Uutiskirje
23.5.2014
Aanestan 980x400c

Eurovaalien vaalipäivä 25. toukokuuta

Ääniä Suomesta on palkansaajaliikkeen EU-kampanja, joka välittää EU-tietoa ja kannustaa äänestämään. Mukana ovat kaikki kolme palkansaajakeskusjärjestöä ja lähes kaikki ammattiliitot.

Työkone - testaa ketä sinä äänestäisit

Ääniä Suomesta Työkone


Palkansaajan ääni ratkaisee - anna äänesi kuulua!

EU ja työelämä

EU ja työelämä 2

Europarlamentaarikot Tarja Cronberg ja Sirpa Pietikäinen sekä Akavan kansainvälisten asioiden päällikkö Markus Penttinen kertovat näkökulmiaan Euroopan unionin työelämän pelisäännöistä. He arvioivat pian päättyvää kautta tuloksineen sekä pohtivat tulevaa.

> Lue Akavalaisen artikkeli

Lapissa on osaamista

akava-päivä rovaniemi

Akava-päivää vietettiin Rovaniemellä 15. toukokuuta. Päivä näytti, miten suuri merkitys opetus- ja tutkimustoiminnalla on matkailun kehittymiselle ja Lapin alueen yhdelle menestystekijälle.

> Lue Akavalaisen artikkeli

Vaikuttava esimies on vahva ja lämmin

Ville Ojanen

Henkilö, joka tekee vaikutuksen ja kykenee vaikuttamaan on paitsi vahva, myös lämmin, sanoo aivotutkimuksesta väitellyt psykologi Ville Ojanen Esimiesverkoston artikkelissa. 

> Lue Akavalaisen artikkeli

Suomen paras kesätyönantaja 2014 -kilpailu käynnistyy

Akavan opiskelijat etsii jälleen Suomen parasta kesätyönantajaa. Kilpailu järjestetään seitsemännen kerran ja se on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta.
 
Akavan opiskelijat haluaa kiinnittää kilpailulla huomiota työpaikkojen hyviin käytäntöihin ja esimiestaitoihin. Sekä kesätyöntekijät että työnantajat voivat ehdottaa Suomen parasta kesätyönantajaa.

> Lue lisää kilpailusta

Akava muuttaa 

Akavatalolla muuton valmistelua


Akavatalon peruskorjaus lähestyy ja muuton valmistelut jatkuvat.
Tarvittavat kimpseet ja toiminta siirretään kesäkuun 6–8. väistötiloihin Länsi-Pasilaan osoitteeseen Maistraatinportti 2, 00240 Helsinki.

Eurovaalit vasta alku uudelle parlamentti- ja komissiokaudelle

Euroopan parlamentin vaalipäivä on ensi sunnuntaina. Tärkeä päivä, mutta ei kuitenkaan mikään päätepiste, vaan lähinnä johdanto uudelle parlamentti- ja komissiokaudelle.

Markus Penttinen

> Lue Markus Penttisen blogikirjoitus

Tervetuloa, ilmastolaki!   

Suomi ottaa suuren askeleen ilmastotoimien tiellä säätäessään ilmastolain. Laki kokoaa hajanaista ilmastolainsäädäntöä ja selkeyttää tilannetta yritysten ja valtionhallinnon kannalta. Se lisää järjestöjen ja yritysten mahdollisuuksia vaikuttaa ilmastopolitiikan suunnitteluun.

Elina Moisio

> Lue Elina Moision blogikirjoitus

Lääkeainekemistin päämääränä potilaan hoito

Karoliina Nurminen

Viikon akavalainen, laadunvarmistusjohtaja Karoliina Nurminen kokee päivittäin kiehtovana sen, että hän saa toimia oleellisena osana ketjua, jonka tavoitteena on potilaan hyvä hoito. Työn monipuolisuuden lisäksi Nurminen arvostaa lupsakoita työkavereitaan.

> Lue Viikon akavalainen

Uuden digitaalisen ajan aallonharjalla - tai vietävänä

Kansi the new digital ageEric Schmidt & Jared Cohen: The New Digital Age Reshaping the Future of People, Nations and Business, John Murray Publishers

The new digital age, ”Uusi digitaalinen aikakausi”, on monipuolinen analyysi digitalisaation ulottuvuuksista ja vaikutuksista. Tuhti tietopaketti sopii luettavaksi vaikkapa niitä monitoimisia kotirobotteja odotellessa.

> Lue The New Digital Age kirja-arvio Akavalaisesta

Kansallinen etätyöpäivä 18.9.

Akava on mukana Kansallisen etätyöpäivän vietossa torstaina 18. syyskuuta 2014.

Kansallisen etätyöpäivän teemana on Työn uusi johtajuus. Kannustavien etätyölinjausten ja hyvän esimiestyön ohella etätyö edellyttää kykyä oman työn johtamiseen ja monimuotoiseen yhteisöllisyyteen.

> Lue lisää Kansallisesta etätyöpäivästä