Uutiskirje
3.10.2014
Kunnon työn päivä 980x400px

Eläkeuudistus pettymys korkeasti koulutetuille naisille

Eläkeratkaisu puhuttaa korkeasti koulutettuja naisia. Kysyimme kahdelta eri-ikäiseltä akavalaiselta naiselta heidän näkemyksiään. Nuoren tradenomin mielestä ratkaisu on huonoa perhe- ja koulutuspolitiikkaa. Eläkeikää lähestyvä sosiaalityöntekijä miettii eläkeaikeitaan uudelleen, sillä uudistus vei maton jalkojen alta. 

> Lue Akavalaisen artikkeli

Nuorisotakuuta on jatkettava

Akava kokosi valtakunnalliset opiskelija- ja nuorisojärjestöt yhteen ideoimaan nuorisotakuun jatkoaskelia. Järjestöjen viesti on selvä: nuorisotakuuta on jatkettava seuraavalla hallituskaudella.  

> Lue Akavalaisen artikkeli

Esimies, viestintä ja vastuu

Elina Melgin 1

Onko suomalaisella keskivertoesimiehellä viestijän taitoja? Onko hän ratkaisukeskeinen vuorovaikutuksen mestari, kysyy ProCom - Viestinnän ammattilaiset ry:n toimitusjohtaja Elina Melgin Esimiesverkoston artikkelissa.

> Lue Esimiesverkoston artikkeli

Parempia työvoimapalveluja korkeasti koulutetuille työttömille

TE-toimistotapaaminen 24092014

Akavan yksi pitkäaikainen tavoite on ollut, että korkeasti koulutettujen palveluja parannetaan TE-toimistoissa. Työ- ja elinkeinoministeriö nimesi vastuuhenkilöt tänä syksynä. He kokoontuivat Helsinkiin tapaamiseen verkostoitumaan ja vaihtamaan kokemuksia.

> Lue Akavalaisen artikkeli

Viikon luku

Vanhuuseläkkeen korvausaste laskee

Akava katsoo, ettei työurien pidentämisen tavoite toteudu eläkeratkaisussa. Siinä häviävät suhteellisesti eniten ne, jotka jatkavat vanhuuseläkeikään asti – kaikissa ammattiryhmissä.  Tätä havainnollistaa seuraava esimerkkilaskelma.

Viikon luku korvausasteet


Ajankohtaista liitoissa

> Lue Akava-yhteisön uutisia

Tuumaamo:

Sosiaali- ja terveyspalvelujen rakenneuudistus typistyy menokuriohjelmaan

Juhannuksen tienoilla Suomessa vallitsi poliittinen hurmiotila. Puolueet kiittivät itseään ja toisiaan vuolaasti historiallisesta sote-uudistuksesta, jolla me saamme yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista – tasa-arvoisemmat, laadukkaammat ja halvemmat palvelut. Eikä tämä vaadi muuta kuin yhden uuden laatikon leikkiin.

Eugen Koev

> Lue Eugen Koevin blogikirjoitus

Tuumaamo:

Koulutus ei ole myytävänä

Eläkeratkaisussa on paljon hyvää, mutta yksi asia jäi loppumetreillä vaille huomiota: koulutuksen arvostaminen. Eläkejärjestelmän kouluttautumiseen kannustavia osia karsittiin rankalla kädellä, kun työuran loppuvaiheen kannustinkarttumat poistettiin ja tilalle ei tullut korvaavia työurien pidentämistä tukevia osia.

Jouni Markkanen

> Lue Jouni Markkasen blogikirjoitus

Syksyn Akava-päivät

Akava-päivät 2014 banneri 90x130mm 22082014

• 10.10. Kainuu, Kajaani
• 16.10. Etelä-Pohjanmaa, Seinäjoki
• 13.11. Uusimaa, Helsinki
• 18.11. Keski-Suomi, Jyväskylä

> Ohjelmat ja ilmoittautumiset: