Uutiskirje
25.4.2014
√Ą√§nestyksen aika parlamentissa uutiskirje

Eurovaalien ehdokkaat kannattavat työelämän pelisääntöjä

Akava kysyi kymmeneltä eurovaaliehdokkaalta vastausta kolmeen Akavalle tärkeään kysymykseen. Vastaajat valittiin sattumanvaraisesti Euroopan parlamentin poliittisten ryhmittymien mukaan.

Kysymykset olivat:

  1. Miten voisit Euroopan parlamentin jäsenenä (meppinä) kohentaa osaamista ja koulutusta koko EU:ssa?
  2. Millä tavoin haluat parantaa työelämän ehtoja EU:n tasolla?
  3. Mitä ratkaisuja löydät pitkään jatkuneeseen Euroopan pankki- ja velkakriisiin?

Eurovaaliehdokkaat kannattivat pelisääntöjä työelämään. Samoin osaamisen kehittäminen ja koulutus ovat tärkeitä asioita näille ehdokkaille. Yhteisvastuu pankki- ja velkakriisiin ratkaisuna puolestaan kirvoitti mielipide-eroja.

> Tutustu kymmenen eurovaaliehdokkaan vastauksiin

Parempi EU on sinun etusi

Eurovaaleihin on aikaa kuukauden päivät. So what, toteaa moni niin kuin se entinen ministeri.

So everything, sanoisin.

Puheenjohtaja Sture Fjäder kannustaa kolumnissaan ottamaan kantaa ja äänestämään paremman Euroopan ja tulevaisuuden puolesta.

> Lue Sture Fjäderin Puheenjohtajalta-kolumni

Eriarvoisuus vaarantaa tulevaisuuden

Maaliskuussa julkaistiin Yhdysvaltojen avaruushallinnon NASA:n rahoittama tutkimus, jonka mukaan sivilisaatiomme käy kohti tuhoa. Moni varmaan hieraisi silmiään, NASA tunnetaan avaruussukkuloista ja sen sellaisista.

Satu Hassi

 
Uusinta uutta tämänkeväisessä NASA:n tutkimuksessa oli kuitenkin se, että eriarvoisuus vaarantaa tulevaisuuden, ilmastonmuutoksen ja luonnonvarojen ylikulutuksen ohella, kirjoittaa Satu Hassi Kohti parempaa Eurooppaa -kolumnissaan.

> Lue Satu Hassin kolumni Akavalaisesta

Eläkejärjestelmä ei saa rangaista kouluttautumisesta

Akava on seurannut huolestuneena julkista keskustelua työura- ja työeläkejärjestelmän uudistamisesta. Puheissa tulee säännöllisesti ilmi, että koulutetut palkansaajat eivät tekisi raskasta työtä, heillä pitäisi olla muita korkeampi eläköitymisikä ja suuremmat karttumat pitäisi poistaa.

– Eläkejärjestelmä ei saa, eikä voi johtaa siihen, että opiskelemalla häviät. Tämä ei ole millään tavalla oikeudenmukaista niitä nuoria kohtaan, jotka investoivat kouluttautumalla sekä omaansa että Suomen tulevaisuuteen. Eikä siinä olisi mitään järkeä, sanoo puheenjohtaja Sture Fjäder.

> Lue Akavan tiedote

Allianssi ja Akava: Työuria pidennettävä työhyvinvoinnilla ja joustoilla

Allianssi Työvaliokunnasssa 042014

Akava jatkoi nuorisojärjestöjen kuulemista työura- ja eläkeneuvotteluiden aikana, kun nuorisotyön valtakunnallinen palvelu- ja vaikuttajajärjestö Allianssi vieraili Akavan työvaliokunnassa keskiviikkona. Keskustelussa kävi ilmi, että Akava ja Allianssi ovat työurien jatkamisesta pitkälle samaa mieltä.

> Lue Akavalaisen artikkeli

Palkansaajien äänet ratkaisevat EU-vaalit

Ääniä Suomesta on palkansaajaliikkeen EU-kampanja, joka välittää EU-tietoa ja kannustaa äänestämään. Mukana ovat kaikki kolme palkansaajakeskusjärjestöä ja lähes kaikki ammattiliitot.

www.aaniasuomesta.fi

AaniaSuomesta logoPNG-vaalealle pohjalle


Ehdota Akavan yrittäjäpalkinnon 2014 saajaa

Akavan yrittäjäpalkinnon tavoite on tuoda esille yrittäjyyden suurta merkitystä akavalaisille sekä akavalaisen yrittäjyyden merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille.

Palkinto myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta yrittäjyydestä, toimimisesta akavalaisen korkeasti koulutetun ammattinharjoittamisen ja yrittäjyyden hyväksi tai niiden toimintaedellytysten vahvistamiseksi.

Ehdotuksia palkinnon saajiksi voivat tehdä akavalaiset, Akavan jäsenliitot ja niiden jäsenet sekä Akavan elinkeinopoliittinen toimikunta. Ehdotuksia  toivotaan erityisesti jäsenliittojen yrittäjätyöryhmiltä, yrittäjävaliokunnilta ja yrittäjäneuvottelukunnilta.

Akava julkistaa vuoden 2014 yrittäjäpalkinnon saajan syksyllä liittokokouksensa yhteydessä 27.11.2014.

> Tarkempia tietoja yrittäjäpalkinnosta

Tapahtumat
2014 Akava-päivät

Akava-päivien yleisötilaisuuksissa käsitellään akavalaisten työelämää eri puolilla Suomea.

Akava-päivät 2014 banneri 70x11 0mm

12.5. Varsinais-Suomi, Turku
15.5. Lappi, Rovaniemi

> Tutustu Akava-päivien ohjelmiin ja ilmoittaudu