Uutiskirje
17.6.2015
TyKa_sopimus_kapea

Alhaiset palkankorotukset ovat luottamuksenosoitus palkansaajilta

Akavan hallitus on hyväksynyt työllisyys- ja kasvusopimuksen jatkon 12 kuukaudella. Ratkaisu on sekalinjainen eli 16 euroa mutta vähintään 0,43 prosenttia toisen sopimusjakson alusta alkaen. Akavan hallitus korosti, että nyt ei ole oikea aika koville palkankorotuksille.

– Tärkeintä on, että saamme lisää työllisyyttä sekä ennustettavuutta työpaikoille. Palkansaajat ovat tukeneet työllisyyttä äärimaltillisilla palkkaratkaisuilla viisi vuotta. Nyt työnantajien on näytettävä, että työpaikkojen säilyttäminen ja uusien tarjoaminen saadaan vihdoin vauhtiin. Näin alhainen palkankorotuslinja on kaikilta työntekijöiltä peräänkuulutettu luottamuksenosoitus työnantajia sekä maan hallitusta kohtaan, sanoo puheenjohtaja Sture Fjäder.

> Lue Akavan tiedote: Alhaiset palkankorotukset ovat luottamuksenosoitus palkansaajilta

> Lue työmarkkinaosapuolten tiedote: Työllisyys- ja kasvusopimuksen kolmannesta vuodesta neuvottelutulos


Akavaaka-tilastokooste nyt julkaistu päivitetettynä

Akavaaka-tilastokoosteesta on julkaistu päivitetty versio. Kevään versio on saatavilla verkkojulkaisuna sekä powerpoint-esityksenä. Tilastot on päivitetty niiltä osin kuin uutta aineistoa on tullut. 

Akavaaka-kevät-2015-kansi

> Lue lisää


Hyvinvointivaltion päivitys

Uuden hallituksen hallitusohjelma on pysynyt tiukasti otsikoissa kuukauden ajan. Yksimielisyyttä keinoista ei ymmärrettävästi ole hallituksen ulkopuolella saatu, mutta pitkä tie kohti kilpailukykyä, kestävää työmarkkinarakennetta ja talouskasvua on kuitenkin viimein aloitettu, kirjoittaa Petri Sarvamaa Kohti parempaa Eurooppaa -kolumnissaan. 

Petri Sarvamaa


> Lue Petri Sarvamaan kolumni


Työelämä yhdenvertaiseksi ja tasa-arvoiseksi

Palkansaajakeskusjärjestöt järjestävät Helsinki Pride -viikolla Työelämä yhdenvertaiseksi ja tasa-arvoiseksi -seminaarin tiistaina 23.6. Seminaarissa käsitellään vuoden alusta voimaan tulleiden yhdenvertaisuuslain ja tasa-arvolain muutosten vaikutuksia työelämään.

Helsinki Pride -viikon tapahtumat huipentuvat kulkueeseen lauantaina 27.6.

Helsinki Pride 2015

> Lue lisää Helsinki Pride 2015 -viikon tapahtumista 


Tuumaamo:

Uudistu ay-liike, mutta muuttua sä koskaan et saa

On tullut palautetta viime päivinä. Kuten: ”Kovinta netissä”, ”Nappisuoritus”, ”Hyvä korvamato”. Mutta sitten myös tällaista: ”Mitä te kelasitte?”, ”Hävettää!”, ”Syöpää ja ulostetta”.

Marjo Ollikainen

> Lue Marjo Ollikaisen blogikirjoitus


Kesäduunari-info auttaa nuoria kesätyöasioissa

SAK:n, Akavan ja STTK:n yhteinen Kesäduunari-info neuvoo nuoria kesätyösuhteisiin liittyvissä asioissa. Palvelu toimii 28. elokuuta asti. Maksuttomaan Kesäduunari-infoon voivat ottaa yhteyttä nuorten lisäksi vanhemmat sekä työnantajat.

kesaduunari-info

Puhelimesta tai netin kautta voi pyytää apua esimerkiksi palkkoihin, työvuoroihin tai työsopimuksen laatimiseen liittyviin asioihin. Tänä kesänä neuvojana on Rina Knape.


Ajankohtaista liitoissa

> Lue Akava-yhteisön uutisia


Akava on SuomiAreenalla


koulutus_elementti449

Tervetuloa kuulemaan hyviä ja huonoja uutisia koulunpenkiltä Akavan tilaisuuteen torstaina 16.7. kello 14.00-15.15 Eetunaukion lavalle Porissa.

Keskustelussa ovat mukana opettaja-Duudson HP Parviainen, kuvataiteilija Jani Leinonen, kansanedustaja,sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Tuomo Puumala, oppimiskumppanuuksien johtaja Mervi Jansson Omniasta ja Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder. Juontajina toimivat Reetta Räty ja Ville Blåfield.

SuomiAreenassa on mukana useita Akavan jäsenliittoja. Tiedot tapahtumista ovat saatavilla osoitteessa akava.fi/suomiareena.


SuomiAreena logo rgb