Uutiskirje
5.12.2014
Aikuisopiskelu20

Vähemmän koulutetut pärjäävät yhä koulutettuja paremmin eurooppalaisessa palkkavertailussa

Vähemmän koulutetut suomalaiset pärjäävät edelleen koulutettuja suomalaisia paremmin EU:n ja Euroopan talousalueen (ETA) palkkavertailussa, kertoo Palkansaajien tutkimuslaitoksen (PT) tuore tutkimus. Suomalaisten korkeasti koulutettujen euromääräinen palkkataso ennen veroja on yhdeksänneksi korkein 29:n EU- ja ETA-maan korkeasti koulutettujen joukossa. Matalasti koulutettujen joukossa Suomen palkkataso on seitsemänneksi korkein. 

> Lue Akavan tiedote


Korkeasti koulutettujen työttömien määrä kasvaa

Akavan työttömyyskatsaus kertoo, että korkeasti koulutettuja on yhä enemmän työttömänä. Korkeasti koulutettujen pitkäaikaistyöttömien määrä on taantuman pitkittymisen vuoksi ollut voimakkaassa kasvussa.

> Lue Akavan työttömyyskatsaus


Vastuullisuus on strategiaa ja tekoja

Vapaaehtoisuus ei enää riitä yritysvastuun edistämisessä vaan yritysvastuun on oltava osa strategista johtamista. Paineita globaaliin säätelyyn on, kirjoittaa Heidi Hautala Kohti parempaa Eurooppaa -kolumnissaan. 

Heidi Hautala

> Lue Heidi Hautalan kolumni


Akava vei terveisiä Anders Borgille

Ruotsin entinen valtiovarainministeri Anders Borg tapaa suomalaisia vaikuttajia, kuten palkansaajakeskusjärjestöjen ekonomistit. Keskustelut pohjustavat kasvuraportin laatimista.

Anders Borg

> Lue Akavalaisen artikkeli


Opinnot voi rahoittaa ansiosidonnaisella päivärahalla

Työttömälle maksetaan päätoimisten opintojen ajalta ansiosidonnaista päivärahaa enintään kaksi vuotta, jos viranomainen uskoo kouluttautumisen edistävän työllistymistä. 

> Lue Akavalaisen artikkeli 


Viikon luku

Tutkijakoulutuksen suorittaneista työttömistä 35 prosenttia on pitkäaikaistyöttömiä

Kaikista tutkija-asteen työttömistä on 35 prosenttia pitkäaikaistyöttömiä, toisin sanoen he ovat olleet työttömänä yli vuoden. Lokakuun 2014 lopussa oli työttömänä 1 410 tutkija-asteen koulutuksen suorittanutta. 

Työttömyyden-kestot lokakuu


Anu Tuovinen asiantuntijaksi Akavan yhteiskuntapolitiikan yksikköön

Valtiotieteiden maisteri Anu Tuovinen on valittu Akavan yhteiskuntapolitiikan yksikköön asiantuntijaksi. Tuovisen vastuualueina ovat erityisesti palvelut ja yrittäjyyspolitiikka. Hän vastaa myös muista yhteiskuntapolitiikan yksikön vaikuttamisen ja politiikkalinjausten valmisteluun liittyvistä asioista. Anu Tuovinen aloittaa tehtävässä 12. tammikuuta.

> Lue tiedote


Töissä Helvetinkujalla

Hensku Kettusaari

Viikon akavalainen, erityisnuorisotyönohjaaja Hensku Kettusaari muun muassa partioi kadulla nuorten parissa perjantai-iltaisin ja juhlatapahtumissa. Kahden ammattilaisen lisäksi apuna on 40 vapaaehtoisen joukko sekä karkeakarvainen mäyräkoira Kalevi.

> Lue Viikon akavalainen


Tuumaamo:

Toiveissa tuloksia Liman ilmastokokouksesta

Ilmastokokous Limassa on alkanut. Siellä pitäisi rakentaa askelmerkit kohti ilmastosopimuksesta päättävää kokousta, joka on Pariisissa syksyllä 2015. Limassa pidettävä ilmastokokous on monella tapaa ratkaiseva, sillä pääkohtien pitäisi olla sovittuna ennen Parisiin kokousta. Vain siten maailma onnistuu solmimaan kattavan kansainvälisen ilmastosopimuksen.

Elina Moisio

> Lue Elina Moision blogikirjoitus


Ajankohtaista liitoissa

> Lue Akava-yhteisön uutisia