Uutiskirje
14.11.2014
hightech15 kapeaksi rajattu

Verotuksen kiristäminen tappaisi kasvunäkymät

Verotuksen kiristäminen tappaisi Suomen vähäisetkin kasvunäkymät, huomauttaa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder. Akava on seurannut huolestuneena viimeaikaisia puheita verotuksen kiristämisestä. Viikonloppuna julkisuudessa esitettiin, että yli 60 000 euroa vuodessa tienaavien verotusta olisi tiukennettava.

Fjäder Sture5

> Lue Akavan tiedote


Akava ja Arene: Korkeakoulujen kehittämisessä keskityttävä osaamiseen

Korkeakoulujen kehittämisessä on keskityttävä osaamiseen eikä vain rakenteelliseen kehittämiseen, toteavat Akava ja Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arene.

> Lue Akavan ja Arenen tiedote


Tasapuolista kohtelua, mutta miten?

Johtamisen onnistumista arvioitaessa ei pidä katsoa vain yksittäisten johtajien toimintaa, vaan johtamisen johdonmukaisuutta koko organisaatiossa, kirjoittavat Tuovi Haikala ja Petri Lehtipuu Esimiesverkoston artikkelissa. Haikala ja Lehtipuu toimivat johdon konsultteina ja coacheina Novetos Oy:ssä. 

Haikala Lehtipuu

> Lue Esimiesverkoston artikkeli

Vaikuttavaa ja vakuuttavaa toimintaa Helsingissä

Akava-päivä Helsingissä tutustutti erityisnuorisotyön keskus Snelluun. Iltatilaisuuden teemana olivat Pestuumarkkinat ja korkeasti koulutetun palkkaaminen.

Akava-päivä Hki Snellu

> Lue Akavalaisen artikkeli


Viikon luku

Keskituloiset maksavat yli puolet valtion ansiotuloverosta

23 prosenttia veronmaksajista maksaa 52 prosenttia valtion progressiivisesta ansiotuloverosta. Samat 23 prosenttia on suomalaista keskiluokkaa, joka ansaitsee 35000–75000 euroa vuodessa.

Veronmaksajien-ja-maksetun-valtion-asiotuleveron-jakauma-tuloluokittain-2013

Ajankohtaista liitoissa

> Lue Akava-yhteisön uutisia


Ei hätäisen ihmisen homma

Asta Asikainen

Viikon akavalainen, Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen ympäristötoimien ylitarkastaja Asta Asikainen valittiin kaikkien ELY-keskusten akavalaisten pääluottamusmieheksi syyskuun alussa. Tämä on kestävyysurheilua, eikä hätäisen ihmisen homma, Asikainen toteaa.

> Lue Viikon akavalainen


Tuumaamo:

Kenen säännöillä pelaat?

Säännöt eivät ole vain pahasta. Kaikki ymmärtävät, miksi urheilussa tarvitaan säännöt. Kaveriporukka, joka aloittaa sählyn pelaamisen ”ilman sääntöjä”, huomaa yleensä pian muokanneensa omat pelisääntönsä. Yksinkertaisesti siksi, että näin peli on kaikille kivempaa. Myöhemmin sääntöjen ylöskirjaaminen auttaa porukkaan tulevia uusia sählääjiä toimimaan yhteisten pelisääntöjen mukaisesti.

Risto Kauppinen

> Lue Risto Kauppisen blogikirjoitus

Syksyn Akava-päivät

Akava-päivät 2014 banneri 90x130mm 22082014

• 18.11. Keski-Suomi, Jyväskylä

• 3.12. Häme,Hämeenlinna

Ohjelmat ja ilmoittautumiset: