Uutiskirje
18.6.2014
Suloista suvea 284x90 mm

Mitä me teemme, kun puhumme lamasta?

Fjäder Sture 7

Puheenjohtaja Sture Fjäder kysyy kolumnissaan, tehdäänkö minihallitusneuvotteluissa päätöksiä, joilla lyödään lyötyä ja lietsotaan epävakautta. Vai päätöksiä, joilla suunnataan kohti kasvua ja hyvinvointia.

> Lue Puheenjohtajalta-kolumni Akavalaisesta

Palkansaajat: Säästöjen ja leikkausten vauhtia hidastettava

Palkansaajakeskusjärjestöt edellyttävät minihallitusneuvotteluilta päätöstä hidastaa valtion menoleikkauksia ja säästöjä.

Työttömyyden kasvusta huolestuneet SAK, STTK ja Akava ehdottavat neuvotteluihin lähteville puolueille kehysriihessä sovittujen sopeutustoimien jaksottamista uudelleen. Järjestöjen tavoitteena on saada Suomeen nopeasti kasvua ja uusia työpaikkoja. Myös kasvupakettiin on suunnattava lisää rahaa.

> Lue palkansaajakeskusjärjestöjen tiedote

Kansainvälisten alaisten johtaminen

Terveydenhuoltoon on kuluneina vuosikymmeninä palkattu yhä enemmän ulkomailla tutkintonsa suorittaneita ammattilaisia. Työn johtaminen yhteisössä, jossa saman ammattiryhmän edustajien tausta on kovin erilainen, on selvästi vaativampaa kuin homogeenisen ryhmän, kirjoittaa Esimiesverkoston artikkelissa ylilääkäri Mikko Valkonen, Helsingin kaupunki.

> Lue Esimiesverkoston artikkeli

Akava SuomiAreenalla


Akava on jäsenliittoineen mukana heinäkuussa SuomiAreena-tapahtumassa Porissa.

Akavan yleisötilaisuus

Työstä hyvää elämää -kilpailu 15. heinäkuuta 2014 kello 14.00–15.15 Jazzkadun lavalla

Tule katsomaan, millaista on hyvä työelämä ja mitkä ovat Suomen työelämän menestyksen avaimet. Kisassa on vastakkain kaksi joukkuetta, joiden näkemyksistä yleisö valitsee suosikin ja media parhaan kilpailijan.

Joukkueenjohtajina toimivat johtaja Mika Kojonkoski, Suomen olympiakomitea, ja myyntijohtaja Marjaana Satuli, TK Property Management.

Joukkueissa ovat mukana toimitusjohtaja Jyri Häkämies Elinkeinoelämän keskusliitto EK:sta ja toiminnanjohtaja Mika Varjonen Tradenomiliitosta, puheenjohtaja Sture Fjäder Akavasta ja työmarkkinapäällikkö Anu Sajavaara Palvelualan työnantajat Palta ry:stä. Tapahtuman juontaa toimittaja Reetta Räty.

> Nähdään Porissa!

Ehdota Akavan yrittäjäpalkinnon 2014 saajaa

Akavan yrittäjäpalkinnon tavoite on tuoda esille yrittäjyyden suurta merkitystä akavalaisille sekä akavalaisen yrittäjyyden merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille.

Palkinto myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta yrittäjyydestä, toimimisesta akavalaisen korkeasti koulutetun ammattinharjoittamisen ja yrittäjyyden hyväksi tai niiden toimintaedellytysten vahvistamiseksi.

Ehdotuksia palkinnon saajiksi voivat tehdä akavalaiset, Akavan jäsenliitot ja niiden jäsenet sekä Akavan elinkeinopoliittinen toimikunta. Ehdotuksia  toivotaan erityisesti jäsenliittojen yrittäjätyöryhmiltä, yrittäjävaliokunnilta ja yrittäjäneuvottelukunnilta.

Akava julkistaa vuoden 2014 yrittäjäpalkinnon saajan syksyllä liittokokouksensa yhteydessä 27.11.2014.

> Tarkempia tietoja yrittäjäpalkinnosta

Lisää avoimuutta palkitsemisjärjestelmiin

Johdon ylisuuret palkkiot ja epämääräiset palkitsemisjärjestelmät herättävät ihmetystä ja keskustelua. Siksi onkin hyvä, että Euroopan komissio tavoittelee suurempaa avoimuutta palkkiojärjestelmissä.

Jaana Meklin

> Lue Jaana Meklinin blogikirjoitus

Hyvää työtä ja työssä jaksamista!

Krista Pulkkinen

Viikon akavalaisen Krista Pulkkisen persoonallinen nauru kuuluu jo kaukaa. Pulkkisen pitkä työrupeama markkinoinnin ja myynnin tuen toimista vaihtui henkilöstöalan tehtäviin nelisen vuotta sitten. Valinta oli oikea – olen unelmatyössäni, Pulkkinen vahvistaa.

> Lue Viikon akavalainen

Suomen paras kesätyönantaja 2014 -kilpailu

Akavan opiskelijat etsii Suomen parasta kesätyönantajaa. Kilpailu järjestetään seitsemännen kerran ja se on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta.
 
Akavan opiskelijat haluaa kiinnittää kilpailulla huomiota työpaikkojen hyviin käytäntöihin ja esimiestaitoihin. Sekä kesätyöntekijät että työnantajat voivat ehdottaa Suomen parasta kesätyönantajaa.

> Lue lisää kilpailusta

Helsinki Pride 2014 viikon pääteemana työelämä

Palkansaajakeskusjärjestöt käsittelevät työelämän tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden toteutumista tiistaina 24.6 järjestämässään seminaarissa.

Seminaari on osa Helsinki Pride -viikkoa, jolle järjestöt osallistuvat.

Lisää seminaarista www.akava.fi/pride2014