Uutiskirje
9.5.2014
Ihmisen kokoista uutiskirje

Akava: Työlainsäädäntö ei enää palvele nykyajan työelämää

Suomessa olisi jo aika herätä siihen tosiasiaan, että työn tekeminen ei kysy aikaa ja paikkaa, eikä nykyinen lainsäädäntö tuo turvaa kaikille palkansaajille, huomauttaa Akava tuoreessa ohjelmassaan Ihmisen kokoista työelämää. Akava esittää, että nykyisen työaikalain toimivuus asiantuntijatyössä selvitettäisiin kolmikantaisesti.

– Erityisesti työaikakäytännöt ovat asiantuntijatyössä usein turhan vanhanaikaisia. Jos niissä on joustavuutta, se on yleensä vain työnantajan hyväksi. Työ seuraa nykyään aina ja kaikkialle. Akava haluaa, että jokaisella on mahdollisuus palautua työstään. Tämän oikeuden turvaamisen pitää olla viime kädessä työnantajan vastuulla, sanoo johtaja Maria Löfgren

> Lue lisää ja tutustu Akavan ohjelmaan Ihmisen kokoista työelämää

Fjäder: Missä on hallitusohjelmassa sovittu koulutuspolitiikka?

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder ihmettelee, missä näkyy hallitusohjelmassa sovittu koulutuspolitiikka. Istuvan hallituksen koulutuspolitiikkaa ovat leimanneet valtavat rahoitusleikkaukset ja tempoileva päätöksenteko, toteaa Akavan hallitus.

> Lue lisää

> Tutustu Akavan keskusteluasiakirjaan Osaava Suomi luo hyvinvointia

Ääniä Suomesta -kampanjan aluekiertue jatkuu

Ääniä Suomesta on palkansaajaliikkeen EU-kampanja, joka välittää EU-tietoa ja kannustaa äänestämään. Mukana ovat kaikki kolme palkansaajakeskusjärjestöä ja lähes kaikki ammattiliitot.

Ääniä Suomestä EU 394x150c

Palkansaajaliikkeen EU-kampanjan aluekiertue on maanantaina 12. toukokuuta Oulussa ja Seinäjoella, tiistaina 13.5. Kokkolassa ja torstaina 15.5. Kuopiossa.

> Tutustu aluekiertueen aikatauluun ja ohjelmaan www.aaniasuomesta.fi


Uljas uusi kauppasopimus?

Mitro Repo

Euroopan unioni ja Yhdysvallat neuvottelevat parhaillaan vapaakauppa- ja investointisopimuksesta. Skeptikot pelkäävät, että USA:n tavoitteena on enemmänkin markkinoiden valtaus kuin eurooppalaisen tuotannon vahvistaminen, kirjoittaa Mitro Repo Kohti parempaa Eurooppaa -kolumnissaan. 

> Lue Mitro Revon kirjoitus Akavalaisesta

Viisi vinkkiä innovointiin ja luovuuteen


Elina Hiltunen uutiskirje

Innovaatio = good idea executed well eli hyvä idea loistavasti toteutettuna. Hyvien ideoiden kehittämiseen vaaditaan luovuutta, eli kykyä tuottaa uusia asioita tai viedä vanhoja asioita uusiin käyttöympäristöihin, kirjoittaa futuristi, KTT, DI Elina Hiltunen

> Lue Elina Hiltusen kirjoitus Akavalaisesta

Joukkojen puolestapuhuja

Petra Havu

Viikon akavalainen, Suomen Taiteilijaseuran toiminnanjohtaja Petra Havu mainitsee ykköstehtäväkseen yhteiskunnallisen vaikuttamisen. Arkeen mahtuu myös paljon muuta.

> Lue Viikon akavalainen

Akava myönsi vuoden 2014 ansiomerkit

Akava on myöntänyt ansiomerkkejä tunnustuksena pitkästä ja aktiivisesta toiminnasta Akava-yhteisössä. Ansiomerkit luovutetaan saajilleen jäsenjärjestöjen ja Akavan tilaisuuksissa.

> Luettelo ansiomerkin saajista

Tapahtumat
2014 Akava-päivät

Akava-päivien yleisötilaisuuksissa käsitellään akavalaisten työelämää eri puolilla Suomea.

Akava-päivät 2014 banneri 70x11 0mm

12.5. Varsinais-Suomi, Turku
15.5. Lappi, Rovaniemi

> Tutustu Akava-päivien ohjelmiin ja ilmoittaudu