Uutiskirje
19.9.2014
Arkkitehti työssään

Eläkeneuvottelut jatkuvat vaikutusarvioinneilla

Eläkeneuvottelut ovat jatkuneet pitkin kuluvaa viikkoa. Osapuolet tiedottivat yhteisesti torstaina 18. syyskuuta neuvottelujen edenneen niin pitkälle, että neuvottelijat tarvitsevat yksityiskohtaisia vaikutusarvioita.

Vaikutusarviointeja tehdään lähipäivien ajan. Samaan aikaan eläkeneuvotteluryhmä jatkaa päivittäin neuvotteluja avoinna olevien yksityiskohtien ratkaisemiseksi.

Työmarkkinajärjestöjen puheenjohtajat ja työmarkkinajohtajat kokoontuvat seuraavan kerran tiistaina 23. syyskuuta. Tavoitteena on saada neuvottelutulos syntymään pian sen jälkeen.

Palkansaajakeskusjärjestöt pahoillaan neuvotteluhalukkuuden tuomitsemisesta

Palkansaajien keskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava ovat pahoillaan tuomioista, joissa pelkkä neuvotteluhalukkuus on määritelty rangaistavaksi työtaistelutoimenpiteeksi. Viimeksi eilen työtuomioistuin määräsi kunta-alan työntekijäjärjestöille hyvityssakot ennakkoilmoituksesta, joka koski Helsingin liikelaitoksen Palmian palvelujen yhtiöittämistä vastaan suunnattua mielenilmausta.
 
SAK, STTK ja Akava pitävät tärkeänä, että työtaistelutoimenpiteen käsitettä arvioidaan uudelleen neuvottelujärjestelmän uudistamista koskevien neuvottelujen yhteydessä.

> Lue uutinen Akavan verkkopalvelusta

Ruokasektorissa kasvun eväitä

salaatin tuotantoa

Akava uskoo ruokasektorin työllistäviin mahdollisuuksiin ja uuteen kasvuun. Nämä olivat Akavan terveiset ruokasektorin kehittämisestä ministeri Petteri Orpolle. 

- Nykyisin ruoka ja juoma työllistävät välittömästi ja välillisesti yli 34 000 akavalaista. Ruokaketjun kehittämisessä on valtava potentiaali, totesi Akavan varapuheenjohtaja ja Agronomiliiton toiminnanjohtaja Jyrki Wallin, joka osallistui tapaamiseen. Hän painotti, että ruoka-alan vahvuuksia Suomessa ovat korkea osaaminen ja tutkimus. 

Lue Akavalainen-verkkolehden artikkeli: Ruokasektorissa kasvun eväitä

Sivistyksen jatkumossa

Reivilät

Sivistyneisyys on näkemystä ympäröivästä maailmasta. Sitä, että on mielipide asioista, pohtii Viikon akavalainen Kalle Reivilä, valtiotieteilijä kolmannessa polvessa. Kallen isälle, juuri eläkkeelle jääneelle Juha Reivilälle sivistyneisyys on jotain laajempaa kuin lukeneisuus. Se on mielenkiintoa asioita kohtaan.

> Lue Viikon akavalainen -esittely

Viikon luku

Tilastokeskuksen Työvoimatutkimuksen mukaan Akavan liittojen jäsenenä oli 30 000 yrittäjää vuonna 2013, mikä on 10 000 henkilöä enemmän kuin viisi vuotta aikaisemmin. Suurimmalla osalla akavalaisista yrittäjistä ei ole palkattua työvoimaa. Päätoimisia akavalaisia yrittäjiä on 21 000.

Akavalaiset yrittäjät

Kymenlaaksossa panostetaan kansainvälistymiseen

Akava-päivä Kouvola 16092014 rajattu

Kaakkois-Suomen alueen Akava-päivä järjestettiin Kouvolassa ja Kotkassa 16. syyskuuta. Viime vuodet ovat tuoneet mukanaan monta haasteellista muutosprosessia Kymenlaaksossa. Rakenteita on uudistettu samalla, kun taloudellisia resursseja on supistettu.

> Lue Akavalainen-verkkolehden artikkeli

Tuumaamo: Verkostosta lisäpotkua kehittämiseen

Hyvin toimiva verkosto on enemmän kuin sen jäsenten summa, sillä verkoston jäsenet tuovat kaikkien käyttöön osaamisensa ja tietoja. Luottamus on verkostotyöskentelyn kulmakivi.

Jaana Ignatius 2

> Lue palvelupäällikkö Jaana Ignatiuksen blogikirjoitus

Vielä ehdit ehdottaa Suomen parasta kesätyönantajaa 2014

Akavan opiskelijat etsii Suomen parasta kesätyönantajaa.
Akavan opiskelijat haluaa kiinnittää kilpailulla huomiota työpaikkojen hyviin käytäntöihin ja esimiestaitoihin. Sekä kesätyöntekijät että työnantajat voivat ehdottaa Suomen parasta kesätyönantajaa.

Ehdotuksia voi tehdä 30.9.2014 saakka.

> Lue lisää kilpailusta

Syksyn Akava-päivät

Akava-päivät 2014 banneri 90x130mm 22082014
  • 2.10. Pirkanmaa, Tampere
  • 10.10. Kainuu, Kajaani
  • 16.10. Etelä-Pohjanmaa, Seinäjoki
  • 13.11. Uusimaa, Helsinki
  • 18.11. Keski-Suomi, Jyväskylä

> Ohjelmat ja ilmoittautumiset:

Kansallista etätyöpäivää vietettiin 18.9.

etatyopaiva logo

Kansallista etätyöpäivän osallistujaksi ilmoittautui  318 organisaatiota ja 18 317 etätyöläistä. Teemapäivän tavoitteena on edistää etätyötä ja liikkuvaa työtä.

Tämänvuotisena eemana oli Työn uusi johtajuus. Etätyö edellyttää hyvää esimiestyötä ja kykyä oman työn johtamiseen.

Kansainvälistä Kunnon työn päivää vietetään jälleen 7.10.

Kunnon työn päivä 200x424px