Uutiskirje
18.12.2015
Joulupukki tiirailee_raj

Korvatuntunturilla on käytössä työaikapankki ja talokohtainen TES

Joulupukin pajalla käy jälleen kova kuhina, mutta työ- ja aikataulupaineet eivät tonttuja kuormita. Joululahja-alan valtakunnallisen työehtosopimuksen perusteella Joulupukki innovoi henkilöstöedustajatonttujen kanssa Korvatunturille sopivan talokohtaisen työehtosopimuksen.

– Työaikapankki tuo joustavuutta. Se istuu kuin nenä päähän tähän kausiluonteiseen työhön, Joulupukki kiittelee.

Lue Joulupukin haastattelu: Joulupukki latautuu työaikapankin avullaUusi liitto Akavaan – tervetuloa Kuntoutusalan asiantuntijat!

Kuntoutusalan asiantuntijat

Akava saa ensi vuoden alussa uuden liiton, Kuntoutusalan asiantuntijat. Liiton ovat perustaneet akavalainen Suomen Toimintaterapeuttiliitto ry ja STTK:sta Akavaan siirtynyt Suomen Fysioterapeutit ry.

Uusi liitto vahvistaa kuntoutusalan edunvalvontaa, iloitsevat
Kuntoutusalan asiantuntijoiden puheenjohtaja Tiina Mäkinen ja varapuheenjohtaja Kristina Holmberg.

Lue tiedote: Kuntoutusalan asiantuntijat, luotsit ja helikopterilentäjät Akavaan

Lue Akavalaisen artikkeli: Uusi liitto vahvistaa kuntoutusalan edunvalvontaaAkava esittää koulutuksen kokonaisuudistusta

Opiskelijat13

Akava esittää laajaa koulutuksen kokonaisuudistusta, jonka tavoitteena on luoda koulutuksen tiekartta vuoteen 2030 saakka. Erityisesti ammattikorkeakoulujen asemaa on vahvistettava.

– Tehdyt leikkauspäätökset uhkaavat vakavasti Suomen tulevaisuutta, jos emme vähintään tee pitkän tähtäimen visiota siitä, kuinka tulevaisuuttamme rakennetaan, sanoo puheenjohtaja Sture Fjäder.

Lue tiedote: Akava esittää koulutuksen kokonaisuudistusta – ammattikorkeakoulujen asemaa vahvistettava

Lue Akavalaisen artikkeli: Korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten on löydettävä toistensa vahvuudetVoiko pakolaisten sukupuolta valita?

Liisa Jaakonsaari_European Parliament

”Emme voi alkaa valikoida Eurooppaan tulevia sukupuolen perusteella”, kirjoittaa europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari kolumnissaan. Hän huomauttaa, että hallituksen kaavailema perheenyhdistämispolitiikka heikentää jo nyt heikoimmassa asemassa olevien, eli naisten ja lasten, asemaa.  

Lue Liisa Jaakonsaaren kolumni: Unohdettiinko naiset ja lapset?Akava muuttaa takaisin Akavatalolle

Akavatalon peruskorjaus on valmistumassa pian ja Akavan toimisto muuttaa takaisin Akavatalolle tammikuun alussa. Muuton aikana (2.–6.1.2016)  toimisto on suljettuna. Akavan toimisto on vuoden 2015 loppuun asti väistötiloissa osoitteessa Maistraatinportti 2.

Akavan toimiston yhteystiedot 7.1.2016 alkaen:
 
Akava ry
Rautatieläisenkatu 6
00520 Helsinki
puh. 020 7489 400
Akavatalon käyntiosoite on Kellosilta 7.Akava mukana Hyvä Joulumieli -keräyksessä

hjm15_mukana_449

Akava on mukana Hyvä Joulumieli -keräyksessä, joka auttaa vähävaraisia lapsiperheitä. Keräyksen järjestävät Suomen Punainen Risti ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry.

Toivotamme hyvää joulua ja kannustamme jakamaan hyvää joulumieltä osallistumalla keräykseen!

Lisätietoja: www.hyvajoulumieli.fi

Viikon luku: 56 prosenttia akavalaisista vastustaa pakkolakeja

Pakkolakeja vastustaa 56 prosenttia akavalaisista

Maan hallituksen pakottavaa lainsäädäntöä vastustaa 56 prosenttia korkeakoulututkinnon suorittaneista korkeintaan 50-vuotiaista akavalaisista. Akavan mielestä kilpailukykypaketista pitäisi yhä päättää neuvotteluteitse, jotta hallituksen pakkolait voitaisiin välttää.

Lue Viikon lukuTehdään ay-liikkeelle uusi tarina

Parkkola Jaana08

"Mielenosoitus, AKT:n lakko, nihkeästi etenevät neuvottelut, keskenään nahistelevat järjestöpomot. Vaikka todellisuus on paljon muutakin, tämä on sitä tarinaa, jota meistä luetaan", kirjoittaa viestinnän asiantuntija Jaana Parkkola Tuumaamossa.

Lue Jaana Parkkolan blogikirjoitusReilu työ ja ihmisoikeudet mukana ilmastosopimuksessa

Elina Moisio 7

Pariisin ilmastokokouksen reportterimme Elina Moisio arvioi Tuumaamossa kokouksen tuloksia. "Kansainvälinen ammattiyhdistysliike voi olla tyytyväinen ponnisteluihinsa. Pariisissa otettiin huomioon ihmisoikeuksien ohella tarve reiluun työhön kaikkialla maailmassa", Moisio kirjoittaa.

Lue Elina Moision blogikirjoitusMikä meni pieleen?

Katja Veirto 6

Työttömyysturvalain yrittäjä-määritelmän muutosta on ruodittu ja haukuttu blogeissa, keskustelupalstoilla ja lehdissä. "Muutoksella ei olla viemässä kenenkään työttömyysturvaa", muistuttaa asiantuntija Katja Veirto Tuumaamo-blogissa.

Lue Katja Veirton blogikirjoitus