Uutiskirje
11.9.2015
Neuvottelu_uusi02_b

Akava haluaa jatkaa sovinnon tiellä mutta nostaa järjestövalmiuttaan

Akavan hallitus haluaa käydä maan hallituksen kanssa rakentavaa keskustelua ja on edelleen valmis neuvottelemaan viiden prosentin kilpailukykyhypystä.

– Akavan jäsenet ymmärtävät erittäin hyvin, että valtion talous on saatava kuntoon ja työttömyysluvut rajuun laskuun. Tämän vuoksi olemme valmiita nielemään heikennyksiä, mutta sanelua ja sopimusvapauteen puuttumista emme hyväksy. Aloillamme on yhä työrauha voimassa, mutta meidän on pakko valmistautua erilaisiin toimenpiteisiin, jos maan hallituksen kanssa ei voi neuvotella, sanoo puheenjohtaja Sture Fjäder.

> Lue tiedote: Akava haluaa jatkaa sovinnon tiellä mutta nostaa järjestövalmiuttaan

> Lue tiedote: Akava varoittaa romuttamasta koko suomalaista sopimusvapautta


Henrik Dettmann: Menestysjoukkue rakennetaan kunnioituksella ja luottamuksella

Henrik Dettmann_Lehtikuva 30527930

Henrik Dettmann on valmentaja, joka luottaa pelaajiinsa aukottomasti. Harjoituksissa valmentaja johtaa, mutta pelissä Dettmann pysyy taka-alalla ja antaa pelaajien toteuttaa osaamistaan.

– Luottamus on kaiken a ja o. Koko kulttuuri pohjautuu luottamukseen. On tärkeä tunnistaa ne tekijät, jotka synnyttävät luottamusta, Dettman sanoo.

> Lue Esimiesverkoston artikkeli


Oikeus- ja työministeri Jari Lindström: Sopimisen tarve ei katoa mihinkään

Ministeri Lindström_Lehtikuva 30636818

Kiivaasti muuttuvien työmarkkinoiden suurin mahdollisuus on siinä, että vaikeitakin ratkaisuja pystytään tekemään yhdessä, jos niiden ymmärretään hyödyttävän jatkossa kaikkia. Näin sanoo oikeus- ja työministeri Jari Lindström. Hän vaatii kuitenkin työmarkkinaosapuolilta yhtä suurta vastaantuloa.

– Sopimisen tarve ei katoa mihinkään. Nyt kaikkien pitäisi nähdä, että Suomi on aikamoisessa liemessä, josta ei selvitä vanhoilla keinoilla, Lindström sanoo.

> Lue Akavalaisen artikkeli


Hallitus petti lupauksensa

Akava on pettynyt siihen, että hallitus ei arvosta koulutusta eikä koulutettuja. Mittavien koulutusleikkausten lisäksi se petti budjettiesityksessään lupauksensa, ettei palkkaverotus nouse.

Akava korostaa, että lisäleikkaukset ja veronkorotukset voivat pahentaa talouden ahdinkoa. Talouspolitiikan painopisteen on oltava rakenteellisissa uudistuksissa, joilla tasapainotetaan julkisen talouden rahoitusta.  

> Lue tiedote


Kunnon tuntuma tulevaisuuteen jo ennen valkolakkia

Tartu ideaan voittajakolmikko_nosto

Lukiolaiskolmikko kehitti idean mobiilisovelluksesta, jolla avuntarvitsija saa yhteyden hätäkeskukseen ilman sanallista viestintää. He voittivat ideallaan Innokampuksen Tartu ideaan -kilpailun.

‒ Päällimmäiseksi jäi tunne, että yrittäminen ja innovaatiot ovat meidän juttu, kolmikko summaa kilpailun antia.

Akava kannustaa nyt kilpailuun osallistujia kehittämään innovatiivisia ratkaisuja, miten lukio-opetusta voitaisiin uudistaa.

