Uutiskirje
16.10.2015
Mikä fiilis pyöröovissa raj

Palkansaajajärjestöt kysyvät jälleen: Mikä fiilis?

Hyviä uutisia! Palkansaajajärjestöjen imago- ja järjestäytymiskampanja Mikä fiilis? näkyy tv:ssä, elokuvateattereissa ja sosiaalisessa mediassa loka–marraskuussa. Yli kahta miljoonaa palkansaajaa edustavat SAK, Akava ja STTK muistuttavat kampanjallaan, että kuulumalla ammattiliittoon voimme vaikuttaa tulevaisuuden työelämään.

Olisihan se aika liittyä ammattiliittoon!

YouTube: Mikä fiilis -videot
Facebook: http://www.facebook.com/mikafiilis
Kampanjasivusto: Mikäfiilis.fi
Tiedote: Palkansaajajärjestöt kysyvät jälleen – Mikä fiilis?Tilaisuus paikallisen sopimisen lisäämiseen käytettävä taiten

Hightech06

Akava korostaa maan hallitukselle ja työnantajille, että tilaisuus paikallisen sopimisen lisäämiseen on osattava käyttää taiten. Selvitysmies Harri Hietala esittää olennaisia muutoksia yritystason paikalliseen sopimiseen. Jatkovalmistelu ratkaisee, kuinka hyvin ja tasavertaisesti työpaikoilla voidaan jo lähitulevaisuudessa sopia työehdoista.

Lue tiedote: Tilaisuus paikallisen sopimisen lisäämiseen käytettävä taitenSählääjästä zen-mestariksi

keskittymiskyky_HELPkuplat-2_1000x621


Palaveri alkaa tunnin päästä. En nyt jaksaisi ajatella, mutta raportti täytyy viimeistellä. Vastaan vain ensin nopeasti pomon sähköpostiin. Äh, nyt soi puhelin, pakko vastata. Kuulostaako tutulta?

Keskittymiskykyään voi kehittää, vaikka olisi levoton poukkoilija, sanoo psykologi Ville Ojanen. Lue Akavalaisen artikkelista vinkit keskittymisen kehittämiseen ja löydä sisäinen zen-mestarisi.

Lue artikkeli: Sählääjästä zen-mestariksiRanskan talous tarraa tohtoreihin

Kirjasto Ranskassa

Ranskalaisissa yrityksissä yhteistyö tohtorikoulutuksen kanssa nähdään kansainvälisen kilpailukyvyn avaimena. Akavan asiantuntija Ida Mielityinen uskoo, että tohtoreiden tehokkaampi hyötykäyttö auttaisi myös Suomen taloutta.

– Meillä ja korkeamman asteen oppilaitoksilla on samat haasteet ja tavoitteet: houkutella parasta ainesta ja pärjätä kansainvälisessä kilpailussa, korostaa Ranskan yrittäjien keskusliiton Medefin Florence Poivey.

Lue Akavalaisen artikkeli: Ranskan talous tarraa tohtoreihinVaiheilevat työurat ovat nuorten aikuisten arkipäivää

Tyoura-Akava_Tela

Uraohjus, äiti, työtön, osa-aikainen työntekijä, opiskelija vai yrittäjä? Pirstalaiset työurat ja dynaamiset työmarkkinat tarkoittavat yhä useammalle korkeasti koulutetulle myös työttömyysjaksoja. Jotta pääsy takaisin työelämään on näiden jaksojen päätyttyä mahdollisimman sujuvaa, tarvitaan uusia työllistymispalveluita. Akavan asiantuntija Miika Sahamies muistuttaa, että työurakatkosten yhteydessä omaa osaamista on jaksettava ylläpitää ja päivittää.

