

> Lue lisää kilpailusta