> Lue artikkeli


Akava vauhdittaa lukioiden uudistamista

Akavan mielestä lukiokoulutus tarvitsee reipasta uudistusta, jotta se vastaisi nykyistä paremmin yhteiskunnan ja työelämän tarpeisiin.

– Lukioiden työelämäyhteyksiä on lisättävä, opetusta kehitettävä ja oppilaita tuettava löytämään suunta jatko-opintoihin nykyistä nopeammin. Tavoitteena pitäisi olla lukio, joka kelpaa jopa myyntituotteeksi ulkomaille, sanoo puheenjohtaja Sture Fjäder.

> Lue tiedote


Pakolaiskriisin ratkaisun avaimet

Anneli Jäätteenmäki_European Parliament

Useimmilla suomalaisen yhteiskunnan sektoreilla toimivat akavalaiset ovat avainpaikoilla, kun ainakin osa nyt saapuvista ihmisistä asettuu aloilleen ja ryhtyy rakentamaan elämäänsä uudessa maassa, muistuttaa Anneli Jäätteenmäki kolumnissaan.

> Lue Jäätteenmäen kolumni


Tervetuloa esimiesaamuihin!

Työyhteisön hyvinvoinnin johtaminen on esimiehen tärkeimpiä tehtäviä. Mitkä asiat vaikuttavat tietotyöläisen hyvinvointiin ja miten niitä johdetaan?

Tervetuloa Akavan esimiesaamuun oppimaan uusia työhyvinvointijohtamisen taitoja sekä verkostoitumaan ja vaihtamaan kokemuksia alueesi esimiesten kanssa.

Syksyn esimiesaamut:
– Helsingissä 23.9.
– Turussa 7.10. 
– Tampereella 29.10.
– Hämeenlinnassa 10.11.

> Lisätiedot ja ilmoittautuminen


Ilmoita työpaikkasi mukaan Kunnon työn päivään!

Kunnon työn päivä banneri-321x212

Kunnon työn päivänä 7. lokakuuta juhlitaan ihmisarvoista työtä, hyvää työelämää ja mahdollisuutta vaikuttaa sen kehittämiseen.

Tule mukaan ja kiitä silloin työkaveria, vietä reilu kahvitauko tai järjestä tempaus kunnon työn puolesta. Ilmoita oma työpaikkasi mukaan!

> Lue lisää Kunnon työn päivästä


Akava-päivät alkavat Jyväskylästä 17.9.

Akava-päivät kiertävät Suomea jälleen syksyllä. Ensimmäisenä on vuorossa Jyväskylä 17. syyskuuta. Iltatilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Akavan jäsenjärjestöjen jäsenille.

> Lue lisää Akava-päivistä

Tule tekemään fiksumpaa työtä!

etatyopaiva_turkoosi_logo

Microsoft, DNA ja Työterveyslaitos järjestävät Kansallisen etätyöpäivän 8.10.2015. Akava osallistuu teemapäivän viettoon.

Etätyöpäivän teemana on tänä vuonna fiksumpi työ. Jaa oma fiksumman työn esimerkkisi Twitterissä hashtagilla #fiksumpityö tai klikkaa Tule mukaan -sivulle.

> Lue lisää Etätyöpäivän sivuilta

Kenelle Akavan yrittäjäpalkinto?

Akavan yrittäjäpalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena ansioituneelle yrittäjälle tai ammatinharjoittajalle. Vapaamuotoiset ehdotukset pyydetään toimittamaan yrittäjäpalkintotyöryhmän sihteerille Anu Tuoviselle 18. syyskuuta mennessä.

> Lue lisää ja tee ehdotus

Suomen parasta kesätyönantajaa ehtii vielä ehdottaa

Akavan opiskelijat etsii Suomen parasta kesätyönantajaa. Kilpailu järjestetään kahdeksannen kerran ja se on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Ehdotuksia voi antaa syyskuun loppuun saakka.

> Lue lisää ja tee ehdotus