Uutiskirje
7.11.2014
Akavan opiskelijoiden valtuuskunta syyskuu 2014

Hae Akavan opiskelijoiden puheenjohtajistoon!

Akava on Suomen johtava opiskelijoiden työmarkkinajärjestö. Akavan opiskelijat on noin 110 000 korkeakouluopiskelijan yhteisö, joka ajaa korkeakouluopiskelijoiden etua toimimalla aktiivisena ja aloitteellisena yhteiskunnallisena keskustelijana.

Akavan opiskelijat hakee uutta puheenjohtajaa ja kahta varapuheenjohtajaa vuodelle 2015. Kausi alkaa 1. tammikuuta 2015.

Toimi nopeasti!

> Voisiko tehtävä olla sopiva sinulle? Lue lisää, katso videot ja kysele nykyisiltä toimijoilta lisätietoja.

Kielitaito tuo työtä

Kannustetaan lapsiamme ja nuoriamme opiskelemaan monipuolisesti kieliä. Näytetään itse esimerkkiä ja avataan heille avara kansainvälinen maailma ja työelämän monet mahdollisuudet, kirjoittaa Merja Kyllönen Kohti parempaa Eurooppaa -kolumnissaan.

Merja Kyllönen

> Lue Kohti parempaa Eurooppaa -kolumni

Lisää liikettä työpäivään

Valtaosa aikuisista istuu jopa yli yhdeksän tuntia päivässä. Asiantuntijat toivovat istumisen tauottamisesta pysyvää toimintakulttuuria työpaikoille.

Hightech05

> Lue Akavalaisen artikkeli

Viikon luku

Akavalaiset toivovat tiivistä, osaamista ylläpitävää koulutusta

Akavan tuoreen kyselyn mukaan 79 prosenttia akavalaisista katsoi, että tarpeellisinta osaamisen kehittämiseksi on oman alan lyhytkestoinen koulutus, joka ylläpitää ja täydentää osaamista.

Akavalaiset toivovat tiivistä, osaamista ylläpitävää koulutusta

Osallistu Nenäpäivä-keräykseen

Nenäpäivä-keräys kokoaa varoja maailman köyhimmissä oloissa elävien lasten hyväksi ja yllyttää suomalaisia hauskaan varainkeräykseen.

Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus SASKin Nenäpäivä-hanke tukee Nepalin ja Intian tiilitehtaiden perheitä ja lapsia, Obuasin kaivostyöntekijöiden vaimojen yhdistystä Ghanassa sekä naisten ja nuorten lukutaito- ja ammattikoulutusohjelmaa Haitissa.

Vinkkejä osallistumiseen ja lisätietoja www.nenapaiva.fi

Ajankohtaista liitoissa

> Lue Akava-yhteisön uutisia


Tuumaamo:

Reilu työelämä nuorillekin

Talouden laskukauden aikana nuoria patistetaan milloin siirtymään nopeammin työelämään, milloin heikentämään työsuhteensa ehtoja. Jotkut katsovat, että ilmainen työ olisi nuorille hyvä keino vauhdittaa työura alkuun. Vastikään Talouselämän uutisissa oli esillä Kanadan keskuspankin pääjohtajan ehdotus. Hän suositteli nuorille töiden tekemistä ilmaiseksi. Ottaisitko sinä vastaan työn, josta ei makseta palkkaa?


> Lue Veikka Kuusiston blogikirjoitus

Maahanmuuttajien rinnalla kulkija

Repo Heidi

Viikon akavalainen Heidi Repo on tyypillinen moniosaaja, jonka vastuulla on monikulttuurinen työ Tampereen seurakuntayhtymässä. 

> Lue Viikon akavalainen


Syksyn Akava-päivät

Akava-päivät 2014 banneri 90x130mm 22082014

• 13.11. Uusimaa, Helsinki
• 18.11. Keski-Suomi, Jyväskylä

> Ohjelmat ja ilmoittautumiset: