Uutiskirje
15.8.2014
Opiskelijat06

SAK, STTK ja Akava: Työeläkeuudistuksessa huolehdittava nuorten eläkkeistä

Palkansaajajärjestöt edellyttävät, että tulevassa työeläkeuudistuksessa huolehditaan myös nuorten eläkkeistä. SAK, STTK ja Akava painottavat suomalaisen työeläkejärjestelmän perustuvan sopimukseen, jossa kukin sukupolvi maksaa vuorollaan eläkemaksuja ja saa myöhemmin eläkettä.

> Lue palkansaajakeskusjärjestöjen tiedote

Työpaikkoja kierrätysyhteiskunnasta

Kierrätys L&T

Materiaali- ja resurssitehokkuudessa sekä kierrätyksessä piilee runsaasti vielä käyttämättömiä voimavaroja. Niiden pohjalta on mahdollista synnyttää lukuisia uusia työpaikkoja, innovaatioita ja yritystoimintaa. Akava on mukana edistämässä kunnollisen kiertotalouden syntymistä Suomeen. 

> Lue Akavalaisen artikkeli

Nuorten kesäduunari-info auttaa elokuun loppuunSAK:n, STTK:n ja Akavan yhteinen Kesäduunari-info neuvoo  nuorten kesätyösuhteisiin liittyvissä asioissa. Kesäduunari-infoon on tullut tänä kesänä jo yli 450 yhteydenottoa. Helteinen sää on herättänyt kysymyksiä työn jaksottamisesta.

Kymmenettä kesää toimiva kesäduunari-info on suunnattu nuorille, heidän vanhemmilleen ja työnantajille.

Kesäduunari-info on avoinna elokuun 29. päivään saakka. Neuvoja vastaa numerossa 0800 179 279 ja osoitteessa www.kesaduunari.fi maanantaista perjantaihin kello 9–15 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluun voi soittaa nimettömänä.

> Lisää Kesäduunari-infosta

Ehdota Akavan yrittäjäpalkinnon 2014 saajaa

Akavan yrittäjäpalkinnon tavoite on tuoda esille yrittäjyyden suurta merkitystä akavalaisille sekä akavalaisen yrittäjyyden merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille.

Palkinto myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta yrittäjyydestä, toimimisesta akavalaisen korkeasti koulutetun ammattinharjoittamisen ja yrittäjyyden hyväksi tai niiden toimintaedellytysten vahvistamiseksi.

Ehdotuksia palkinnon saajiksi voivat tehdä akavalaiset, Akavan jäsenliitot ja niiden jäsenet sekä Akavan elinkeinopoliittinen toimikunta. Ehdotuksia  toivotaan erityisesti jäsenliittojen yrittäjätyöryhmiltä, yrittäjävaliokunnilta ja yrittäjäneuvottelukunnilta. 

Vapaamuotoiset ehdotukset 19.9.2014 mennessä.

Akava julkistaa vuoden 2014 yrittäjäpalkinnon saajan syksyllä liittokokouksensa yhteydessä 27.11.2014.

> Tarkempia tietoja yrittäjäpalkinnosta

Tapahtumat:

Syksyn 2014 Akava-päivät

Merkitse kalenteriisi tapahtuman ajankohta!

4.9. Pohjois-Pohjanmaa, Oulu
11.9. Pohjanmaa, Kokkola
16.9. Kaakkois-Suomi, Kouvola
2.10. Pirkanmaan, Tampere
10.10. Kainuu, Kajaani
16.10. Etelä-Pohjanmaa, Seinäjoki
13.11. Uusimaa, Helsinki
18.11. Keski-Suomi, Jyväskylä

Kansallinen etätyöpäivä 18.9.

Akava on mukana Kansallisen etätyöpäivän vietossa torstaina 18. syyskuuta 2014.

Kansallisen etätyöpäivän teemana on Työn uusi johtajuus. Kannustavien etätyölinjausten ja hyvän esimiestyön ohella etätyö edellyttää kykyä oman työn johtamiseen ja monimuotoiseen yhteisöllisyyteen.

> Lue lisää Kansallisesta etätyöpäivästä

Suomen paras kesätyönantaja 2014 -kilpailu

Akavan opiskelijat etsii Suomen parasta kesätyönantajaa. Kilpailu järjestetään seitsemännen kerran ja se on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta.
 
Akavan opiskelijat haluaa kiinnittää kilpailulla huomiota työpaikkojen hyviin käytäntöihin ja esimiestaitoihin. Sekä kesätyöntekijät että työnantajat voivat ehdottaa Suomen parasta kesätyönantajaa.

Ehdotuksia voi tehdä 30.9.2014 saakka.

> Lue lisää kilpailusta