Uutiskirje
8.8.2014
Työstä hyvää elämää osallistujat SuomiAreena2014 Nelly Stenroos rajattu

Eläkeneuvottelut taas täydessä käynnissä

Työura- ja eläkeuudistusneuvottelut jatkuvat taas lyhyehkön kesätauon jälkeen. Akavan neuvottelija, johtaja Pekka Piispanen kertoo, kuinka eläketurvaa uudistetaan. Tärkeää on saada aikaan järjestelmä, joka kannustaa työurien pidentämiseen ja oikeudenmukaisiin eläkkeisiin.

> Lue Akavalaisen artikkeli

Eurocadres uskoo vahvaan EU:hun ja yhteisiin sisämarkkinoihin

Korkeasti koulutettujen ja ylempien toimihenkilöiden neuvottelukunta Eurocadresin puheenjohtaja Martin Jefflén korostaa, että järjestö pyrkii tehostamaan vaikuttamistyötään sekä parantamaan sen näkyvyyttä ja painoarvoa alkaneella EU-vaalikaudella.

> Lue Akavalaisen artikkeli

Kesätyöntekijä: Tarkista lomakorvaus viimeisestä palkasta

SAK:n, STTK:n ja Akavan yhteisestä kesäduunari-infosta muistutetaan, että myös kesätyöntekijälle kuuluu lomakorvaus pitämättömistä lomista työsuhteen päättyessä.

> Lue palkansaajakeskusjärjestöjen tiedote

Pehmeä lasku työhön auttaa loman jälkeen

Pehmeä lasku työhön loman jälkeen on Työterveyslaitoksen psykologi Mikael Sallisen mukaan paras keino aloittaa työt. 

> Lue Akavalaisen artikkeli

Joukkuehenkeä ja intoa työelämään

Kojonkosken joukkue  pohtii

Akavan yleisötapahtuma SuomiAreenassa oli Työstä hyvää elämää -kilpailu. Sen voittoisa idea tuli Mika Kojonkoskelta ja hänen joukkeeltaan: lisää joukkuehenkeä, innostusta ja iloa työpaikoille. Kisan toinenkin joukkue halusi siirtyä synkistelystä reippaampaan menoon. 

> Lue Akavalaisen artikkeli

Ehdota Akavan yrittäjäpalkinnon 2014 saajaa

Akavan yrittäjäpalkinnon tavoite on tuoda esille yrittäjyyden suurta merkitystä akavalaisille sekä akavalaisen yrittäjyyden merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle, talouskasvulle ja hyvinvoinnille.

Palkinto myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta yrittäjyydestä, toimimisesta akavalaisen korkeasti koulutetun ammattinharjoittamisen ja yrittäjyyden hyväksi tai niiden toimintaedellytysten vahvistamiseksi.

Ehdotuksia palkinnon saajiksi voivat tehdä akavalaiset, Akavan jäsenliitot ja niiden jäsenet sekä Akavan elinkeinopoliittinen toimikunta. Ehdotuksia  toivotaan erityisesti jäsenliittojen yrittäjätyöryhmiltä, yrittäjävaliokunnilta ja yrittäjäneuvottelukunnilta. 

Vapaamuotoiset ehdotukset 19.9.2014 mennessä.

Akava julkistaa vuoden 2014 yrittäjäpalkinnon saajan syksyllä liittokokouksensa yhteydessä 27.11.2014.

> Tarkempia tietoja yrittäjäpalkinnosta

Terveydenhoitajan työ on monipuolista auttamista

Tuukka Laaksovuori

Tuukka Laaksovuori opiskelee terveydenhoitajaksi. Neljäs opiskeluvuosi on alkamassa. Laaksovuoren mielestä terveydenhoitajan työssä tärkeää on ihmisten kohtaaminen, ohjaus ja motivointi. Tärkeintä on kuitenkin oma asenne.

> Lue Viikon akavalainen

Oikeustieteessä kiehtoo ongelmanratkaisu

Eija Korpela

Opiskelija Eija Korpela haaveili lakiopinnoista yläkoulusta lähtien. Lukion jälkeen hän lähti opiskelemaan tradenomiksi. Haave oikeustieteellisestä jäi kuitenkin kytemään.

> Lue Viikon akavalainen

Suomen paras kesätyönantaja 2014 -kilpailu

Akavan opiskelijat etsii Suomen parasta kesätyönantajaa. Kilpailu järjestetään seitsemännen kerran ja se on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta.
 
Akavan opiskelijat haluaa kiinnittää kilpailulla huomiota työpaikkojen hyviin käytäntöihin ja esimiestaitoihin. Sekä kesätyöntekijät että työnantajat voivat ehdottaa Suomen parasta kesätyönantajaa.

Ehdotuksia voi tehdä 30.9.2014 saakka.

> Lue lisää kilpailusta