Uutiskirje
13.2.2015
Akavanyrittäjäseminaari alkamassa rajattu

Yritystukijärjestelmää on uudistettava

Akava pitää teollisuuden tutkimus- ja kehitysinvestointien merkittävää laskua ongelmana, jonka ratkaisemiseen tarvitaan rohkeita uudistuksia: yritystukijärjestelmää pitää uudistaa. Akava ehdottaa uutta, yritysten osaamiseen ja kasvuun perustuvaa veromuutosta. 

> Lue tiedoteYrittäjät ovat kasvun tekijöitä

Akavan yrittäjäseminaarissa pohdittiin Suomen talouden tilaa, kasvun esteitä ja mahdollisuuksia. Lisäksi tutustuttiin hankintalain uudistukseen ja mahdollisuuksiin, joita se tuo mukanaan yrittäjille. 

> Lue Akavalaisen artikkeli


Elokuva esimiehen kulttuurikunnon välineenä

Elokuva on mainio keino esimiehen aivotoiminnan sekä vuorovaikutusosaamisen ylläpitämiseen ja kehittämiseen, kirjoittaa Työsuojelurahaston tutkimusasiantuntija Mikael Saarinen Esimiesverkoston artikkelissa.


Mikael Saarinen

> Lue Esimiesverkoston artikkeli


EU:n strateginen rahasto on sopiva Suomelle

Euroopan strategisen investointirahaston (EFSI) tavoite on tukea kasvun kannalta keskeisiä projekteja ja tulevaisuuden aloja. Kyseessä on Suomelle loistava mahdollisuus, kirjoittaa Petri Sarvamaa Kohti parempaa Eurooppaa -kolumnissaan.

Petri Sarvamaa

> Lue Petri Sarvamaan kolumni


Viikon luku: 

Ylioppilaiden työttömyys kasvoi 45,5 prosenttia vuonna 2014

Ylioppilaiden työttömyys on kasvanut selvästi nuorisotakuusta huolimatta.

Työ- ja elinkeinoministeriön työnvälitystilaston mukaan ylioppilastutkinnon suorittaneiden 15–19-vuotiaiden työttömyys oli 45,5 prosenttia korkeampi joulukuussa 2014 kuin vuotta aikaisemmin. Seuraavan ikäryhmän eli 20–24-vuotiaiden työttömyys oli puolestaan 37 prosenttia korkeampi edellisvuoteen verrattuna.

Työttömät ylioppilastutkinnon suorittaneet eri ikäryhmissä 122014

Ajankohtaista liitoissa

> Lue Akava-yhteisön uutisia


Tuumaamo:

Oma koti liian kallis

Asumisen hinta on meillä suolaisen kallis, olipa koti omistusasunto tai vuokrattu. Asumisesta koituneet kustannukset nielaisivat Helsingin alueella lähes kolmanneksen kokonaiskulutuksesta, muualla maassa 28 prosenttia, kertoo Tilastokeskuksen kulutustutkimus. Joka neljäs pääkaupunkilainen kokee asumiskustannukset suureksi rasitteeksi, muualla maassa joka viides, osoittaa toinen tilasto. 

Pävi Soikkeli

> Lue Päivi Soikkelin blogikirjoitus


Kauppaa urheilun ympärillä

Kari Paakkunainen

Viikon akavalainen Kari Paakkunainen on löytänyt kutsumuksensa liikunnan ja myyntityön yhdistämisestä. Tällä hetkellä Paakkunainen etsii urheilujohtamisen tehtäviä ja tekee yrityksessään uusasiakas- ja varainhankintaa urheiluseuroille.

> Lue Viikon akavalainen


Onko Mikkeliin menijöitä

Akava-päivä Mikkelissä tarjosi Akavan väelle mahdollisuuden kuulla monipuolisen katsauksen Etelä-Savon maakunnasta. Vierailu Dimikoon eli Kansalliskirjaston digitointi- ja konservointikeskukseen oli silmiä avaava ja nostalgisiakin tunnelmia herättävä. 

> Lue Akavalaisen artikkeli


Akava-päivät 2015

Banneri Akava paivat 2015   130  mm x 90 mm

Kevään Akava-päivät tekevät Akavan hallitusohjelmatavoitteita tunnetuksi eri puolilla Suomea. Teemana on Työstä kasvua Suomeen.

• 12.3. Pohjois-Pohjanmaa
• 19.3. Keski-Suomi
• 7.5. Kajaani, Kainuu
• 22.5. Rovaniemi, Lappi
• 4.6. Kaakkois-Suomi

Ohjelmat ja ilmoittautumiset:
Akava-päivät 2015