Lue Akavalaisen artikkeli: Vaiheilevat työurat ovat nuorten aikuisten arkipäivääTyöttömyysturvasta tehtävä leikkaamisen sijaan nykyistä joustavampi

Akava pitää lyhytnäköisenä maan hallituksen aikomusta leikata työttömyysturvaa nykyisessä työllisyystilanteessa. Hallitus päätti viime toukokuussa leikata työttömyysturvaa 200 miljoonaa euroa. Leikkaukset kohdistuvat ainakin ansiosidonnaisen työttömyysturvan kestoon. Akavan mielestä työttömyysturvasta pitäisi leikkaamiseen sijaan tehdä nykyistä joustavampi. Työnhakijan kouluttautumismahdollisuuksia työttömyysturvalla on laajennettava.

Lue tiedote: Työttömyysturvasta tehtävä leikkaamisen sijaan nykyistä joustavampiViikon luku: Suomen hallitus leikkaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan kestoa 100 päivällä

Ansiosidonnaista työttömyysturvaa leikataan 100 päivällä

Tuumaamo: Olisihan se aika liittyä ammattiliittoon

RistoKauppinen_200

Johtaja Risto Kauppinen kertoo Tuumaamo-blogissa taustoja Mikä fiilis? -kampanjalle. "Tämä syksy on yllättänyt monet siinä, kuinka nopeasti kuvitteellinen voi muuttua todeksi. Juuri siksi tarvitaan edunvalvontaa. Siksi tarvitaan ammattiliittoja", Kauppinen kirjoittaa.

Lue Risto Kauppisen blogikirjoitusAkava mukana harmaan talouden torjuntakampanjassa


Harmaan talouden torjuntakampanja näkyy ja kuuluu Ylen televisiokanavilla, verkossa ja lukuisilla kaupallisilla radiokanavilla sekä internetissä 12.–30. lokakuuta. Keskeisinä teemoina ovat elintarvikkeisiin ja ravintolisiin liittyvät petokset, lääkeväärennökset, netissä tapahtuvat huijaukset, yrityksiin kohdistuvat laskutuspetokset ja kuitintarjoamisvelvollisuus.

Lue lisää kampanjasta

Kampanjasivusto: www.mustatulevaisuus.fiEnsi  viikolla vietetään Reilun kaupan viikkoa

Reilu kauppa

Reilun kaupan viikkoa vietetään 19.–25.10.2015. Työpaikat voivat osallistua viikkoon ja ilmoittaa, kuinka monta reilua kahvikupillista viikon aikana on juotu.

Akava ja muut palkansaajakeskusjärjestöt ovat Reilu kauppa ry:n perustajajäseniä.

Lisätietoja: www.reilunkaupanviikko.fi


Tervetuloa esimiesaamuihin!

Työyhteisön hyvinvoinnin johtaminen on esimiehen tärkeimpiä tehtäviä. Tervetuloa Akavan esimiesaamuun oppimaan työhyvinvointijohtamisen taitoja sekä verkostoitumaan ja vaihtamaan kokemuksia alueesi esimiesten kanssa.

Seuraavat esimiesaamut: 
– Tampereella 29.10.
– Hämeenlinnassa 10.11.

Lue lisää ja ilmoittaudu


Akava-päivä Vekarajärvellä: Upseereiden koulutus tutuksi


Akava-päivä Karjalan prikaati

Akava-päivän vierailu Karjalan prikaatiin 15. lokakuuta tarjosi Kaakkois-Suomen akavalaisille mahdollisuuden tutustua upseereiden koulutukseen kentällä. 

Lue lisää Kaakkois-Suomen Akava-päivästäAkava-päivät kiertävät Suomea

Akava-päivät jatkuvat eri puolilla Suomea. Seuraavaksi vuorossa ovat:

29.10.2015 Pirkanmaa
10.11.2015 Häme
17.11.2015 Pohjanmaa
19.11.2015 Uusimaa

Iltatilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia kaikille Akavan jäsenjärjestöjen jäsenille. Tarkemmat tiedot ovat käytettävissä Akavan verkkopalvelun tapahtumakalenterissa.