Uutiskirje
21.2.2014
Lääkäri12 kapea

Työterveyshuoltoa ei saa romuttaa sote-uudistuksessa

Hyvin toimivaa työterveyshuoltoa ei saa romuttaa sosiaali- ja terveyshuollon palvelurakenneuudistuksessa. Jokaiselle työssä olevalle tulee jatkossakin turvata hyvin toimivat, moniammatilliset ja nykyaikaiset työterveyspalvelut, sanoi Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder Akava-päivillä Lahdessa keskiviikkona.

Akava on seurannut huolestuneena julkisessa keskustelussa esillä olleita malleja, joissa työterveyshuoltoa ja sen rahoitusta on käsitelty osana sote-uudistusta.

Työterveyshuollon on myös väitetty rapauttavan muuta perusterveydenhuoltoa houkuttelemalla lääkärit pois terveyskeskuksista ja siten asettavan kansalaiset eriarvoiseen asemaan palveluiden saatavuudessa

> Lue Akavan kannanotto työterveyshuollosta

Terveempää Suomea tekemässä

Onko Suomi vain korjaavan terveydenhuollon maa, kysyi Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder 19.2. Akava-päivässä Lahdessa.

Terveyspoliittisessa seminaarissa käytiin läpi palvelurakenteeseen tarvittavia muutoksia. Samalla pohdittiin, ovatko hämäläiset ketteriä toimijoita terveyspolitiikassa.

Akava-päivä Lahti


> Lue Lahden Akava-päivästä

Työkokemusta ja työn osaamista arvostetaan

Isto Jortikka

Ekonomi Isto Jortikka työllistyi yli 50-vuotiaana alaa vaihtamalla. Diplomi-insinööri Anja-Leena Tyryllä on nyt 61-vuotiaana riittänyt määräaikaisia työsuhteita jo kuuden vuoden ajan.

Yli 50- ja 60-vuotiaat työllistyvät sekä vakituisiin työsuhteisiin että ajan hengen mukaisesti pätkätöihin. Pitkä työkokemus ja rento elämänasenne ovat iäkkäämmän henkilön etuja työntekijöinä.

> Lue Akavalaisen artikkeli

Fiksut pärjää aina? kampanja päättyi

Fiksut pärjää aina? kampanja on päättynyt. Fiksut pärjää aina? oli Akavan ja sen jäsenjärjestöjen yhteinen kampanja järjestäytymisen edistämiseksi.

Kampanjan arviointityö on käynnissä.

Fiksut-tunnus rgb-jpeg 6

Tuumaamo:
Koulutustason vai osaamisen tason kohentamista?  

Suomen korkeakoulutuksen laatua pitää kohentaa, muuten ei pärjätä kansainvälisessä kilpailussa, pohtii asiantuntija Vesa Vuorenkoski kirjoituksessaan.

>Lue Vesa Vuorenkosken blogikirjoitus

Viikon akavalainen

Eira Tajanen

Se että saa tehdä työtä josta tykkää, se on se avain. Työn pitää antaa jotain muutakin kuin pelkkää toimentuloa, kertoo Viikon akavalainen, myyntipäällikkö Eira Tajanen.

> Lue Viikon akavalainen

Tapahtumat
2014 Akava-päivät

Akava-päivien yleisötilaisuuksissa käsitellään akavalaisten työelämää eri puolilla Suomea.

Akava-päivät 2014 banneri 70x11 0mm


27.3. Satakunta, Pori
12.5. Varsinais-Suomi, Turku
15.5. Lappi, Rovaniemi


> Tutustu Akava-päivien ohjelmiin ja ilmoittaudu