Uutiskirje
17.10.2014
Terveellinen tyƶ - stressi hallinnassa -kampanjan tunnus

Terveellinen työ – stressi hallinnassa

Stressi ja psykososiaaliset riskit ovat esillä Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviikolla 20.–24. lokakuuta. Eri puolilla Eurooppaa järjestetään työterveyteen ja työturvallisuuteen liittyviä tapahtumia, koulutustilaisuuksia ja tempauksia osana Terveellinen työ – stressi hallinnassa! -kampanjaa.

Suomessa teemaviikon avaus on maanantaina 20.lokakuuta Kokkolassa pidettävä seminaari, joka on samalla Terveellinen työ – stressi hallinnassa! -kampanjan alueellinen tilaisuus. Sekä kampanjan että työsuojeluviikon takana on Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto. Sosiaali- ja terveysministeriö toimii Suomessa kampanjan koordinointikeskuksena.

> Lue lisää kampanjasta

Sote-järjestämislaissa valuvika

Akava toteaa lausunnossaan 14. lokakuuta, että sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaissa ei erotu riittävästi palvelujen tuottamis- ja järjestämisvastuu. Akava on pitänyt esillä näiden erottamisen tärkeyttä muun muassa omassa sote-mallissaan.

> Lue lisää

Tositarinoita työpöydän laatikosta

Tarinoita suomalaisesta työelämästä avaa näkymän 48 ihmisen työelämäkokemuksiin. Kirjan on toimittanut Työterveyslaitoksen tutkija Anu Järvensivu. Tarinoiden yhteinen nimittäjä on muutos.

> Lue Akavalaisen artikkeli

Vahvat työelämäyhteydet ammattikorkeakoulun valtti Kajaanissa

Akava-päivä Kajaani 10102014

Akava-päivä Kajaanissa tutustutti Akavan väen alueen opiskelijatoimintaan ja Puolen Suomen menestys -seminaari keräsi yhteen Pohjois- ja Itä-Suomen akavalaiset.

> Lue Akavalaisen artikkeli

Viikon luku

Ylempien ansiosidonnaisten päivärahojen taso laskemassa

Eduskunnan käsiteltävänä on hallituksen esitys työttömyysturvalain muutoksesta, jonka myötä suurimpien ansiosidonnaisten työttömyyspäivärahojen taso laskee ensi vuoden alussa. 

Esimerkkejä työttömyysturvalain muutoksen vaikutuksesta 2015

Jos esimerkiksi 4000 euron kuukausipalkalla työskenneelle henkilölle, lasketaan ansiosidonnainen päiväraha ensimmäistä kertaa tai uudelleen ensi vuonna, päiväraha on 89 euroa pienempi kuin se olisi nykyisin. Vastaavassa tilanteessa korotettu päiväraha olisi 289 euroa pienempi kuukaudessa kuin nyt.

Ajankohtaista liitoissa

> Lue Akava-yhteisön uutisia

Viisaita suunnitelmia ja tilanneherkkyyttä

Tuula Mäkinen

Viikon akavalaisen, johtavan diakonian viranhaltijan Tuula Mäkisen työura tuntuu noudattavan seitsemän vuoden syklejä. Hänen tehtäviinsä kuuluu lähiesimiehen tehtävien lisäksi hallinnollisia tehtäviä, sekä asiakastyötä. Asiakastyöhön pitäisi löytyä riittävästi resursseja. Ihmisten turvattomuus on lisääntynyt ja tukea haetaan, Mäkinen kertoo.

> Lue Viikon akavalainen

Syksyn alueelliset tilaisuudet  jatkuvat

Esimiesverkosto banneri 70x130mm

Akavan Esimiesverkosto jatkaa alueellisten tilaisuuksien järjestämistä. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Esimies, miten johdat erilaisuutta?

Työpaikoilta löytyy tekijöitä joka lähtöön: on puurtajia, vastarannankiiskiä ja ideageneraattoreita. Mutta miten esimies saa erilaisuuden koko työyhteisön voimavaraksi?

Jyväskylä, Scandic Jyväskylä, ti 18.11.2014 klo 8-10
Espoo, EMMA museo, to 20.11.2014 klo 8-10

Esimies, viestintä ja vastuu

Esimiehillä on huomattavasti suurempi viestintävastuu organisaatioissa, kuin kuvitellaan. Esimies rekrytoi, perehdyttää, ohjaa, palkitsee, motivoi, toimii esimerkkinä ja johtaa tiiminsä kohti menestystä. Esimiestyö on johtamista ja johtaminen hyvin pitkälti viestintää.

Tampere, Scandic Tampere Station, ke 19.11.2014 klo 16-18

> Lue lisää Esimiesverkostosta

Syksyn Akava-päivät

Akava-päivät 2014 banneri 90x130mm 22082014

• 13.11. Uusimaa, Helsinki
• 18.11. Keski-Suomi, Jyväskylä

> Ohjelmat ja ilmoittautumiset: