Uutiskirje
24.1.2014
Ilmastokuva

Ilmastotavoitteilla sekä tutkimus- ja kehityspanoksilla uutta työtä ja menestystä Suomeen

Akavan mielestä Euroopan komission esitys yhdestä jäsenmaita sitovasta tavoitteesta kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi Euroopan unionin alueelle selkeyttää EU:n yhteistä energia- ja ilmastopolitiikkaa. Tavoitteena on oltava energiasektoria koskevan tukipolitiikan selkeyttäminen ja kohtuulliset energiakustannukset. 

Akava korostaa, että suomalaisen energiasta riippuvaisen teollisuuden toimintaedellytykset on turvattava jatkossakin. Erityisesti on tuettava teollisuuden energiatehokkuuden parantamista ja uudistumista tutkimuksen ja tuotekehityksen avulla. Kotimaisen vientiteollisuuden kestävää uudistumista pitää tukea korottamalla yritysten tutkimus- ja kehitystukea, jota yritys voi saada suhteessa omiin tutkimus- ja tuotekehityspanostuksiinsa.

> Lue Akavan uutinen EU:n ilmastotavoitteista

Fiksut pärjää aina? -kampanjassa keskustellaan ammattiliiton jäsenyydestä

Akavan ja sen jäsenjärjestöjen Fiksut pärjää aina? kampanja on avannut keskustelun ammattiliittojen tarpeesta 2000-luvulla. Palaute on ollut kaksijakoista – joidenkin mielestä ammattiliitot ovat 1900-luvun dinosauruksia, toiset katsovat, että ammattiliittoja tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan.

Toisen kampanjaviikon keskustelunaiheena on ollut rohkeus ja mahdollisuus puhua ammattiyhdistysjäsenyydestä. Vaikka Suomessa 70 prosenttia palkansaajista on järjestäytynyt, liittoon kuulumisesta ei juuri puhuta.

Uskallatko kertoa kuuluvasi ammattiliittoon? Pelkäätkö työnantajan reaktiota tai työkaverin asenne?

> Fiksut pärjää aina -kampanja toisen viikon tiedotteeseen

> Fiksut pärjää aina? -kampanja Facebookissa

> Fiksut pärjää aina -kampanja Twitterissä

Fiksut-tunnus rgb-jpeg 6

Tuumamo: Potkua talouteen ilmastotavoitteista

Asiantuntija Elina Moisio pohtii Tuumaamo-blogissa Euroopan komission uusia ilmastotavoitteita. Vaikka saattaa olla järkevää keskittyä päästöjen vähentämiseen, joka on ilmastonmuutoksen hillitsemisen kannalta tärkeintä, ei pidä unohtaa energian säästöä ja uusiutuvia energialähteitä.

> Lue Elina Moision blogi ilmastotavoitteista

Viikon akavalainen

Tommi Lunden

Viikon akavalainen Tommi Lundén on auto- ja kuljetustekniikan insinööri. Työura vakuutusyhtiössä autokorjaamon sijaan tuli yllätyksenä hänelle itselleenkin.

>Viikon akavalainen: Tommi Lundén

Tapahtumat

2014 Akava-päivät

Akava-päivien yleisötilaisuuksissa käsitellään akavalaisten työelämää eri puolilla Suomea.

Akava-päivät 2014 banneri 70x11 0mm

Kevään 2014 aikataulu

• 29.1. Pohjois-Savo, Kuopio
• 30.1. Pohjois-Karjala, Joensuu
• 6.2.   Pohjanmaa, Vaasa
• 19.2. Häme, Lahti
• 27.3. Satakunta, Pori
• 12.5. Varsinais-Suomi, Turku 
• 15.5. Lappi, Rovaniemi

> Tutustu Akava-päivien
ohjelmiin ja ilmoittaudu