Uutiskirje
14.8.2015
Opettaja03c

Paikallisella sopimisella lisää joustoa työaikoihin

Työaikoihin voisi saada nykyistä enemmän joustoa paikallisella sopimisella, jota Akava on valmis lisäämään.

– Akavalaiset ovat usein esittäneet neuvotteluissa, että työehtosopimuksiin sovitaan vain raamit joustavalle työaikajärjestelmälle, mutta varsinainen sisältö sovitaan paikallisesti työpaikoilla. Tästä on hyviä kokemuksia, mutta yllättävän usein mallia on vastustettu työnantajapuolella, kertoo puheenjohtaja Sture Fjäder.

> Lue tiedote

Katja Veirto aloittaa Akavassa

Katja Veirto aloittaa syyskuussa asiantuntijana Akavassa. Hänen tonttinaan ovat kuumat asiat: työttömyysturva ja eläkkeet. Veirton mielestä työttömyysturvaa on selkeytettävä ja tulkinnallisuutta vähennettävä, jotta se vastaisi paremmin muuttuvan työelämän tarpeisiin.

Katja Veirto1

> Lue Akavalaisen artikkeli

Yhteiskuntasopimuksen ABC

Mikä yhteiskuntasopimus on Akavan mielestä eli mistä kaikesta siinä sovitaan? Miksi vain työmarkkinajärjestöt ovat neuvotteluosapuolia? Lue Akavan vastaukset yhteiskuntasopimusta koskeviin kysymyksiin ja väittämiin.

> Lue Akavan vastaukset

Viikon luku: Joka kymmenes palkansaaja työskentelee vähintään 48 tuntia viikossa

Joka kymmenes työskentelee vähintään 48 h viikossa


Akavan SuomiAreena-keskustelun viesti: Hyvin meille käy

Akava järjesti heinäkuussa SuomiAreenalla Hyvät ja huonot uutiset, jossa  keskusteltiin koulutuksen pulmista ja onnistumisista. Keskustelussa olivat mukana Duudsoneista tuttu HP Parviainen, kuvataiteilija Jani Leinonen, oppimiskumppanuuksien johtaja Mervi Jansson Omniasta, kansanedustaja Tuomo Puumala ja puheenjohtaja Sture Fjäder. Juontajina olivat Ville Blåfield ja Reetta Räty.

Suomiareena-11.kuvisnumero-meni

> Lue Akavalaisen artkkeli

Tuumaamo: Ei koulua… vaan (työ)elämää varten

Millaiseen yhteiskuntaan ja aikanaan työelämään peruskoulussa ahertavat ja ahertaneet lapset valmistautuvat? Kuinka pitkään ja minkä oppilaitosten penkkejä kulutetaan ja mihin tarpeisiin? Näitä kysymyksiä pohtii ekonomisti Heikki Taulu blogikirjoituksessaan.

Heikki Taulu

> Lue Heikki Taulun blogikirjoitus

Ehdota Akavan yrittäjäpalkinnon 2015 saajaa

Akavan yrittäjäpalkinto myönnetään vuosittain tunnustuksena ansioituneelle yrittäjälle tai ammatinharjoittajalle. Vapaamuotoiset ehdotukset pyydetään toimittamaan yrittäjäpalkintotyöryhmän sihteerille Anu Tuoviselle 18. syyskuuta mennessä.

> Lue lisää ja tee ehdotus

Suomen paras kesätyönantaja 2015 -kilpailu

Akavan opiskelijat etsii Suomen parasta kesätyönantajaa. Kilpailu järjestetään kahdeksannen kerran ja se on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Ehdotuksia voi antaa syyskuun loppuun saakka.

> Lue lisää ja tee ehdotus

Akava-päivät alkavat jälleen syyskuussa

Akava-päivät kiertävät Suomea jälleen syksyllä. Tarkemmat tiedot päivittyvät lähiaikoina. Seuraa Akavan verkkosivuja ja uutiskirjettä!

> Lue lisää Akava-päivistä

Kesäduunari-info auttaa nuoria kesätyöasioissa

SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-info neuvoo nuoria kesätyösuhteisiin liittyvissä asioissa. Palvelu toimii 28. elokuuta asti.

kesaduunari-info

> Lue lisää Kesäduunari-infosta