Uutiskirje
27.6.2014

Palkansaajat: Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen tasa-arvon toteuduttava työelämässä

Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöt joutuvat yhä syrjinnän kohteiksi työelämässä. Palkansaajien keskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava pitävät tärkeänä, että pitkään vireillä ollut yhdenvertaisuuslain uudistaminen saatetaan nopeasti päätökseen. 

> Lue palkansaajakeskusjärjestöjen tiedote

Sit tää äiti lähtis töihin

Perhevapaat Sit tää äiti lähtis töihin

Lyhyellä Sit tää äiti lähtis töihin -videolla asiantuntija Tarja Arkio kertoo, miksi Akava haluaa kehittää perhevapaajärjestelmää 6+6+6-mallin mukaiseksi. 

>Katso Sit tää äiti lähtis töihin -video

Eurovaalien vaikuttamistyö jatkuu

Euroopan parlamentti vaali-iltana toukokuussa 2014

Akava on osallistunut monella rintamalla eurovaaleja ja komission toimintaohjelmaa koskevaan vaikuttamistyöhön. Vuosi ennen eurovaaleja, Akavan hallitus hyväksyi linjaukset, joiden pohjalta vaikutettiin ehdokkaisiin ja puolueohjelmiin.

> Lue Akavalaisen artikkeli

Akava SuomiAreenalla


Akava on jäsenliittoineen mukana heinäkuussa SuomiAreena-tapahtumassa Porissa.

Akavan yleisötilaisuus

Työstä hyvää elämää -kilpailu 15. heinäkuuta 2014 kello 14.00–15.15 Jazzkadun lavalla

Tule katsomaan, millaista on hyvä työelämä ja mitkä ovat Suomen työelämän menestyksen avaimet. Kisassa on vastakkain kaksi joukkuetta, joiden näkemyksistä yleisö valitsee suosikin ja media parhaan kilpailijan.

Joukkueenjohtajina toimivat johtaja Mika Kojonkoski, Suomen olympiakomitea, ja myyntijohtaja Marjaana Satuli, TK Property Management.

Joukkueissa ovat mukana toimitusjohtaja Jyri Häkämies Elinkeinoelämän keskusliitto EK:sta ja toiminnanjohtaja Mika Varjonen Tradenomiliitosta, puheenjohtaja Sture Fjäder Akavasta ja työmarkkinapäällikkö Anu Sajavaara Palvelualan työnantajat Palta ry:stä. Tapahtuman juontaa toimittaja Reetta Räty.

> Nähdään Porissa!

Suomen paras kesätyönantaja 2014 -kilpailu

Akavan opiskelijat etsii Suomen parasta kesätyönantajaa. Kilpailu järjestetään seitsemännen kerran ja se on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta.
 
Akavan opiskelijat haluaa kiinnittää kilpailulla huomiota työpaikkojen hyviin käytäntöihin ja esimiestaitoihin. Sekä kesätyöntekijät että työnantajat voivat ehdottaa Suomen parasta kesätyönantajaa.

> Lue lisää kilpailusta

Harrastuksen kautta yrittäjäksi

Juho-Matti Karpale

Viikon akavalainen, diplomi-insinööri Juho-Matti Karpale perusti Ruosniemen Panimon innostuksesta tekniikkaan ja rakkaudesta olueen.

>Lue Viikon akavavalainen

Ay-liike tuli kaapista ulos

Akavan, STTK:n ja SAK:n osallistuminen Helsinki Pride -tapahtumaan tuntuu olleen yksi alkuviikon suurimpia uutisia. Hyvä niin. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemasta työelämässä on puhuttu aivan liian vähän.


>Lue Miika Sahamiehen blogikirjoitus

Ehdota Akavan yrittäjäpalkinnon 2014 saajaa

Akavan yrittäjäpalkinnon tavoite on tuoda esille yrittäjyyden suurta merkitystä akavalaisille sekä akavalaisen yrittäjyyden merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille.

Palkinto myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta yrittäjyydestä, toimimisesta akavalaisen korkeasti koulutetun ammattinharjoittamisen ja yrittäjyyden hyväksi tai niiden toimintaedellytysten vahvistamiseksi.

Ehdotuksia palkinnon saajiksi voivat tehdä akavalaiset, Akavan jäsenliitot ja niiden jäsenet sekä Akavan elinkeinopoliittinen toimikunta. Ehdotuksia  toivotaan erityisesti jäsenliittojen yrittäjätyöryhmiltä, yrittäjävaliokunnilta ja yrittäjäneuvottelukunnilta.

Akava julkistaa vuoden 2014 yrittäjäpalkinnon saajan syksyllä liittokokouksensa yhteydessä 27.11.2014.

> Tarkempia tietoja yrittäjäpalkinnosta

Uutiskirje kesälomalle

Akavan uutiskirje jää heinäkuun ajaksi kesälomalle ja palaa uusin uutisin elokuussa.


Suloista suvea 284x90 mm