Uutiskirje
30.1.2014
Pohjola stipendi

Akava myönsi Pohjola-stipendin Johanna Maaniemelle

Akavan hallitus on myöntänyt Pohjolan lahjoittaman tutkimusstipendin valtiotieteiden maisteri ja tekniikan tohtori Johanna Maaniemelle. Maaniemen väitöskirja valmistui viime keväänä Aalto-yliopistosta.

Maaniemi on väitöskirjassaan valottanut esimiesten ja alaisten kokemuksia palkkauksen oikeudenmukaisuudesta. Kohteena on peruspalkkaukseen liittyvä työsuorituksen arviointi ja sitä koskevat palkkapäätökset.

>Lisää Pohjola-stipendin myöntämisestä

> Lue haastattelu Johanna Maaniemen väitöksestä:
Pärstäkertoimen vai ansioiden mukaan?

Esimies muutosmatkan johtajana


Risto Havunen


Muutos itsestään on harvoin pelkästään hyvä tai paha, se mitä muutoksesta seuraa, näyttäytyy myönteisenä kehityksenä tai pelkona olemassa olevan romahtamisesta.

Ilman johtamista muutos jää puheen tasolle ja arki palaa nopeasti entisiin uomiinsa, kirjoittaa tietokirjailija ja valmentaja Risto Havunen, Hippocampus Networksistä Akavalaisessa. 

>Siirry Esimiesverkoston artikkeliin

Akava ajaa jatkossakin akavalaisten asiaa

"Niin kauan kuin muistan, on Akavan tavoitteena ollut nostaa niiden koulutettujen osaajien palkkoja, jotka ovat palkkakuopassa. Ja yhtä kauan Akava on ajanut heitä paremmin palkattujen, keskiluokkaisten koulutettujen työnverotuksen keventämistä. Ja vähintään yhtä kauan on Akavan kärkitavoitteiden joukossa ollut nostaa koulutuksen ja osaamisen arvostusta Suomessa.

Akava on aina pitänyt tärkeänä ja oikeudenmukaisena, että kouluttautunut ja vaativan työnsä menestyksellä hoitanut työntekijä palkitaan uurastuksestaan. Olemme samalla korostaneet, että menestyvät palkansaajat sekä yritykset johtajineen huolehtivat kukin omasta yhteiskuntavastuustaan.

Akavan kantana on aina ollut, että työn tulokseen, osaamiseen ja vastuullisuuteen liittyvät kohtuulliset palkkaerot ovat hyväksyttäviä.  Akavan päättäjät eivät ole nähneet syytä muuttaa tätä kantaa. Ei myöskään viime tiistaina kokoontunut Akavan hallitus."

Puheenjohtaja Sture Fjäder painottaa Puheenjohtajalta-kolumnissaan Akavan tärkeitä tavoitteita. Akava toimii muun muassa koulutuksen ja osaamisen arvostustuksen parantamiseksi.

>Lue Puheenjohtajalta -kolumni Akavalaisesta

Fiksut pärjää aina? -järjestäytymiskampanja jatkuu!

Twiitattu 28. tammikuuta: "@Fiksujuttu. Ay-liikkeen pitää varmistaa yhteisöllisyys ja toiminta työpaikoilla. Tulee tukea luottamusmiestoimintaa ylitse liittorajojen."

Fiksut pärjää aina? -keskusteluun ja kilpailuihin voi osallistua Facebookissa ja Twitterissä. Kampanja jatkuu helmikuun 14. päivään saakka.

> Fiksut pärjää aina? -kampanja Facebookissa

> Fiksut pärjää aina -kampanja Twitterissä ja #fiksujuttu

Fiksut-tunnus rgb-jpeg 6

Viikon akavalainen

Mika Katainen KK-Kuva oy, joensuu verkkoon

Yliluutnantti Mika Katainen työskentelee Puolustusvoimien palvelukeskuksessa Joensuussa. Aiemmassa tehtävässään Pohjois-Karjalan prikaatin HR-koordinaattorina hän on auttanut henkilöstöä löytämään selviytymispolkuja muutoksessa.

>Viikon akavalainen

Tapahtumat

2014 Akava-päivät

Akava-päivien yleisötilaisuuksissa käsitellään akavalaisten työelämää eri puolilla Suomea.

Akava-päivät 2014 banneri 70x11 0mm

• 6.2.   Pohjanmaa, Vaasa
• 19.2. Häme, Lahti
• 27.3. Satakunta, Pori
• 12.5. Varsinais-Suomi, Turku
• 15.5. Lappi, Rovaniemi

> Tutustu Akava-päivien ohjelmiin ja ilmoittaudu